Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
Snímků o pivu se natočila spousta, tenhle článek je řadí do dvou kategorií. Ta první se zaobírá výrobou řemeslného piva craft beer, druhá je pak směsicí odlehčených žánrů, u nichž se člověk i nasměje.
Ve virtuálním prostoru vzniká v těchto dnech unikátní galerie fotografií z celého světa. Pojítkem snímků je soutěžní koktejl z vizovické kosher slivovice, stejně jako téma – „Místo, kde žiji“.
Časopis Drinks International uspořádal anketu Bar World 100, v níž hledal nejvlivnější lidi globální barové scény. Za nejvýraznější osobnost byl zvolen majitel londýnských a amsterdamských podniků Ryan Chetiyawardana známý jako Mr. Lyan. Na druhém místě se umístil Alex Kratěna, 44. příčku obsadil Zdeněk Kaštánek.
Dne 26. 7. 2019 na zahradě Stacionáře Lipová v Havířově proběhlo zábavné dopoledne pro všechny klienty příspěvkové organizace. Měli jsme tu čest a možnost shlédnout vystoupení profesionálního barmana pana Milana Tomiczka, člena České barmanské asociace. Ten nám ukázal, co vše je možné při přípravě míchaných nápojů.
Sada tipů pro manažery podniků, tentokrát na téma měření úspěchu. Další díl povedeného seriálu Diageo Bar Academy.
Hned dvě prestižní ceny získal Atlas v Singapuru, kde donedávna působil i český barman Roman Fotlán. Nejlepším mezinárodním barmanem se stala Monica Berg, která letos s Alexem Kratěnou otevřela londýnský Tāyer + Elementary.
Šestadvacetiletý Zdeněk Hýbl se na letošním světovém šampionátu baristů v Bostonu umístil na 23. místě. V Praze provozuje espresso bar Onesip Coffee. V čem mu pomohla jeho závodní jo-jo kariéra? A jak se podle něj dá dostat na špičku baristické scény?
Na jižní Moravě vznikají velice zajímavá piva. Ta "divoká" zrají dva roky i déle a obsahují ovocné plody starých odrůd či hrozny Svatovavřineckého vína.
Kofein podporuje spalování energie v lidském organismu a tím i hubnutí, uvádí vědecký výzkum. Efekt se dostavuje už po jednom jediném šálku kávy.
Konzumace alkoholu v globálním měřítku klesá, lidé však pijí lépe, což je velkou výzvou pro barmany. Podívejte se na pár příkladů, jak s takovou informací za barovým pultem naložit.
Pochutnat si na dobré kávě a přitom udělat dobrou věc? Můžete tak učinit v sociálních kavárnách, kde pracují zdravotně postižení lidé. V České republice jich funguje docela dost, podívejte se na výběr Spiritmagazinu.
Připomeňte si prostřednictvím krátkého videa prima červnové odpoledne v trojské botanické zahradě včetně 12 zajímavých soutěžních koktejlů...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

24. 11. 2019
Winter Flair Competition
24. 11. 2019
Winter Flair Competition
2. 12. 2019
JMK-BR. VÁNOČNÍ POHÁR
2. 12. 2019
BRNĚNSKÝ VÁNOČNÍ POHÁR
23. - 26. 1. 2020
DANUBIUS GASTRO 2020
Svět barmanů 3/2019
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři