Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
Slyšte příběh o zjevení škvarkovky, která vládne mocí dovést vaše umami chutě k bájné nirváně…
Před nějakým časem jsme v Super Panda Circusu obměnili sortiment drobných pokrmů, kterými lze prokládat konzumaci koktejlů. Staré klasiky se dočkaly otwistování, ale přidali jsme i nové kousky. Všechna jídla jsou více či méně inspirovaná fantazírováním o Asii, toho se ostatně v Pandě držíme od samého počátku. I tu škvarkovku jsme upravili v dálnovýchodním duchu. Celý článek naleznete zde: www.nepijubrecky.cz
Myslíte si, že je možné přirovnávat tragickou lásku Romea a Julie ke snoubení parmazánové zmrzliny s perníkovým sirupem? Ode dneška vám nejen na tuto otázku dá odpověď nové koktejlové menu Baru, který neexistuje. Celý článek naleznete zde: www.nepijubrecky.cz
6. 3. 2017
První březnový den patřil v Ostravě již 19. ročníku soutěže AHOL CUP.
Multifunkční aula GONG v Dolní oblasti Vítkovic se opět stala místem setkání mladých barmanů, baristů, teatendrů, kuchařů, a cukrářů z celé České republiky i zahraničí. Kromě těchto soutěžních klání byl pro diváky připraven bohatý doprovodný program (např. příprava zážitkového dezertu inspirovaného malířem Salvatorem Dalí šéfkuchařem hotelu Park Inn, porcování třiceti osmi kilogramového tuňáka a příprava různých pokrmů z něj atd.)
fotogalerie     
I přesto, že AHOL je škola, Gong – multifunkční aula, tuňák – mořská ryba - jsou součástí gastronomické soutěže s mezinárodní porotou AHOL CUP 2017. GONG se opět stal místem setkání mladých kuchařů, baristů, teatendrů, barmanů a cukrářů z celé České republiky a zahraničí. Dvacet kuchařů připravovalo tříchodové menu inspirované jarem, regionálními produkty s povinnou ingrediencí králičím hřbetem. V časovém limitu jedné hodiny se nejlépe dařilo týmu SŠSS z Ostravy – Hrabůvky, druhé místo vybojoval tým z polské školy ZSEH Czieszyn a třetí místo patří HŠ a VOŠ z Opavy.
fotogalerie     
Dnes již 19. ročník mezinárodní gastronomické soutěže AHOL CUP 2017 proběhl opět v zajímavém industriálním prostředí Multifunkční auly GONG v Dolní oblasti Vítkovice, a to ve středu 1. března 2017. Soutěž mladých teatenderů byla již potřetí připojena k této velkolepé události, kde JTC spatřilo světlo světa v roce 2015. Celou tiskovou zprávu naleznete v přiloženém dokumentu.
dokument (527 kB)
Švýcarsko je zemí sýrů a čokolády, ale také ovocných pálenek. Už od roku 1846 se vyrábějí v Oberarthu, městečku situovaném v srdci kantonu Schwyz. Rodina Fassbindových sice zdejší palírnu v 80. letech minulého století prodala, tradice výroby ovocných pálenek a také bylinných likérů zde však zůstala zachována. Místo se vedle nich v poslední době najde i na zajímavé experimenty – třeba pálenky zrající v sudech z různých typů dřeva či poděděných po méně běžných destilátech. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Dnes můžete v on-line streamingu sledovat soutěžní klání AHOL CUP. Sledovat můžete kategorie Junior Cocktail Competition, Junior Mistr Kávy, Junior Teatender Competition.

Kavárny třetí vlny posledních deset let rostou jako houby po dešti. Nemáte ale občas pocit, že v tom kávovém lese zakopáváte pořád o ty stejné houby? Výbornou kávu si samozřejmě dáte skoro ve všech a každý z konceptů má něco do sebe, ale i tak – je to pořád o tom samém. Výjimky ovšem existují, a tak jsem dříve, než začne období kávových soutěží, nakoukla pod pokličku dvěma z nich. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
28. 2. 2017
V posledním měsíci roku 2016 se konal v HŠ Bohemia Chrudim další z barmanských kurzů pod vedením našeho lektora Karla Zapalače. Karel Zapalač a Zdeněk Vondráček ve spolupráci s CBA vyučují mladou generaci na gastronomických školách v celé ČR.
Vítězem celého kurzu se stal Vojtěch Prokš. Uvidíme, zda se s ním začneme setkávat na soutěžích a zařadí se mezi další úspěšné barmany z této školy. HŠ Bohemia Chrudim se může pochlubit pod vedením členky CBA Jany Štrosové mnoha zajímavými výsledky napříč celou gastronomií. Jednou významnou ikonou je např. Vašek Abraham.
S francouzskou Normandií jsou od nepaměti spjata jablka. Už z období, kdy území obývali Keltové a následně Římané, se dochovaly zmínky o velkém množství divoce rostoucích jabloní, jež ve své době byly doslova posvátné. A právě v této části Francie, přesněji v Dolní Normandii, se nachází oblast Calvados, která propůjčila jméno slavné jablečné pálence, jež spolu s dalšími delikatesami formovala a dodnes formuje tvář celého regionu. Její příběh je ovšem starší než samotný název… Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Barmani už dávno nejsou jenom nalejvátka, která si tak akorát na láhvi přečetla zadní etiketu, aby věděla, co nalévají. Z barmanství se stalo řemeslo, které si žádá znalosti a sledování trendů. Když k tomu připočteme skutečnost, že většina barmanů jsou hračičky a že je internet plný profesionálních videí od amatérských laborantů i amatérských videí od laboratorních profesionálů, nelze se divit, že lidé v gastronomii objevili pozoruhodný svět laboratoří. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Již tradiční spolupráci s veletrhem TOP GASTRO & HOTEL PRAHA, kde v průběhu čtyř dní organizuje Česká barmanská asociace doprovodný program, doplnila i v letošním roce soutěž mladých teatenderů. Celou tiskovou zprávu naleznete v přiloženém dokumentu.
fotogalerie     dokument (525 kB)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

1. - 2. 9. 2017
1. 9. 2017
SUMMER BARTENDERS COMP.
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři