Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
V Itálii je aperitivo moment nedílnou součástí tamní kultury a gastronomie, své místo si ale drinky servírované před jídlem na povzbuzení chuti našly v celé řadě zemí světa. Mají i své oblíbené receptury. Tak třeba v Karibiku nedají dopustit na Daiquiri a v Japonsku vznikla speciální kategorii drinků mizuwari. Pracovat lze s aperitivy jak v restauracích, tak v klasických koktejlových barech. Je ale potřeba vědět, jak nabídku sestavit a jak s kategorií aperitivních drinků vlastně nakládat.
V sobotu 18. srpna zemřel ve věku 90 let člen Emeritního klubu CBA a držitel ceny Bohumila Pavlíčka, pan Emil Válek. Proslavil se především jako vedoucí baru v luhačovickém hotelu Alexandria, kde míchával oblíbený Gin Fizz. V 80. letech byl u založení Šejkr klubu a následně i České barmanské asociace, zasedal v hodnotících komisích barmanských soutěží.
Karel Pinka je spolu s otcem a synem Křenkovými hlavním organizátorem prvního českého whisky festivalu. Zatímco nultého ročníku se před sedmi lety v jesenické Malé Morávce zúčastnilo pár desítek známých, letos se maximálních 230 vstupenek prodalo během chvilky, a na spousty dalších zájemců se nedostalo. Proto se organizátoři rozhodli, že Whisky Festival přivezou také do Brna, a to konkrétně letošního 21. a 22. září.
Objevilo před více než 7000 lety. Z vyklíčených obilných zrn se vlivem vlhkosti vyluhovaly cukry, které samovolně zkvasily díky volným kvasinkám v ovzduší, a vznikl alkohol. Později se chuť a vůně nápoje začaly obohacovat různými aromatickými bylinami a následně chmelem. V Česku se považuje za národní nápoj – kolik toho ale o něm opravdu víme?
Mezinárodní den rumu, který letos připadá na čtvrtek 16. srpna, se po celém světě slaví již dlouhou dobu. V České republice se tento svátek těší oblibě ale až zhruba poslední 3 roky. Udělejte si čas a oslavte jeden z nejoblíbenějších alkoholů. Připravte si třeba legendární rumové míchané koktejly, které zvládne doma hravě připravit každý.
Blíží se 18. ročník International Rudolf Jelínek Cup, mezinárodní soutěže profesionálních barmanů v míchání koktejlů z ovocných destilátů. Uskuteční se v úterý 18. září v areálu likérky Rudolf Jelínek ve Vizovicích.
dokument (509 kB)
Také letos připravuje vedoucí Czech Flair Teamu David Neumann letní tréninkový barmanský kemp. Je určen pro začátečníky i pokročilé, zkrátka všechny, kteří se chtějí něco přiučit a využívat working i exhibition flair za barem. Kemp se uskuteční v termínu 29. až 30. srpna 2018 na pláži WindyPoint v Černé v Pošumaví. Více informací a přihlášky na info@davidneumann.cz.
Restaurace La Loca láká své návštěvníky nejen na vytříbené středomořské menu šéfkuchaře Radima Gerlicha, ale také příjemné letní drinky. Ty si lze vychutnat ve stylových prostorech nebo také stinné zahrádce, jež se ukrývá ve vnitrobloku podniku.
Netradiční barmanskou soutěž, jejíž pořadí se započítává do flairového mistrovství ČR, zažilo o minulém víkendu Lipno. V sobotu 4. srpna na pláži Windy Point uspořádal vedoucí Czech Flair Teamu David Neumann spolu se společností Jan Becher – Karlovarská Becherovka, a.s. a pod záštitou České barmanské asociace třetí ročník soutěže JBPR Summer Bartender’s Competition.
dokument (478 kB)
Kolik láhví by podle vás měl obsahovat domácí bar, aby se z nich daly namíchat až dvě stovky koktejlů? Odpověď na tuto otázku zní dvanáct – tedy alespoň podle manželů Solmonsonových, kteří na toto téma dali dohromady celou knihu a věnují mu také svůj blog.
Co byste čekali, že obsahuje ledový čaj s citronem? Aby osvěžil, měl by v něm být hlavně kvalitní čaj – ovšem žádný dryák, trochu šťávy z citrusů a cukru jenom na chuť. V ledovém čaji z obchodu však většinou pijete hlavně oslazenou vodu, v níž je čaje i ovoce jen pomálu, ukázal test MF DNES.
Teplé letní večery přímo vybízejí k ochutnání některého z nabídky osmi koktejlů ve Four Seasons Hotel Prague inspirovaných omamně vonícími zahradami exotických dálek. Pestrá sestava letních koktejlů v sobě skrývá řadu jedinečných ingrediencí, jako je japonský meloun, portugalský shrub, listy mauricijské papedy nebo malinový kaviár.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

7. - 8. 1. 2019
10. - 29. 1. 2019
17. 1. 2019
GJB 2019 - BARMAN
17. - 20. 1. 2019
GASTRO JUNIOR BRNO 2019
18. - 20. 1. 2019
GJB 2019 - ČÍŠNÍK
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři