Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
Na slavnostním galavečeru – dne 29.11.2019 – v Empire Hall Slovanského domu Praze převzali svá ocenění nejlepší hoteliéři, provozovatelé restaurací, penzionů za rok 2019. Ve Slovanském domě se sešlo přes 400 hostů z řad hoteliérů a provozovatelů restaurací.
Koktejlová legenda pod drobnohledem zkušebých autorů. Vyberete si Shaken Not Stirred: A Celebration of Martini, nebo spíš The Martini Cocktail: A Meditation on the World’s Greatest Drink, with Recipes?
Vysoce postavený dopravní inženýr končí s původní profesí ve velké firmě. Renovoval historický americký karavan a griluje v něm burgry. Pivo mu vaří přítelkyně.
Nová koktejlová nabídka vyhlášeného pražského rumového baru je podle Beverage&Gastronomy přístupnější širšímu spektru hostů než předchozí menu.
Jodhpur gin Professional Bartenders Competition – takový je název soutěže profesionálních barmanů, která se v pondělí 25. listopadu uskutečnila v českokrumlovském baru Apotheka. Její první ročník tam ve spolupráci se zmíněným barem uspořádala společnost Zanzibar s.r.o.
Mimořádného úspěchu dosáhl v minulém týdnu český barman a viceprezident CBA Martin Vogeltanz, když se stal nejen vítězem své kategorie, ale také absolutním vítězem 24. ročníku soutěže International Wörthersee Cocktail Cup (IWCC). Z Rakouska si tak odvezl dvě zlaté sošky.
dokument (181 kB)
Mainstreamové sítě jim blokují reklamu kvůli prodeji tabáku, spolupráce s celebritami je neláká. Jaké marketingové nástroje se tedy majitelům vyhlášených barů osvědčily?
V době, kdy se kuchař stává drahým a nedostupným zbožím, kdy náklady na pořízení slušně vybavené profi kuchyně jdou do mnoha milionů, provoz je svázán stovkami norem a kontrol a majitelům hotelů, restaurací a dalších provozů šediví vlasy z nedostatku personálu, přichází na trh komplexní, úsporné a kvalitní řešení. Společnost Gastromach představuje poprvé v ČR start upový projekt bez kuchyně, který ukazuje směr, kterým se bude ubírat část české i světové gastronomie.
Ekvilibristika v podání soutěžících flairových barmanů, otevřená speed challenge o nejrychleji namíchaný český národní koktejl Beton z Becherovky a toniku Schweppes, a především uvolněná nálada před blížícím se předvánočním shonem. Takový byl první ročník brněnského barmanského vánočního večírku Abzac Bartenders Party, který se v centru Abzac, sídle České barmanské asociace, uskutečnil v neděli 24. listopadu.
dokument (173 kB)
Starobylé moravské sídlo jako město duchů? To už je podle majitele vyhlášeného Black Stuff Irish Pubu občasná realita.
Ve středu 13. listopadu organizovala Integrovaná střední škola Slavkov u Brna společně likérkou Metelka a ve spolupráci s Českou barmanskou asociací již 19. ročník juniorské barmanské soutěže Metelka Austerlitz Cup a současně 4. ročník soutěže v přípravě čaje a čajových nápojů Teekane Czech Teatenders – Austerlitz Cup.
Ve finále soutěže se utkalo 12 barmanů z Čech a Moravy, kteří použili whisk(e)y z pěti zemí a tří světadílů. Zvítězil Jan Šebek z pražského L’Fleur baru.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

6. - 9. 4. 2020
20. - 23. 4. 2020
SALIMA 2020
24. 4. 2020
KOCOUR CUP 2020
24. 4. 2020
KOCOUR CUP 2020
27. 4. 2020
MATTONI GRAND DRINK 2020
Svět barmanů 1/2020
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři