První zmínka o výrobě piva v Čechách je z Břevnovského kláštera 993 n.l. Od této
doby bylo napsáno mnoho knih s pivní tématikou a vydáno mnoho odborných článků v
časopisech a postaveno mnoho pivovarů. V dnešní době, kdy vzniká mnoho minipivovarů a
je řada lidí, kteří si pivo vaří doma, je důležité třídit a selektovat nepřeberné
množství informací o celém mechanizmu pivní problematiky a kultury.
Sekce Czech Beer Specialist vznikla v rámci České Barmanské Asociace především z
potřeb prezentace piva jako českého národního nápoje a prosazování kulturní tradice
českého ležáku. Zároveň je otevřena propagaci nových pivních směrů a produktů, výroby
kvalitních a zajímavých míšených nápojů na bázi piva a představení všestrannosti
skvělého a mnohostranného nápoje.
Česká barmanská asociace sdružuje profesionály v nápojové gastronomii a je
platformou toku informací nejen směrem k nim, ale také směrem k odborné i laické
veřejnosti.
Buďte i vy součástí Czech Beer Specialist ať již z pozice majitele pivního baru,
managera, výčepního, barmana, barmanky, nebo vás tento obor zajímá z pohledu hosta
na baru.
Dej Bůh štěstí!!
PARTNER
Chodovar spol. s r.o.
Pivovar Kocour Varnsdorf s.r.o.
OFFICIAL MAGAZINE CBA
Svět barmanů 07/2024
LOOKING FOR A JOB IN THE FIELD?