Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
abzac hands up
Být členem CBA se vyplatí! V těchto dnech vychází nové číslo časopisu Beverage&Gastronomy a díky aktuálně uzavřenému partnerství jej naši členové budou od nynějška pravidelně dostávat do své poštovní schránky zdarma.
Po dlouhé vážné nemoci včera v pondělí 10. září ve věku 38 let zemřel špičkový český barman Martin Baťha. Člen Czech Flair Teamu a České barmanské asociace byl několikanásobným mistrem ČR ve flair bartendingu a držitelem bronzové medaile z mistrovství světa IBA na Kubě.
Nová limitovaná edice Československé slivovice je pálenkovou oslavou stoletého výročí naší státnosti. Hlavním impulsem pro spojení českých a slovenských švestek v jeden ovocný destilát byla nepříznivá sklizeň v minulém roce. Vzhledem k nízké úrodě se ve vizovické pálenici zpracovávaly převážně švestky z Česka a Slovenska. Následně palírníci vybrali dvě nejlepší slivovice, jejíchž kombinací vznikla Československá slivovice.
Dejte follow uživateli @abzacbrno!

https://www.instagram.com/abzacbrno/
I když kávu pijí lidé po celém světě, samotné semeno zůstává záhadou. Jeho univerzálnost nemá obdoby. A o jeho specifikách, nebo přesněji zvláštnostech, učí autorka (Gloria Montenegro-Chirouze) této knihy ve své kavárně.
Charles Schumann, barmanská ikona vlastnící mezinárodně známý Schumann’s Bar v Mnichově, jež je tváří i módní značky Hugo Boss, natočil film “Bar talks by Schumann”. Ten v úterý 25. září přijede osobně uvést do pražského kina Dlabačov.
Rodinný pivovar Chodovar zve všechny příznivce na šestou Pivovarskou tančírnu. Zábava se uskuteční v sobotu 24. listopadu 2018 od osmé hodiny večerní ve společenském sále staré sladovny v Chodové Plané. Celý večer bude hrát taneční orchestr, uskuteční se volba Miss Chodovar, oslavnou scénku předvedou Komedyjanti z Tachova a přítomní ochutnají i pivovarské speciály.
Servírovat k vínu vodu by měla být gastronomická samozřejmost. Jednak podporuje tvorbu enzymu alkoholdehydrogenáza, který pomáhá odbourávat alkohol z těla, jednak dokáže pročistit chuťové pohárky. Jak ale vybrat tu správnou?
Whiskey Jameson Black Barrel je třikrát destilovaná míchaná irská whiskey. Navazuje na výrobní techniky a dlouhé dědictví značky Jameson, celosvětově nejprodávanější irské whiskey. Black Barrel odkazuje na tradiční bednářskou metodu vypalování sudů, využívanou pro jejich omlazení a zvýšení intenzity chuti pálenky. Právě zrání v kombinaci sudů z amerického dubu, sudů po sherry a sudů po bourbonu, dodává whiskey chuť s tóny ovoce, karamelu a opáleného dřeva, s nótami hřejivého koření a sladké vanilky.
„Když Američan potká Američana, tak přijde čas na Whiskey Sour.“ Alespoň takto se o klasice koktejlové kultury vyjádřil v roce 1879 americký deník Atlanta Daily Constitution a rozhodně nebyl daleko od pravdy, neboť objevit Ameriku znamená objevit také Sour. Vždyť i tvrzení dnes již světoznámého barmana a publicisty Jima Meehana, který popsal newyorské chutě jako kyselejší, naznačuje, že se jedná o americkou ikonu, jež si zaslouží patřičnou pozornost.
Od poloviny června u dálnice D1 poblíž Velkého Meziříčí už není vidět známý orel coby symbol tradiční značky minerální vody Mattoni. Dva velkoplošné reklamní nosiče s orlem zde byly nahrazeny uměleckými motivy. Jeden z nich vytvořila Míla Fürstová, mezinárodně uznávaná česká grafička žijící v Londýně, druhý vzešel ze soutěže mladých výtvarníků – studentů AVU.
V Itálii je aperitivo moment nedílnou součástí tamní kultury a gastronomie, své místo si ale drinky servírované před jídlem na povzbuzení chuti našly v celé řadě zemí světa. Mají i své oblíbené receptury. Tak třeba v Karibiku nedají dopustit na Daiquiri a v Japonsku vznikla speciální kategorii drinků mizuwari. Pracovat lze s aperitivy jak v restauracích, tak v klasických koktejlových barech. Je ale potřeba vědět, jak nabídku sestavit a jak s kategorií aperitivních drinků vlastně nakládat.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

21. - 24. 2. 2019
TOP GASTRO & HOTEL 2019
27. 2. 2019
27. 2. 2019
27. 2. 2019
27. 2. 2019
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři