Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
Barmanská soutěž
Rozmarné počasí, ranní mrazíky, teplé svetry, ale i hra krásných barev. To vše je podzim. Jedno ze čtyř ročních období, které někteří z nás milují, na druhé s ním přichází melancholie. Ať už to máte jakkoli, můžete si na jeho příchod připít něčím stejně rozmarným a barevným, jako je on sám. Třeba koktejly s příchutěmi, jež k podzimu neodmyslitelně patří. Příchutí zázvoru, jablka či citronu.
Receptura na Fernet Stock se od roku 1927, kdy Lionello Stock v Božkově namíchal byliny pro přípravu první várky, nijak nezměnila. Nadále rovněž zůstává dobře střeženým tajemstvím, které znají jen dva vyvolení. Ví se však, že pracuje se čtrnácti bylinami, velejemným lihem, vodou ze speciálního vrtu, cukrem a karamelovým kulérem a také s dlouhými týdny macerace a zrání.
Rum je v současnosti jednou z nejpopulárnějších a současně nejrychleji rostoucích alkoholových kategorií. Skutečný rum je destilovaný z cukrové třtiny, respektive z čerstvé štávy z cukrové třtiny nebo ze třtinové melasy. Hlavně z tohoto důvodu jsou nejvýznamnější výrobci rumů právě z oblastí, kde je vhodné podnebí pro pěstování cukrové třtiny s co nejvyšším obsahem cukru.
Značka skotské whisky Chivas Regal přichází s globální kampaní pro svůj 18letý ultraprémiový blend a při té příležitosti odhaluje také nový design láhve. Za výjimečností whisky, která v sobě ukrývá až 85 chuťových tónů stojí řemeslné umění a čas. Právě expertíza míchání whisky master blendera Colina Scotta, jež Chivas Regal 18 YO poprvé představil v roce 1997, spojená s dlouhou dobou zrání, jsou klíčovými ukazateli toho, že některé věci v životě nelze zjednodušit ani uspěchat.
Přesně v neděli, 28. října, tedy v den výročí vzniku Československé republiky, se uskuteční v pražském Banker’s baru ojedinělá akce. Síly zde spojí tamní barmani a majitel Pálenice Zubří Petr Stromský. Společně představí poprvé pro profesionály Gin z lahve.
Co se vám vybaví pod pojmem moderní americká tradice? Z oblasti nápojové gastronomie by to mohl být kentucký bourbon, jehož historie se dotýká až roku 1789, kdy ho v dnešním okrese Bourbon County poprvé vyrobil baptistický kněz Elijah Craig. Ten se po několika ne příliš oslnivých pokusech rozhodl nechat zrát kukuřičnou whiskey v ožehnutých dubových sudech. Palírna Heaven Hill vyrábí bourbon nesoucí jeho jméno dodnes. Na paty jim ovšem šlape rodina Jim Beam, která se řemesla drží již sedmou generací.
Uznává pouze instinkty, zásadně zavrhuje vysvětlování. Dadaismus se stal inspirací autorům nového menu nejdivnějšího baru v Česku.
Říjen bude zajímavý nejen pro všechny fanoušky kultovního seriálu Hra o trůny, ale také pro milovníky skotské whisky. Na český trh bude uvedena limitovaná řada skotské whisky Johnnie Walker, White Walker. A dá se předpokládat, že zmizí rychlostí blesku.
Osmý ročník Prague Bar Show se opět odehraje v industriálních prostorech Pragovky ve Vysočanech, tentokrát v neděli 21. října a v pondělí 22. října. První den bude mít nově možnost Prague Bar Show navštívit i široká veřejnost, gastronomičtí nadšenci a členové foodies komunity, kteří se zajímají o to, co mají na svém talíři a ve své sklence. Druhý den zůstane koncept Prague Bar Show tradiční, tedy striktně vyhrazen profesionálům z HoReCa segmentu. Organizátorem akce je odborný magazín Barlife mapující českou nápojovou scénu od roku 2004.
Po minulém týdnu má české barmanství svou „nezlatou“ Ester Ledeckou. Na koktejlovém mistrovství světa pořádaném Mezinárodní barmanskou asociací v estonském Tallinnu totiž zazářil český reprezentant Martin Vogeltanz, který vybojoval stříbrnou a bronzovou medaili ve zcela odlišných barmanských stylech.
dokument (303 kB)
Na první pohled nenápadný podnik nesoucí název Bar Termini je dle ve středu vydaného žebříčku World’s 50 Best Bars 2018 šestým nejlepším barem na světě. A i když patří světoznámému barmanovi Tonymu Conigliarovi, největší zásluhu na tomto výsledku má Čech. Barmanažerem, pod jehož taktovkou v malém prostoru kmitají číšníci s různými drinky a koktejly a kde návštěvníci mohou posedět jen něco málo přes hodinku a pak musí uvolnit místo dalším zájemcům, je totiž člen aktuálního žebříčku Forbes 30 pod 30 Robin Kolek.
Po dvouleté pauze letos absolvoval soutěžní sezonu špičkový český flairový barman Václav Abraham. A zaznamenal vítězný návrat – bral samá první místa a bude tak reprezentovat Českou republiku na koktejlovém mistrovství světa v roce 2019.
dokument (473 kB)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

8. 6. 2019
MATTONI GRAND DRINK 2019
8. 6. 2019
MGD 2019
8. 6. 2019
24. - 25. 8. 2019
Svět barmanů 1/2019
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři