Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
Co byste čekali, že obsahuje ledový čaj s citronem? Aby osvěžil, měl by v něm být hlavně kvalitní čaj – ovšem žádný dryák, trochu šťávy z citrusů a cukru jenom na chuť. V ledovém čaji z obchodu však většinou pijete hlavně oslazenou vodu, v níž je čaje i ovoce jen pomálu, ukázal test MF DNES.
Teplé letní večery přímo vybízejí k ochutnání některého z nabídky osmi koktejlů ve Four Seasons Hotel Prague inspirovaných omamně vonícími zahradami exotických dálek. Pestrá sestava letních koktejlů v sobě skrývá řadu jedinečných ingrediencí, jako je japonský meloun, portugalský shrub, listy mauricijské papedy nebo malinový kaviár.
Kategorie tequily na celosvětovém trhu každým rokem zaznamenává růst. Jenže tenhle úspěch není bez mráčku. Celý svět si dnes povídá o „nedostatku agáve“ v Mexiku a každý týden vzniká spousta článků; objevují se v nich informace o tom, jak mexickým výrobcům dochází tequila. Konzumenty tequily a ty, co si zamilovali produkty z agáve, to po právu mate a dělá jim to starosti.
Nejprodávanější dovozová značka karibského rumu Captain Morgan, kterou v rámci českého trhu distribuuje společnost Stock, uvedla v květnu limitovanou edici etiket, jež podpořila i televizní kampaní. U té to ale neskončilo, právě naopak. Tato limitovaná edice odstartovala vizuální přechod všech produktů značky Captain Morgan na nový modernější vzhled.
Plné tělo, decentní kouřová vůně, lehce nasládlá chuť, jemný kořenný závěr. Absolutní absence karamelu ne­udiví. Grantovi přísahají na sudy po sherry; evropský dub ochotně barví destilát, takže kosmetické zásahy nejsou nutné, stejně jako dnes tak rozšířené triky s dozráváním whisky v sudech po jiném, někdy i značně odlišném destilátu, či dokonce po vínu. Letní seriál o whisky.
Káva, často vychvalovaná pro své četné blahodárné účinky na zdraví, působí podle nového výzkumu amerických vědců pozitivně i díky své vůni. Odborníci zjistili, že už jen aroma linoucí se z šálku kávy patrně stimuluje mozek, napsal francouzský list Le Parisien.
Už je to nějaká doba, co jsme na konci května otevřeli naše multifunkční centrum Abzac. Pokud jste se tohoto slavnostního dne nemohli zúčastnit, nebo jste v Brně byli a rádi byste si událost připomněli, podívejte se na více než hodinový sestřih toho nejlepšího, co se odehrálo.

video     
„Champagne v létě prostě funguje výborně. V tom vedru, co tu teď máme, si dá člověk skleničku vína, které má bublinky, skvělé kyselinky a málo cukru, a cítí se dobře osvěžený,“ říká Miloš Danihelka pro Beverage & Gastronomy.
Konzumace alkoholu na Slovensku loni dosáhla svého minima od roku 2003. Vyplývá to z informací, které zveřejnil slovenský statistický úřad. Podle dřívějších údajů Světové zdravotnické organizace (WHO) byla konzumace alkoholu na Slovensku srovnatelná s dalšími zeměmi v regionu. Dlouhodobě oblíbené mezi slovenskými spotřebiteli jsou piva českých značek a likéry od českých výrobců.
K trendům současnosti patří renesance destilátů a dalších alkoholických nápojů, které v historii zanechaly svou nesmazatelnou stopu. V souvislosti se zdravým životním stylem a zodpovědným přístupem člověka k sobě samému ovšem dochází také ke znovuobjevování nealkoholických nápojů, které se pily na posílení či povzbuzení už v dávné minulosti. Zatímco první z trendů reprezentuje třeba absint, ukázkovým příkladem toho druhého je kombucha.
Chystáte letní party nebo grilovačku a přemýšlíte, čím oživit vaše setkání? Překvapte své přátele a umíchejte si společně letní osvěžení podle těch nejlepších světových barmanů! Netradiční zábava s chutným a jedinečným výsledkem.
Přestože si většina z nás na koktejl zajde do baru, trendy se začínají pomalu měnit a už zdaleka nejsou míchané drinky pouze záležitostí barmanů. Je spousta koktejlů, které jsme si schopni připravit i doma. Inspirujte se radami profesionálního barmana Michala Marešovského, jež je ambasadorem legendární skotské whisky Johnnie Walker.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

7. - 8. 1. 2019
10. - 29. 1. 2019
17. 1. 2019
GJB 2019 - BARMAN
17. - 20. 1. 2019
GASTRO JUNIOR BRNO 2019
18. - 20. 1. 2019
GJB 2019 - ČÍŠNÍK
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři