Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
Počátkem roku v Brně otevřel skoro-nonstop bar 4pokoje a zadání téhle reportáže bylo vražedné. Vydržet celou otevíračku od 7 ráno do 5 ráno následujícího dne. 22 hodin bez přestávky. A něco o tom napsat. Celý článek naleznete zde: www.nepijubrecky.cz
Na barmanské scéně panují rozdílné názory, stejně jako v uměleckých kruzích. O čem je však řeč? O ozdobách. Někdo si vystačí s málem a nepotřebuje žádné okázalosti, druhý chce zase zaujmout nejen chutí drinku, ale i jeho vzhledem. Celý článek naleznete zde: www.barlife.cz
V prostoru DUP36 na Národní třídě se uskuteční Ginfest, zábavně vzdělávací oslava jalovcového nápoje určená především široké veřejnosti. Druhý ročník Ginfestu se uskuteční 25. února. Předcházet mu bude Prague Gin Cocktail Week, během něhož budou vybrané pražské bary nabízet speciální ginové menu. Návštěvníci se mohou těšit na širokou nabídku několika desítek značek ginů a toniků. Kromě degustací se ginoví nadšenci budou moct zúčastnit i vzdělávacích seminářů o historii a výrobě ginu. Ginfest organizuje Barlife, odborný časopis o nápojích vycházející od roku 2004. Celou tiskovou zprávu naleznete v přiloženém dokumentu.
dokument (236 kB)
Na přelomu ledna a února se uskuteční už 9. ročník festivalu vína Prague Wine Week. Dějištěm akce, jež je každoročním vyvrcholením mezinárodní soutěže vín Prague Wine Trophy, se stanou pražské vinné bary a restaurace. Na programu je i galadegustace medailových vín. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Nespresso v polovině ledna představilo novou limitovanou edici Selection Vintage 2014. Ročník v názvu nemá náhodou – jde o kolumbijskou kávu sklizenou v roce 2014, jež následně prošla řízeným procesem zrání. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Před pár měsíci jsem měl úžasnou možnost zúčastnit se panelové diskuze na Prague Bar Show. Debatoval jsem s mistry svého oboru Martinem Žufánkem a Jáchymem Klimentem na téma craft brands. No a jak na takovéto akci bývá zvykem, zamířil jsem po našem společném povídaní rovnou ke stánkům, abych ochutnal pro mě doposud neznámé drinky, whisky, rumy a další kvalitní pití. Celý článek naleznete zde: www.barlife.cz
Vznik tohoto tradičního kubánského nápoje je opředen mnoha různými legendami. První zmínky o nápoji podobném mojitu lze nalézt již koncem šestnáctého století… Celý článek naleznete zde: www.gastroahotel.cz
Pár dnů před koncem roku měla v několika pražských podnicích premiéru Bohemsca. Řada prémiových přírodních českých limonád a toniků, jež je určena primárně pro bary a restaurace, má zatím tři chuťové variace – brzy ale přibude čtvrtá. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
20. 1. 2017
Už podeváté se mladí barmani, pivní specialisté a mistři kávy utkali v soutěži Žatecký Cup 2017. Do královského města se sjeli studenti z celé České republiky, aby se utkali o titul a porovnali své odborné zkušenosti. Soutěžilo se ve třech kategoriích - Junior Coctail Competition, Junior Beer Competition a Junior Mistr kávy. Akce proběhla pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka.
fotogalerie     
1. kolo celostátní soutěže MISTR KÁVY® 2017 České barmanské asociace - JUNIOR MISTR KÁVY – IX. ročník ŽATECKÝ CUP 2017 proběhlo dne 18. ledna 2017 v Žatci v Music Clubu Žatecký Liďák ve spolupráci se Středním odborným učilištěm a Střední odbornou školou SČMSD, ŽATEC, s. r. o. zastoupená ředitelkou školy Mgr. et Mgr. Stanislavou Sajdlovou. Soutěž probíhala v kategorii „Junior Mistr Kávy®“. Celou tiskovou zprávu naleznete v přiloženém dokumentu.
fotogalerie     dokument (500 kB)
V pražském hotelu Four Seasons včera úvodním seminářem odstartoval čtvrtý ročník soutěže World Class v České republice. V sále usedli jak ostřílení soutěžící, kteří si prošli i všemi předchozími ročníky, tak úplně nové tváře. Také letos proběhnou dvě semifinále, ale za trochu jiných podmínek. Vítěze budeme znát už 7. června a globální finále proběhne na sklonku léta v Mexiku. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Historie irské whiskey je plná vzestupů i pádů. V současné době je sice jedním z nejrychleji rostoucích destilátů, ještě před čtyřmi desítkami let to ale vypadalo, že se blíží její pád na úplné dno. Zatímco v roce 1835 bylo v Irsku 93 palíren, v roce 1978 zůstaly už jen dvě. Do stejného období se ale také datuje počátek jejího návratu na výsluní. Celý její příběh vypráví Irish Whiskey Academy. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

29. - 31. 5. 2017
11. 6. 2017
TMC -TEA DEGUSTATION 2017
16. 6. 2017
MATTONI GRAND DRINK 2017
16. 6. 2017
MATTONI GRAND DRINK 2017
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři