Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
Povzbudivá zpráva dnes dorazila z čínského Čcheng-tu, kde se koná koktejlové mistrovství světa. Český reprezentant ve flairové kategorii Václav Abraham postoupil ze skupiny do šestičlenného finále, a to dokonce dle hodnocení komisařů z prvního místa.
Čtvrtý ročník baristické soutěže Dževza Ibrik Cup 2019 se v pátek 1. a sobotu 2. listopadu uskutečnil v prostorech plzeňského společenského centra Moving Station. Soutěž byla součástí programu kávového festivalu Station Coffee Fest 2019, který organizoval tým zdejší kavárny Orient Coffee v čele s baristou Goranem Jozićem. Odborným garantem soutěže byla baristická sekce České barmanské asociace Mistr kávy®.
dokument (470 kB)
Rozdělená do dvou skupin odletěla o tomto víkendu delegace České barmanské asociace do čínského města Čcheng-tu, kde se od 4. do 8. listopadu koná 68. kongres Mezinárodní barmanské asociace IBA. Součástí výpravy jsou také barmani, kteří tam budou Česko reprezentovat na koktejlovém mistrovství světa – Robert Weis v kategorii Classic a Václav Abraham v kategorii Flair.
Do finále soutěže Whisky World by Stock zbývají necelé tři týdny. Tucet finalistů absolvoval seminář o moderních metodách přípravy koktejů, z nichž si každý musí alespoň jednu pro svůj soutěžní drink vybrat.
Už tento pátek a sobotu se v Plzni uskuteční Station Coffee Fest | PLZEŇ 2019. Nabídne nejen soutěžení juniorských a profesionálních baristů pod záštitou CBA - Džezva Ibrik Cup 2019 - ale také například workshop alternativních kávových metod nebo barmanskou show.
Výrazných individuálních ocenění se v minulém týdnu dočkaly dvě persony spjaté s Českou barmanskou asociací. Vedoucí čajové sekce CBA Czech Teatenders Jiří Boháč se umístil na třetím místě v pražském kole soutěže Moneta Živnostník roku 2019, spolumajitel dvou Partner’s barů CBA Honza Vlachynský pak převzal ocenění Český Goodwill 2019 v kategorii Inovace.
Letošní limitovaná edice hruškového destilátu vychází v symbolickém počtu 1989 kusů. Místo motta, které provází historii rodu Hildprandtů již od roku 1885, tedy „Přes překážky ke slávě“, bude oslavovat 30 let svobody dočasným mottem „Přes překážky ke svobodě“.
Na východě Čech to vypadá na rozkvět koktejlové scény. Mladý barman Kristián Šplíchal tam otevřel Bar No. 3.
Jak vznikal nový rum od tradiční české značky? Byl u toho barman Martin Vogeltanz, který popisuje spolupráci s marketingovým oddělením společnosti i chuťový profil destilátu.
Tytam jsou časy, kdy jediným kávovým koktejlem v nabídce českých kaváren byla irská káva. Jak dnes ke kávové mixologii přistupují pražské trendy podniky?
Komplexní, náročná a přínosná. Účastníky prověří nejen v individuálních dovednostech, ale také týmovosti a komunikačních schopnostech. Tak popisují organizátoři a komisaři soutěž MAKRO HoReCa Pětiboj, jejíž sedmý ročník vyvrcholil ve dnech 10. a 11. října celorepublikovým finále. Na hodnocení soutěžících se letos poprvé podíleli také komisaři z České barmanské asociace, hlavním organizátorem a garantem odborné soutěže byla společnost MAKRO.
dokument (468 kB)
Výnosy nižší, ovšem výjimečná kvalita hroznů zejména mezi bílými odrůdami. Tak hodnotí prozatím letošní vinařský ročník zástupci Unie enologů ČR. Ročník 2019 mezi bílými víny má podle nich nakročeno stát se opravdu signifikantním ročníkem, který bude pravděpodobně svou kvalitou srovnatelný s úspěšným ročníkem 2013.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

14. 3. 2020
GINFEST 2020
14. 3. 2020
GINFEST 2020
15. - 17. 3. 2020
PROWEIN DÜSSELDORF 2020
18. 3. 2020
MGD - O POHÁR MS KRAJE
20. 3. 2020
GASTRO KROMĚŘÍŽ 2020
Svět barmanů 4/2019
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři