Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
Na pivo z Vyškovského pivovaru už v hostincích ani obchodech lidé nenarazí. Poslední lahve se prodaly teď v létě. Provozovatel chce od majitele pivovaru, tedy státu, odškodné kvůli údajným závadám na technologii. Zároveň se spekuluje, že v areálu začne vařit pivo Budvar.
Na většině ochutnávek whisky, především pokud jde o single malt, zazní doporučení rozkápnout destilát troškou vody. Mnozí experti se totiž domnívají, že voda dokáže lépe uvolnit jednotlivé vůně a chutě, a požitek z whisky tak zvýšit. Na druhé straně barikády ovšem stojí zástupy, které vodu ve whisky nepovažují za nic víc než městskou legendu a tvrdí, že singlovka nejlépe chutná samotná. Na čí straně je pravda?
Jeden z párů koktejlového světa, Roman Foltán a Carla Davina Soares, se dal dohromady v Artesian baru, kde oba pracovali pod vedením Alexe Kratěny. Po odchodu z Artesianu dnes čelí novým výzvám v podobě nového barového konceptu v tolik od Británie odlišné zemi i odlišné kultuře. Přestěhování se do Singapuru a podílení se na otevření baru Atlas oba vnímají jako nejvýznamnější krok, který v poslední době udělali.
Osmadvacetiletý Honza Zlámaný miluje gastronomii. A z jejího širokého záběru pak zvláště jednu oblast, kterou je čaj a vše kolem něj. Možná to díky jeho dredům havraní barvy odvodíte na první pohled.
video     
Trofej Pilsner Urquell Master Bartender zůstává v Plzni Soutěž Pilsner Urquell Master Bartender 2017 zná svého vítěze. Je jím výčepní Miroslav Štych z restaurace U Mansfeldů v Plzni.
Seriál českých národních kol celosvětové soutěže Tea Masters Cup včera pokračoval na pražském Vyšehradě, kde se uskutečnil další ročník vyhlášeného festivalu Čajomírfest. A právě disciplíny Tea Mixology a Tea Degustation byly součástí bohatého programu tradiční čajové akce. Sérii Tea Masters Cup v Česku druhým rokem pořádá čajová sekce České barmanské asociace Czech Teatenders.
Výrobci ovocných sirupů, ze kterých obsluha v restauracích míchá limonády, nestíhají vyrábět. Ani vyšší cena takzvaných domácích limonád poptávku ze strany zákazníků neohrožuje. Limonády jsou dobrým byznysem jak pro majitele občerstvení, tak pro firmy vyrábějící sirupy.
Rozdíl mezi štamgastem a stálým hostem je zásadnější, než byste možná mysleli. Proč je důležité vědět, čím se tyhle dva důležité typy hostů liší, a jak jim vyjít vstříc?
Co si vlastně počít se svým životem? Někteří na to nepřijdou nikdy, jiným se to povede opravdu brzy. Do druhé kategorie by se mohl směle přihlásit jednadvacetiletý Jan Koplík. O tom, že bude barmanem, se rozhodlo už v jeho čtrnácti.
video     
Káva s mlékem - zločin proti kávě, nebo ne? Odborník na kávu a velký cestovatel po kávových plantážích Daniel Kolský, kterého si do studia pozvala Lucie Výborná, má jasno.
Nedaleko brněnského Náměstí svobody, v lokalitě barů, bister, kaváren a restaurací doslova před pár dny otvíral nový bar, nesoucí vcelku atraktivní název – 7 hříchů. Noví nájemci prostor na Jakubské ulici č. p. 7 využili patrového prostoru a v relativně poklidné ulici zřídili i zahrádku.
Pokud v obchodech saháte po průmyslově vyrobených ledových čajích, zpozorněte. Odborníci z iniciativy Vím, co jím a piju otestovali ledové čaje z PET lahví. A závěry nejsou pozitivní.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

26. - 27. 11. 2017
18. - 21. 1. 2018
GASTRO JUNIOR BRNO 2018
18. - 21. 1. 2018
GASTRO JUNIOR BRNO 2018
24. 1. 2018
ŽATECKÝ CUP 2018
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři