Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
Dne 19.2.2017 se na Pražském Výstavišti konala flairová soutěž HCEFC při příležitosti konání výstavy Top Gastro. Hlavním sponzorem byl Jan Becher Pernod Ricard, dále Red Bull Česká Republika, Coca – cola, Mattoni, Tesseire. Soutěž byla vypsána v kategoriích junior a profi flair.
V kategorii junior soutěžili čtyři čeští a dva polští barmani. Vítězem se stal Smarz Kacper (PL), druhé místo obsadila Šarlota Šomanová (CZ) a třetí místo Murawiex Adrian (PL).
V kategorii profi flair soutěžilo 9 barmanů, pořadí: 1. Martin Vogeltanz 2. Karel Kleineidam 3. Václav Abrahám.
V porotě zasedli David Neumann, Ondřej Slapnička, Martina Cseriová, Petr Slavíček a Petr Chadima.
Diváci i barmani si soutěž skvěle užili a věřím, že organizace byla na vysoké úrovni.
David Neumann
Barmany z Brna už to přestalo bavit. Pořád dokola ty samé „soft drinks“, navíc dost z nich jim vlastně ani moc nechutná. Jak s nimi pak chcete dobře pracovat? Celý článek naleznete zde: www.nepijubrecky.cz
Již po osmnácté nás přivítalo mrazivé ráno v Kroměříži. Kroměřížská koktejlová soutěž, to je to, co na desítku soutěžních týmů z celé České republiky přimělo v brzkých ranních hodinách obsadit prostory střední školy hotelové a služeb Kroměříž. Po registraci všech 24. soutěžících začalo vše vzhledem k obrovským zkušenostem organizačního týmu plynule. Soutěž zahájil svým přivítáním ředitel střední školy hotelová a služeb Ing. Petr Hajný. Garant soutěže Radek Poláček poté všechny soutěžící pozdravil jménem prezidenta České barmanské asociace, která nad celým dnem přebrala odbornou garanci. Celou tiskovou zprávu naleznete v přiloženém dokumentu.
fotogalerie     dokument (328 kB)
Dne 18.2.2017 se uskutečnila první soutěž z letošního seriálu profesionálních soutěží na pražském holešovickém výstavišti. Soutěž s názvem COLLINS CUP – CZECH MIXOLOGIST CUP 2017, kde bylo hlavním zadáním použít gin Gordon´s z portfolia společnosti Stock Plzeň-Božkov, s.r.o..
3. kolo celostátní soutěže MISTR KÁVY® 2017 České barmanské asociace - JUNIOR MISTR KÁVY- TOP GASTRO & HOTEL CUP 2017– PRAHA proběhlo dne 17. února 2017 na výstavišti v Praze- Holešovicích v rámci veletrhů TOP GASTRO & HOTEL 2017. Soutěž probíhala v kategorii „Junior Mistr Kávy®“. Celou tiskovou zprávu naleznete v přiloženém dokumentu.
fotogalerie     dokument (508 kB)
1. kolo celostátní soutěže MISTR KÁVY® 2017 České barmanské asociace - PROFI MISTR KÁVY - BAILEYS PROFESSIONAL MISTR KÁVY 2017 proběhlo dne 18. února 201ý na výstavišti v Praze- Holešovicích v rámci veletrhů TOP GASTRO & HOTEL 2017. Soutěž probíhala v kategorii „Mistr Kávy Profesionál®“. Celou tiskovou zprávu naleznete v přiloženém dokumentu.
fotogalerie     dokument (506 kB)
Neděle je posledním dnem veletrhu TOP GASTRO & HOTEL 2017. Přijďte podpořit juniorské i profesionální flairové barmany CBA. Celkem zde své síly poměří 14 juniorských a profesionálních barmanů. Uvidíte jedinečnou show.
HAVANA CLUB FLAIR CUP 2017 - soutěž nejlepších juniorských a profesionálních barmanů kategorie flair, kteří předvedou svoje exhibiční vystoupení, při kterém vyrobí koktejl na rumové bázi značky Havana Club Especial.
Soutěžní arénu CBA naleznete v levém křídle Průmyslového paláci.
Sobotní den na veletrhu TOP GASTRO & HOTEL 2017 bude ve znamení profesionálních barmanů a baristů. Přijďte se podívat na
BAILEYS PROFESSIONAL MISTR KÁVY 2017 - odborná soutěž profesionálních baristů, kteří vytvoří svůj kávový koktejl s Baileys
COLLINS CUP – CZECH MIXOLOGIST CUP 2017 – odborná soutěž profesionálních barmanů, jejichž úkolem je připravit koktejl typu Collins s použitím ginu Gordon´s
Soutěžní arénu CBA naleznete v levém křídle Průmyslového paláce.
Ve světě vědy a odborných knih je obvykle jakýkoliv titul starší tří let považován za neaktuální. Barové publikace se tomuto hodnocení naštěstí vymykají, zpravidla totiž vykazují dostatečnou nadčasovost a prvky trvalé hodnoty. Důkazem budiž dvě vědecké sondy do světa alkoholu – Liquid Intelligence a Proof. Obě vyšly už v roce 2014, ale nové čtenáře, kteří je přečtou jedním dechem, si snadno dokážou najít i dnes. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Již zítra jsou pro vás připraveny na veletrhu TOP GASTRO & HOTEL 2017 další 2 soutěže CBA.
KUSMI - CZECH TEATENDERS CUP 2017 - odborná soutěž juniorských barmanů a teatenderů, jejichž úkolem je klasická příprava čaje a příprava volného nápoje s použitím čaje Kusmi
JUNIOR MISTR KÁVY TOP GASTRO & HOTEL 2017 - odborná soutěž juniorských baristů, jejichž úkolem je připravit ze zrn značkové kávy precizní espresso, cappuccino a volný nápoj – koktejl
Soutěžní arénu CBA naleznete v levém křídle Průmyslového paláce.
Koktejl inspirovaný filmem a zároveň britskou metropolí, fotogenický drink nachystaný přímo pro fotografa a tajná disciplína v podobě přípravy koktejlu vhodného do kina a k lehce nasládlému popcornu – takové byly úkoly, s nimiž se na globálním finále Beefeater MIXLDN v Londýně musel popasovat Marek Vybíral. Vítězem se nakonec stal hongkongský barman Timothy Ching, ale i Marek se domů do Olomouce vrátil plný zážitků a nových zkušeností. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Nať ovsa i třezalky, dubová kůra, květ měsíčku lékařského nebo pampelišky… Takové suroviny se na pultu Baru, který neexistuje zatím objevily jen jednou. Přednedávnem, v pološeru mimo otevírací dobu. Parta barmanů si tu připravila dvacítku nálevů z různých bylin, aby si rozšířila chuťovou banku a třeba i nalezla dosud neobjevené prameny inspirace pro tvorbu nových drinků. Celý článek naleznete zde: www.nepijubrecky.cz

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

1. - 2. 9. 2017
1. 9. 2017
SUMMER BARTENDERS COMP.
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři