Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
Společnost Rémy Cointreau po devíti letech končí s distribucí Gruppo Campari, jejíž nejvýznamnější značkou je Aperol, a informovala o tom své zákazníky. Za tuto dobu se podařilo z u nás téměř neznámého drinku vybudovat jeden z nejoblíbenějších koktejlů v České i Slovenské republice, Aperol Spitz.
Patnáct soutěžících barmanů, zajímavé zeleninové drinky na bázi calvadosu, to vše s krásným výhledem na Prahu. Takové bylo národní kolo globální soutěže CALVADOS NOUVELLE VOGUE INTERNATIONAL TROPHIES 2018 v kategorii Professional, kterou pořádala Česká barmanská asociace (CBA) ve spolupráci s organizací Interprofession des Appellations Cidricoles (IDAC). Tradiční soutěž se letos v České republice konala poprvé, a to v neděli 14. ledna v prostorách baru Cloud 9 pražského hotelu Hilton.
dokument (511 kB)
Další z aktuálních brněnských gastropříběhů. Milan Bukovský s Jakubem Zatloukalem Škaroupkou "chtěli něco lepšího". A tak vytvořili Atelier.
Pivo vařené ve středověku bylo mnohem hustší, než na jaké jsme zvyklí dnes. Zpočátku se v podstatě jednalo o mírně prokvašenou kaši. Mnohdy dokonce tak hustou, že ji bylo nutné jíst lžicí z misky. Ostatně i slovo ožralý má svůj základ ve slově "žrát".
Zvenčí na domě s číslem popisným 19 v pražské Budečské ulici zatím nic nenasvědčuje tomu, že zde bude na přelomu ledna a února otevřen nový bar. Uvnitř už ale finišují dokončovací práce a pevně osazena na svém místě je i hlavní dominanta celého podniku – bar z bílého mramoru. Jen několik kroků od něj je okénko do kuchyně, kde se budou vařit a smažit čínské knedlíčky dim sum a pár dalších asijských specialit. Martinez, jak zní jméno nového podniku, bude totiž všechno, jen ne klasický koktejlový bar.
Byl to vídeňský číšník jako z románu. Už dávno ne mladý, ale do důchodu daleko. Pohyboval se s noblesou a nonšalancí, ale na tváři měl lehký ironický úšklebek. Samozřejmě byl stoprocentně zdvořilý a elegantní. "Dáte si šampaňské, předpokládám," řekl, pas zlomený v mírné úkloně. Samozřejmě! Co také jiného v podniku jménem Gulasch & Champagne.
Z kalendáře končícího osmičkou je odtrženo sotva několik lístků, čeští juniorští i profesionální barmani se však už nyní připravují na letošní první soutěž. Půjde o CALVADOS NOUVELLE VOGUE INTERNATIONAL TROPHIES 2018, kterou pořádá Česká barmanská asociace (CBA) ve spolupráci s organizací Interprofession des Appellations Cidricoles (IDAC) a za přispění partnerských společností Ultra Premium Brands, Bacchus Vins & Champagnes a Global Wines & Spirits. Barmanské klání se uskuteční v neděli 14. ledna v prostorách baru Cloud 9 pražského hotelu Hilton.
dokument (515 kB)
Teprve osmnáctiletá studentka gastronomie na SOŠ a SOU v Poličce KATEŘINA VYMAZALOVÁ je určtě vycházející barmanskou hvězdou. Přípravě čajů se věnuje již třetím rokem a tato disciplina je nejen její prací, ale především velkým koníčkem. Své zkušenosti letos mohla předvést na mistrovství v Číně, kolébce čajové kultury, kde se dokonce stala mistryní světa v kategorii Tea Mixology.
dokument (7.4 MB)
Aarón Díaz Olivos má na kontě spoustu zkušeností – pracoval s nejznámějšími šéfkuchaři a mimo jiné byl i na stáži v chicagském The Aviary. Teď ho čekají nové výzvy. Nedávno uvedl do provozu bezpochyby nejambicióznější projekt v celé Latinské Americe. Carnaval je místo, kde se lidé nebojí dělat věci trochu jinak. Je to bar, o kterém v budoucnu zcela jistě ještě uslyšíme.
Pití kávy představuje v Itálii téměř náboženský obřad. Ale i v zemi, kde se zrodilo espresso a cappuccino, můžete na ulicích ke zděšení Italů ctících tradice potkat stále více lidí, jak si v papírových kelímcích s umělohmotným víčkem nesou osvěžující horký nápoj z kávových zrn.
1. 1. 2018
Vážení partneři CBA, Vážení členové CBA, Milí přátelé,

Česká barmanská asociace má za sebou neobyčejný rok 2017. V uplynulém roce jsme hned několikrát okusili, co to znamená ocitnout se ve stavu vítězné euforie. Křičeli jsme radostí, zatínali ruce v pěst ve vítězném gestu, fotografovali se plni úsměvů s poháry, diplomy a státní vlajkou. Byly to ty chvíle, jichž je v lidském životě pomálu, a proto jsou nám tak vzácné.
Nápoj dokáže namíchat takzvaně na tělo, učí, jak jednotlivé drinky vychutnat tak, jak se sluší na kultivovaného pijana. Barman Eduard Ondráček zákazníka, který přichází do baru, především pozdraví – jedno setkání, jedna příležitost. Stejně tak se snaží rozpoznat, v jaké je štamgast náladě.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

25. 4. 2018
KOCOUR CUP 2018
28. 4. 2018
10. 5. 2018
JBC - ŽATECKÝ CUP 2018
10. 5. 2018
ŽATECKÝ CUP 2018
10. 5. 2018
JMK - ŽATECKÝ CUP 2018
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři