Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
Diplomático World Tournament má svého třetího českého vítěze. O tom, kdo z deseti barmanů poletí v květnu do Venezuely na globální finále a možná i v červenci do Londýna na superfinále, se včera rozhodovalo v holešovickém baru Cobra. Ten se stal zároveň místem, kde byl večer poprvé oficiálně představen nový rum Mantuano. Novinka v řadě Diplomático Tradition ovšem sehrála důležitou roli už v samotné soutěži. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
2. kolo celostátní soutěže MISTR KÁVY® 2017 České barmanské asociace proběhlo v Kroměříži dne 8. února 2017 ve spolupráci se Střední školou hotelu a služeb Kroměříž. Soutěž probíhala v kategorii „Junior Mistr Kávy®“. Celou tiskovou zprávu naleznete v přiloženém dokumentu.
fotogalerie     dokument (496 kB)
Vystupuji z metra na jeho nejjižnější manhattanské stanici, poslední před tím, než se vlaky z tunelu pod East River vynoří v Brooklynu. Obvyklým cílem turistů tu bývá procházka po Wall Street, nebo pokračování v cestě dál na jih k ikonickému symbolu New Yorku, Soše Svobody. Já mám ale pro dnešní večer v hledáčku naprosto jiné místo. Stojím u baru BlackTail, kam jsem se chystala už pěknou chvíli. Celý článek naleznete zde: www.nepijubrecky.cz
Rozlehlost území a jeho několik století trvající roztříštěnost do malých státních útvarů předurčily rozmanitost německé pivní kultury. Současní konzumenti se tak mohou těšit z velkého bohatství druhů a stylů. K německým pivním originálům patří i tři pšeničné variace: tradiční altbier, specialita z hlavního města berliner weisse a gose, jehož chuť ovlivňuje přídavek kuchyňské soli, mletého koriandru nebo třeba jalovce. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
K nejzajímavějším koktejlům, které jsem kdy ve Spojených státech ochutnal, patřily ty od Sama Andersona. V současné době působí jako beverage director v restauraci Mission Chinese v New Yorku. Jeho drinky, stejně jako vše ostatní v tomhle mém oblíbeném newyorském podniku, kombinují hypermoderní styl s neobvyklými ingrediencemi a funky nostalgií. Samovi ale nechybí ani vytrvalost – jak jinak by ostatně mohl běhat maraton? Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Historii ginu lze samozřejmě odvozovat od počátků destilace a také ze záznamů o surovině, bez níž by nebyl tím, čím je – jalovce. O výhodách spojení alkoholu a jalovce věděli už v 11. století salernští mniši, kteří s jejech využitím vyráběli nejrůznější tinktury a elixíry. První písemná zmínka o bylinném toniku na bázi jalovce se objevila v roce 1269 ve vlámské encyklopedii zaměřené na evropskou faunu a flóru Der Naturen Bloeme. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
2. 2. 2017
Registrace na konferenci CBA 2017 je otevřena. Tato prestižní akce se uskuteční v termínu 29.4. - 1. 5 .2017 v prostorách brněnského hotelu Orea Hotel Voroněž ****. Více informací zde.
Premiéra krátkého filmu Killer in Red 24. ledna oficiálně uvedla nový projekt Campari Red Diaries, který je nástupcem tradičního kalendáře Campari. Tvoří jej dvanáct filmů vyprávějících příběh koktejlů od čtrnácti barmanů z různých zemí světa. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Jak asi chutnala whisky před sto lety? Určitou představu vám může dát King George V z prestižní řady John Walker & Sons. Unikátní blend, jenž se zrodil přesně před deseti lety, totiž sestává výhradně z whisky pocházejících z palíren, které byly v provozu za vlády krále Jiřího V. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Pampero je třídenní bouře, která se tvoří nad jihoamerickými pampami, ale také venezuelský rum. Na každé jeho láhvi se hrdě skví llanero, venezuelský kovboj, symbol svobody a nezávislosti. A zatímco llaneros sehráli velkou roli v osvobození zemí Střední Ameriky od španělských kolonizátorů, Pampero se nesmazatelně zapsalo do historie rumu. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Nerad píšu články o trendech, nebaví mě přemítat nad různými tendencemi nebo bilancovat. Trend je něco, co už známe, týká se věcí, které se už staly. Podstatnější je přitom to, co teprve přijde. Abychom lépe pochopili budoucnost a snáze rozpoznali, jaké změny se blíží, je podle mého názoru potřeba udělat si obsáhlejší obrázek a nekoukat jen na to, co máme před sebou na barovém pultu. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Na 25. ledna připadá National Irish Coffee Day a čtvrtý lednový týden bývá označován jako Irish Coffee Week. Právě do tohoto chladného období roku se totiž datuje vznik drinku kombinujícího kávu s irskou whiskey a smetanou. V rodném listě má jako místo původu zapsáno irské letiště Shannon a jako tvůrce Joea Sheridana. Proslavil se ale za oceánem – v sanfranciském Buena Vista Cafe ho prý dodnes připravují po tisících. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

29. - 31. 5. 2017
11. 6. 2017
TMC -TEA DEGUSTATION 2017
16. 6. 2017
MATTONI GRAND DRINK 2017
16. 6. 2017
MATTONI GRAND DRINK 2017
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři