Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      

This is alternative content.

Prague Bar Show 2017
Whisky Life Prague 2017
V sektoru mikro- a minipivovarů je živo. Rodí se skupiny, jejichž výstavy jdou do desítek tisíc hektolitrů.
Zašli jsme do nejlepších barů v Česku a na Slovensku a zjistili jsme, čím hasí žízeň hostů v letošních horkých měsících. Letní signature drinky barových jedniček si můžete jednoduše připravit i doma podle receptů, které vám přinášíme společně s tipy na osvěžující koktejly.
Kam na dobrý letní koktejl?Zde jsou tipy barmanů z různých koutů Česka...
Jestliže kdysi stávalo na Martiniku kolem 150 palíren rumu, dnes jich tam napočítáte pouhou desítku. A Saint James se z nich chlubí nejdelší historií – založena byla místním opatem Edmundem Leféburem už v roce 1765, tehdy ještě pod názvem Saint Jacques.
Mixologie toniku s alkoholem se pomalu, ale jistě začala odvíjet již v 19. století, kdy britská armáda okupovala Indii. Nebyl to však typický tonik v podobě, v jaké jej známe dnes, ale jakýsi prapůvodce.
Jste nadšenci do barmanského řemesla s několikaletou zkušeností, umíte dobře anglicky a lačníte po dalším prohlubování znalostí? Pak možná právě pro vás je určen unikátní rozsáhlý kurz Mezinárodní barmanské asociace IBA, který se pro evropské účastníky letos uskuteční v estonské metropoli Tallinn v termínu od 5. do 17. listopadu.
Jedno staré mexické přísloví praví: Para todo mal, mezcal; para todo bien, también. Ve skutečnosti mezcal až takový všelék, který zažene vše zlé a podpoří vše dobré, samozřejmě není, nicméně jeho obliba stoupá.
S Davidem Andrle, předním pražským barmanem a spolumajitelem Cash Only Baru, nejen o letním koktejlovém menu, živé hudbě v baru a o kvalitním hot dogu tak, jak by měl být.
Koktejlová minislavnost se dnes odpoledne uskutečnila v pražském sídle společnosti Jan Becher – Pernod Ricard. Zástupci České barmanské asociace tam oficiálně předali certifikát pro nový český národní koktejl – Beton.
„Správný koktejl musí nejen dobře chutnat, ale taky vonět. Nezapomeň proto na zástřik citrusovou kůrou nebo nějakou aromatickou ozdobu,“ zní častá poučka, jíž zkušenější barmani častují své začínající kolegy. Realita je však ještě pestřejší – svůj drink totiž ve skutečnosti vnímáte všemi smysly.
Výrazná převaha mužů v barmanském řemesle se začala projevovat již v 19. století a souvisela se stoupající prestiží profese. V některých brněnských mixologických podnicích v poslední době počet barmanek raketově vzrostl. Ne však na základě nějakých stanovených genderových kvót. Svou pozici si tvrdě odpracovaly.
Rapid Infusion, nebo česky trochu neohrabaně rychlo-infuze, je termín, který se pomalu, ale jistě dostává i k nám a rozhodně toho nabízí mnoho, co se přípravy domácích surovin týče. V dnešní době, kdy se všechno zrychluje, se i příprava surovin musí přizpůsobit.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři