Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
Seriál juniorských baristických soutěží České barmanské asociace Junior Mistr kávy® pokračoval ve středu 31. ledna svým druhým dějstvím, tentokrát na Hané. Hostitelem Kroměřížské koktejlové soutěže byla Střední škola hotelová a služeb Kroměříž.
dokument (481 kB)
Ve středu 31. ledna se v prostorách SŠHaS Kroměříž za odborné garance České barmanské asociace uskutečnil již devatenáctý ročník Kroměřížské koktejlové soutěže. V kategorii Junior Cocktail Competition se registrovalo 14 soutěžících.
dokument (590 kB)
Český svaz pivovarů a sladoven představil aktuální data z dlouhodobé studie Pivo v české společnosti připravované Centrem pro výzkum veřejného mínění Sociologického ústavu AV ČR (CVVM). Tradiční zlatý mok alespoň občas pije 87 % českých mužů. Mezi ženami se v roce 2017 k alespoň občasnému pití piva přihlásilo 59 %. Muži se napijí piva v průměru třiapůlkrát týdně, ženy méně než dvakrát za týden.
Rozjet nový (a konceptem velmi podobný) podnik na místě, kde po celé předchozí čtvrtstoletí fungovala legenda, je trochu oříšek. Aktuálně se o to pokouší po minulém týdnu již oficiálně otevřený Whiskey Bar, který neexistuje v brněnské Gorkého ulici.
Na Střední škole hotelové a služeb v Kroměříži se 31. ledna konal již třetí ročník DILMAH – CZECH TEATENDERS CUP 2018. Hlavním partnerem této soutěže je společnost DILMAH, která dodala čaje prémiové řady T – SERIES, z nichž soutěžící připravovali své inspirativní nealkoholické koktejly (tzv. moktejly).
dokument (547 kB)
Značku Ron Millonario založil v roce 2006 Fabio Rossi, zakladatel nezávislé řady rumů Rum Nation. Inspirací mu byl objev, který učinil o dva roky dříve na severu Peru: malá destilerie se stoletou historií zpracovávání cukrové třtiny. Rum Millonario 10 Aniversario Reserva vznikl u příležitosti desátého výročí založení značky.
To, jak si malí výrobci dávají záležet na volbě a přípravě surovin, jak nechávají celému procesu výroby potřebný čas a jak produkují malé dávky se vstupy ruční práce, má samozřejmě vliv nejen na kvalitu, ale i na cenu výsledného destilátu. Nikdy tak nebudou schopni konkurovat velkým hráčům v kategorii. Co ale dokázat mohou, je změna chuťového měřítka. Ta by mohla motivovat i ostatní výrobce destilátů k přehodnocení vlastních výrobních postupů a možná i k určitému návratu k těm tradičním.
Domácí likér sodabi se běžně používá jako obětina při vúdúistických obřadech. Má dávat sílu a vytrvalost, ale také získávat ochranu bohů proti zlým duchům. Pod značkou Tambour Original získal likér stříbrnou medaili v San Francisku na prestižní světové soutěži alkoholických nápojů. Nápoj se dnes prodává v třicítce barů a obchodů na východním pobřeží Spojených států.
Brněnský Atelier Cocktail Bar & Bistro má až do konce příštího týdne v nabídce menu inspirované pokrmy a koktejly z období první republiky. Jeho představení doprovázely dva semináře v podání barového badatele Tomáše Mozra věnované české barové scéně v době vzniku Československa a následných dvou dekádách.
Na konci listopadu proběhla v nádherných prostorách restaurace Aureole v Praze prezentace nových ročníků šampaňského Dom Pérignon. Zastoupeny byly nejen pražské bary a hotely, ale potkali jsme se zde například i s kolegy z Brna. Představený byly ročníky Dom Pérignon 2009, Dom Pérignon rosé 2005 a Dom Pérignon P2 2000. Představování nových ročníků se ujal člověk nejpovolanější, Novozélanďan Nick Lane, který patří k týmu enologů, kteří vytvářejí šampaňské Dom Pérignon.
Výrobce alkoholických nápojů Rudolf Jelínek staví v Praze objekt Distillery Land, budovu určenou k bližšímu seznámení s historií firmy a výrobou destilátů. Distillery Land buduje v prostorách renesančního domu U Bílé botky v ulici U Lužického semináře. Největší část projektu bude věnována muzeu – interaktivní expozici výroby ovocných destilátů a ovocnářství v českých zemích, včetně historie páleničářství ve Vizovicích.
O uplynulém víkendu pokračoval juniorský seriál soutěží České barmanské asociace o Barmana roku letošním druhým dílkem do celé skládačky, a to v rámci eventu Gastro Junior Brno 2018.
dokument (482 kB)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

25. 6. 2018
TMC - TEA PAIRING 2018
4. 8. 2018
SUMMER BARTENDERS COMP.
7. - 9. 9. 2018
LOUNY 2018
17. - 19. 9. 2018
18th IRJC 2018
1. - 6. 10. 2018
IBA MEETING & WCC 2018
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři