Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
Tradiční výroční konference České barmanské asociace v novém kabátě, to je event pojmenovaný jako Abzac hands up, jehož premiérový ročník s datem 2019 se v pátek 12. dubna uskutečnil v brněnském centru CBA Abzac.
dokument (354 kB)
Již po deváté svedly jednoodrůdové slivovice vyrobené ze švestek z jelínkovského sadu ve Vizovicích boj o to, která bude letos tou limitovanou a žádoucí! Tentokrát, a historicky poprvé, zvítězila odrůda Valjevka.
Dva Češi sestrojili a uvedli na trh SektJet - chytrý špunt, díky němuž otevřené šumivé víno neztratí bublinky ani po mnoha dnech skladování. Vynález ocení všichni provozní, kteří chtějí svým hostům nabízet šumivá vína rozlévaná po skleničce.
Za několik týdnů se otevře podnik Tayér + Elementary, za jehož konceptem stojí Alex Kratěna s partnerkou Monicou Berg. Přečtěte si reportáž přímo z místa napěchovanou informacemi od jednoho ze světových barmanských guru.
Článek o pozoruhodných symbiózách piva a vína. Existuje šampaňské pivo? Je "neipa" opakem "ipy"? Co na to všechno říká mixologie?
Že originalita, inovace a cit pro vyváženou chuť jsou nejdůležitějšími ingrediencemi moderní mixologie, znovu dokázal 22. ročník národního nominačního kola Mattoni Grand Drink. Ten se konal v úterý 2. dubna v českobudějovickém baru Žlutá ponorka. Nominační kolo Mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů představilo nejlepší české barmany a jejich neotřelé nealkoholické drinky.
dokument (190 kB)
Co se pilo na večírku newyorského starosty v roce 1880? Kolik centů stál Old Fashioned v poprohibiční Americe? A zmizel už ovocný kompot v propadlišti dějin? Článek koktejlového historika Tomáše Mozra.
Jsou to všem už dostatečně známé pojmy. Ekologie, ekologická stopa, brčka, trvalá udržitelnost. Obyvatelé české kotliny patří ve světě rozhodně mezi ty poctivější, co se přístupu k těmto tématům týče, prostoru pro zlepšování je však stále dost. Stejně to cítí brněnští Lidi z Baru.
V příbramském podniku Atollo se 16. dubna od 10 do 17 hodin uskuteční Spring Flair Bartending Competition, která je součástí soutěžního seriálu CBA o titul flairového Barmana roku. Na vaši účast se těší organizátoři David Neumann a ISŠ Příbram.
dokument (3.4 MB)
Jedna z teorií o vzniku slova koktejl odvozuje jeho původ od kalíšku na vejce zvaného coquetier, který pro přípravu nebo servis drinku kombinující jeho vlastní bitters s brandy a cukrem používal neworleanský lékárník Antoine Amédée Peychaud. Nejstarší dochovaná definice koktejlu z roku 1806 tuto možnost sice vyvrací a přesouvá pozornost k Old Fashionedu, nicméně příběhu Sazeracu to na zajímavosti rozhodně neubírá.
Zdeněk Kaštánek je jednou z nejuznávanějších osobností v barovém průmyslu. Jeho jméno dobře znají nejen v jeho rodném Česku a dalších evropských zemích, ale také na dalších kontinentech. Zdeněk dvakrát zastupoval Velkou Británii v globálních finále barmanských soutěží a několikrát se ocitl v užších nominacích na International Bartender of the Year na Tales of the Cocktail.
Novým prvním viceprezidentem České barmanské asociace se stal Martin Vogeltanz. Rozhodla o tom volba účastníků výroční členské schůze asociace, která se uskutečnila v neděli 17. března v brněnském centru Abzac.
dokument (290 kB)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

24. 11. 2019
Winter Flair Competition
24. 11. 2019
Winter Flair Competition
2. 12. 2019
JMK-BR. VÁNOČNÍ POHÁR
2. 12. 2019
BRNĚNSKÝ VÁNOČNÍ POHÁR
23. - 26. 1. 2020
DANUBIUS GASTRO 2020
Svět barmanů 3/2019
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři