Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
Dne 26. 7. 2019 na zahradě Stacionáře Lipová v Havířově proběhlo zábavné dopoledne pro všechny klienty příspěvkové organizace. Měli jsme tu čest a možnost shlédnout vystoupení profesionálního barmana pana Milana Tomiczka, člena České barmanské asociace. Ten nám ukázal, co vše je možné při přípravě míchaných nápojů.
Sada tipů pro manažery podniků, tentokrát na téma měření úspěchu. Další díl povedeného seriálu Diageo Bar Academy.
Hned dvě prestižní ceny získal Atlas v Singapuru, kde donedávna působil i český barman Roman Fotlán. Nejlepším mezinárodním barmanem se stala Monica Berg, která letos s Alexem Kratěnou otevřela londýnský Tāyer + Elementary.
Šestadvacetiletý Zdeněk Hýbl se na letošním světovém šampionátu baristů v Bostonu umístil na 23. místě. V Praze provozuje espresso bar Onesip Coffee. V čem mu pomohla jeho závodní jo-jo kariéra? A jak se podle něj dá dostat na špičku baristické scény?
Na jižní Moravě vznikají velice zajímavá piva. Ta "divoká" zrají dva roky i déle a obsahují ovocné plody starých odrůd či hrozny Svatovavřineckého vína.
Kofein podporuje spalování energie v lidském organismu a tím i hubnutí, uvádí vědecký výzkum. Efekt se dostavuje už po jednom jediném šálku kávy.
Konzumace alkoholu v globálním měřítku klesá, lidé však pijí lépe, což je velkou výzvou pro barmany. Podívejte se na pár příkladů, jak s takovou informací za barovým pultem naložit.
Pochutnat si na dobré kávě a přitom udělat dobrou věc? Můžete tak učinit v sociálních kavárnách, kde pracují zdravotně postižení lidé. V České republice jich funguje docela dost, podívejte se na výběr Spiritmagazinu.
Připomeňte si prostřednictvím krátkého videa prima červnové odpoledne v trojské botanické zahradě včetně 12 zajímavých soutěžních koktejlů...
V roce 2018 bylo na český trh dle statistických dat Celní správy České republiky dodáno 22,2 milionů lahví šumivých vín. Oproti roku 2017 je to o 15 % více, což představuje nejvýznamnější nárůst za posledních 19 let.
Společnost Espresso je distributorem kávy Café Reserva a čaje Dilmah pro Českou republiku, tyto produkty můžete vídat i na soutěžích baristů a teatenderů pod hlavičkou CBA.
Česká barmanská asociace se letos na podzim rozroste o další odbornou sekci. Již existující sekce Czech Mixologist, Mistr kávy, Czech Teatenders, Czech Flair Team a Czech Beer Specialist doplní prozatím nepojmenovaná sekce zaměřená na servis v gastronomii.
dokument (327 kB)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

12. 2. 2020
OXALIS - CZECH TEATENDER
12. 2. 2020
12. 2. 2020
KROMĚŘÍŽ 2020
14. 3. 2020
GINFEST 2020
14. 3. 2020
GINFEST 2020
Svět barmanů 4/2019
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři