Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
V době, kdy se kuchař stává drahým a nedostupným zbožím, kdy náklady na pořízení slušně vybavené profi kuchyně jdou do mnoha milionů, provoz je svázán stovkami norem a kontrol a majitelům hotelů, restaurací a dalších provozů šediví vlasy z nedostatku personálu, přichází na trh komplexní, úsporné a kvalitní řešení. Společnost Gastromach představuje poprvé v ČR start upový projekt bez kuchyně, který ukazuje směr, kterým se bude ubírat část české i světové gastronomie.
Ekvilibristika v podání soutěžících flairových barmanů, otevřená speed challenge o nejrychleji namíchaný český národní koktejl Beton z Becherovky a toniku Schweppes, a především uvolněná nálada před blížícím se předvánočním shonem. Takový byl první ročník brněnského barmanského vánočního večírku Abzac Bartenders Party, který se v centru Abzac, sídle České barmanské asociace, uskutečnil v neděli 24. listopadu.
dokument (173 kB)
Starobylé moravské sídlo jako město duchů? To už je podle majitele vyhlášeného Black Stuff Irish Pubu občasná realita.
Ve středu 13. listopadu organizovala Integrovaná střední škola Slavkov u Brna společně likérkou Metelka a ve spolupráci s Českou barmanskou asociací již 19. ročník juniorské barmanské soutěže Metelka Austerlitz Cup a současně 4. ročník soutěže v přípravě čaje a čajových nápojů Teekane Czech Teatenders – Austerlitz Cup.
Ve finále soutěže se utkalo 12 barmanů z Čech a Moravy, kteří použili whisk(e)y z pěti zemí a tří světadílů. Zvítězil Jan Šebek z pražského L’Fleur baru.
V neděli 24. a pondělí 25. listopadu 2019 se v Apotheka baru v historickém centru Českého Krumlova uskuteční profesionální soutěž barmanů z České Republiky APOTHEKA – Real Bartenders Jodhpur Gin Competition. Jedná se již o pátý ročník barmanského měření sil, které společně organizují společnost ZANZIBAR, s.r.o. a Apotheka bar.
Mnohahodinová série praktických seminářů, informace o juniorských soutěžích, degustace různých druhů whisky a mnoho dalšího nabídl dvanáctý ročník workshopu pro pedagogy středních škol s gastronomickým zaměřením. V pátek 15. a sobotu 16. listopadu jej uspořádala v brněnském vzdělávacím centru Abzac Česká barmanská asociace. Stejně jako v minulých letech, i letos se ho zúčastnila stovka učitelů z různých koutů České republiky.
dokument (228 kB)
Piva pšeničná, ochucená, americká, a nyní kyselá. Tak šly v posledních letech trendy českou pivařskou komunitou.
Barmani si vždy chodili pro inspiraci ke svým kolegům do kuchyně, v posledních letech je tato tendence ještě silnější. Vzrůstající obliba fermentovaných nápojů a surovin za barovým pultem je toho jasným důkazem. Kvašení zdar!
První brněnský barmanský vánoční večírek - takový je podtitul akce Abzac bartenders party, která se uskuteční v neděli 24. listopadu od 18 hodin v brněnském centru Abzac.
Proč se v Česku etabloval svátek mladých vín? Ročně se jich u nás vypijí více než dva miliony lahví.
Nejúspěšnější český flairový barman posledních let Václav Abraham získal na letošním koktejlovém mistrovství světa v Číně další cenný kov do své sbírky. V čínském městě Čcheng-tu vybojoval v dnešním finále flairového šampionátu druhé místo.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

14. 3. 2020
GINFEST 2020
14. 3. 2020
GINFEST 2020
15. - 17. 3. 2020
PROWEIN DÜSSELDORF 2020
18. 3. 2020
MGD - O POHÁR MS KRAJE
20. 3. 2020
GASTRO KROMĚŘÍŽ 2020
Svět barmanů 4/2019
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři