Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
Dnes již 19. ročník mezinárodní gastronomické soutěže AHOL CUP 2017 proběhl opět v zajímavém industriálním prostředí Multifunkční auly GONG v Dolní oblasti Vítkovice, a to ve středu 1. března 2017. Soutěž mladých teatenderů byla již potřetí připojena k této velkolepé události, kde JTC spatřilo světlo světa v roce 2015. Celou tiskovou zprávu naleznete v přiloženém dokumentu.
dokument (527 kB)
Švýcarsko je zemí sýrů a čokolády, ale také ovocných pálenek. Už od roku 1846 se vyrábějí v Oberarthu, městečku situovaném v srdci kantonu Schwyz. Rodina Fassbindových sice zdejší palírnu v 80. letech minulého století prodala, tradice výroby ovocných pálenek a také bylinných likérů zde však zůstala zachována. Místo se vedle nich v poslední době najde i na zajímavé experimenty – třeba pálenky zrající v sudech z různých typů dřeva či poděděných po méně běžných destilátech. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Dnes můžete v on-line streamingu sledovat soutěžní klání AHOL CUP. Sledovat můžete kategorie Junior Cocktail Competition, Junior Mistr Kávy, Junior Teatender Competition.

Kavárny třetí vlny posledních deset let rostou jako houby po dešti. Nemáte ale občas pocit, že v tom kávovém lese zakopáváte pořád o ty stejné houby? Výbornou kávu si samozřejmě dáte skoro ve všech a každý z konceptů má něco do sebe, ale i tak – je to pořád o tom samém. Výjimky ovšem existují, a tak jsem dříve, než začne období kávových soutěží, nakoukla pod pokličku dvěma z nich. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
28. 2. 2017
V posledním měsíci roku 2016 se konal v HŠ Bohemia Chrudim další z barmanských kurzů pod vedením našeho lektora Karla Zapalače. Karel Zapalač a Zdeněk Vondráček ve spolupráci s CBA vyučují mladou generaci na gastronomických školách v celé ČR.
Vítězem celého kurzu se stal Vojtěch Prokš. Uvidíme, zda se s ním začneme setkávat na soutěžích a zařadí se mezi další úspěšné barmany z této školy. HŠ Bohemia Chrudim se může pochlubit pod vedením členky CBA Jany Štrosové mnoha zajímavými výsledky napříč celou gastronomií. Jednou významnou ikonou je např. Vašek Abraham.
S francouzskou Normandií jsou od nepaměti spjata jablka. Už z období, kdy území obývali Keltové a následně Římané, se dochovaly zmínky o velkém množství divoce rostoucích jabloní, jež ve své době byly doslova posvátné. A právě v této části Francie, přesněji v Dolní Normandii, se nachází oblast Calvados, která propůjčila jméno slavné jablečné pálence, jež spolu s dalšími delikatesami formovala a dodnes formuje tvář celého regionu. Její příběh je ovšem starší než samotný název… Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Barmani už dávno nejsou jenom nalejvátka, která si tak akorát na láhvi přečetla zadní etiketu, aby věděla, co nalévají. Z barmanství se stalo řemeslo, které si žádá znalosti a sledování trendů. Když k tomu připočteme skutečnost, že většina barmanů jsou hračičky a že je internet plný profesionálních videí od amatérských laborantů i amatérských videí od laboratorních profesionálů, nelze se divit, že lidé v gastronomii objevili pozoruhodný svět laboratoří. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Již tradiční spolupráci s veletrhem TOP GASTRO & HOTEL PRAHA, kde v průběhu čtyř dní organizuje Česká barmanská asociace doprovodný program, doplnila i v letošním roce soutěž mladých teatenderů. Celou tiskovou zprávu naleznete v přiloženém dokumentu.
fotogalerie     dokument (525 kB)
Dne 19.2.2017 se na Pražském Výstavišti konala flairová soutěž HCEFC při příležitosti konání výstavy Top Gastro. Hlavním sponzorem byl Jan Becher Pernod Ricard, dále Red Bull Česká Republika, Coca – cola, Mattoni, Tesseire. Soutěž byla vypsána v kategoriích junior a profi flair.
V kategorii junior soutěžili čtyři čeští a dva polští barmani. Vítězem se stal Smarz Kacper (PL), druhé místo obsadila Šarlota Šomanová (CZ) a třetí místo Murawiex Adrian (PL).
V kategorii profi flair soutěžilo 9 barmanů, pořadí: 1. Martin Vogeltanz 2. Karel Kleineidam 3. Václav Abrahám.
V porotě zasedli David Neumann, Ondřej Slapnička, Martina Cseriová, Petr Slavíček a Petr Chadima.
Diváci i barmani si soutěž skvěle užili a věřím, že organizace byla na vysoké úrovni.
David Neumann
Barmany z Brna už to přestalo bavit. Pořád dokola ty samé „soft drinks“, navíc dost z nich jim vlastně ani moc nechutná. Jak s nimi pak chcete dobře pracovat? Celý článek naleznete zde: www.nepijubrecky.cz
Již po osmnácté nás přivítalo mrazivé ráno v Kroměříži. Kroměřížská koktejlová soutěž, to je to, co na desítku soutěžních týmů z celé České republiky přimělo v brzkých ranních hodinách obsadit prostory střední školy hotelové a služeb Kroměříž. Po registraci všech 24. soutěžících začalo vše vzhledem k obrovským zkušenostem organizačního týmu plynule. Soutěž zahájil svým přivítáním ředitel střední školy hotelová a služeb Ing. Petr Hajný. Garant soutěže Radek Poláček poté všechny soutěžící pozdravil jménem prezidenta České barmanské asociace, která nad celým dnem přebrala odbornou garanci. Celou tiskovou zprávu naleznete v přiloženém dokumentu.
fotogalerie     dokument (328 kB)
Dne 18.2.2017 se uskutečnila první soutěž z letošního seriálu profesionálních soutěží na pražském holešovickém výstavišti. Soutěž s názvem COLLINS CUP – CZECH MIXOLOGIST CUP 2017, kde bylo hlavním zadáním použít gin Gordon´s z portfolia společnosti Stock Plzeň-Božkov, s.r.o..

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

29. - 31. 5. 2017
11. 6. 2017
TMC -TEA DEGUSTATION 2017
16. 6. 2017
MATTONI GRAND DRINK 2017
16. 6. 2017
MATTONI GRAND DRINK 2017
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři