Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
Jedno staré mexické přísloví praví: Para todo mal, mezcal; para todo bien, también. Ve skutečnosti mezcal až takový všelék, který zažene vše zlé a podpoří vše dobré, samozřejmě není, nicméně jeho obliba stoupá.
S Davidem Andrle, předním pražským barmanem a spolumajitelem Cash Only Baru, nejen o letním koktejlovém menu, živé hudbě v baru a o kvalitním hot dogu tak, jak by měl být.
Koktejlová minislavnost se dnes odpoledne uskutečnila v pražském sídle společnosti Jan Becher – Pernod Ricard. Zástupci České barmanské asociace tam oficiálně předali certifikát pro nový český národní koktejl – Beton.
„Správný koktejl musí nejen dobře chutnat, ale taky vonět. Nezapomeň proto na zástřik citrusovou kůrou nebo nějakou aromatickou ozdobu,“ zní častá poučka, jíž zkušenější barmani častují své začínající kolegy. Realita je však ještě pestřejší – svůj drink totiž ve skutečnosti vnímáte všemi smysly.
Výrazná převaha mužů v barmanském řemesle se začala projevovat již v 19. století a souvisela se stoupající prestiží profese. V některých brněnských mixologických podnicích v poslední době počet barmanek raketově vzrostl. Ne však na základě nějakých stanovených genderových kvót. Svou pozici si tvrdě odpracovaly.
Rapid Infusion, nebo česky trochu neohrabaně rychlo-infuze, je termín, který se pomalu, ale jistě dostává i k nám a rozhodně toho nabízí mnoho, co se přípravy domácích surovin týče. V dnešní době, kdy se všechno zrychluje, se i příprava surovin musí přizpůsobit.
Vítězem globálního finále Chivas Masters 2017 se minulý týden v Tokiu stal barman Atsushi Suzuki, jenž pracuje pro šanghajskou společnost Sober. Mezi patnácti finalisty se ale neztratila ani česká reprezentantka Sandra Šalatová. Barmanka pražského baru Cash Only si porotu i ostatní přihlížející získala třeba svým drinkem W.P.W., ale i neplánovanou ohňovou show, kterou na závěr svého soutěžení předvedla.
Pivo sice už několik měsíců vaří, ale až v sobotu jej budou poprvé čepovat také ve vlastní hospůdce. Kde? V Kunčicích pod Ondřejníkem. Právě tam totiž díky přestavbě bývalého kina vznikl Kunčický pivovar.
Zájemci z řad českých i zahraničních barmanů mohou již teď přemýšlet nad účastí na letošním International Rudolf Jelínek Cup. Sedmnáctý ročník tradiční barmanské soutěže se uskuteční v sobotu 9. září v areálu vizovické likérky Rudolf Jelínek.
dokument (597 kB)
Smyslem tohoto magazínového blogu je přiblížit čtenářům dění v novém pražském baru Crazy Daisy a nápojové gastronomii.
V koktejlové kultuře se mimo jiné velice dobře daří všelijakým mýtům a legendám, to je známá a neoddiskutovatelná věc. Snad proto, že sklenička s příběhem prostě chutná o něco lépe.
Zaměstnancům Plzeňského Prazdroje se podařilo nešťastné faux pas. Zakladatele a sládka svého prémiového ležáku Pilsner Urquell Josefa Grolla, který do Plzně přišel z bavorského Vilshofenu, pravděpodobně omylem na plechovkách „překřtili“ na Františka.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

26. - 27. 11. 2017
18. - 21. 1. 2018
GASTRO JUNIOR BRNO 2018
18. - 21. 1. 2018
GASTRO JUNIOR BRNO 2018
24. 1. 2018
ŽATECKÝ CUP 2018
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři