Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
abzac hands up
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže udělil skupině Karlovarských minerálních vod (KMV) povolení pro získání licence a převzetí aktiv společnosti PepsiCo v České republice. Obchod oznámený letos v lednu je schválen úřady všech zemí (České republiky, Slovenska a Maďarska). Společnost KMV se stala největším distributorem nealkoholických nápojů ve střední Evropě.
Po loňském úspěšném uvedení BIO kávy Segafredo Organic v prémiové kvalitě pro segment HOREKA letos společnost Segafredo Zanetti CR uvádí na český trh rovnou dvě nové zrnkové kávy v kilovém balení tentokrát určené pro retail.
Krásný říjen plný slunce se pomalu přehoupl do zimy, a nastal tak ideální čas na objevování nových podniků. A že byl říjen na sklizeň opravdu bohatý. Dnes si představíme nové zajímavé bary, kavárny a nebudou chybět ani skvělé restaurace a bistra. Pohodlně se usaďte a nechte vaše chuťové buňky vybrat další zastávku na vašem seznamu gastronomických přání.
Podmanivou atmosféru starého Žižkova oživuje nově otevřená Plzeňka Olše, vůbec první nová konceptová hospoda Pilsner Urquell nejen v Praze, ale v celé republice. Nápaditý interiér zdobí skleněný výčep a leštěné nerezové pivní tanky. V hlavní roli je zde tankové pivo Pilsner Urquell a tradiční česká kuchyně.
S barmanstvím začal pozdě, až ve svých 25 letech, a mnozí mu prorokovali, že v tomto oboru proto rychle skončí. Po 12 letech je českým Barmanem roku 2017 a stříbrným a bronzovým mistrem světa v kategoriích classic a flair.
Na pražský trh od letošního podzimu vstoupil první online pivní výčep Peevo.cz. Jde o novou službu expresního rozvozu čerstvě načepovaných piv z menších českých pivovarů a zatím si Peevo mohou objednat zákazníci v Praze a okolí. Online výčep nabízí 6-8 druhů piv, které se obměňují několikrát týdně.
Rozmarné počasí, ranní mrazíky, teplé svetry, ale i hra krásných barev. To vše je podzim. Jedno ze čtyř ročních období, které někteří z nás milují, na druhé s ním přichází melancholie. Ať už to máte jakkoli, můžete si na jeho příchod připít něčím stejně rozmarným a barevným, jako je on sám. Třeba koktejly s příchutěmi, jež k podzimu neodmyslitelně patří. Příchutí zázvoru, jablka či citronu.
Receptura na Fernet Stock se od roku 1927, kdy Lionello Stock v Božkově namíchal byliny pro přípravu první várky, nijak nezměnila. Nadále rovněž zůstává dobře střeženým tajemstvím, které znají jen dva vyvolení. Ví se však, že pracuje se čtrnácti bylinami, velejemným lihem, vodou ze speciálního vrtu, cukrem a karamelovým kulérem a také s dlouhými týdny macerace a zrání.
Rum je v současnosti jednou z nejpopulárnějších a současně nejrychleji rostoucích alkoholových kategorií. Skutečný rum je destilovaný z cukrové třtiny, respektive z čerstvé štávy z cukrové třtiny nebo ze třtinové melasy. Hlavně z tohoto důvodu jsou nejvýznamnější výrobci rumů právě z oblastí, kde je vhodné podnebí pro pěstování cukrové třtiny s co nejvyšším obsahem cukru.
Značka skotské whisky Chivas Regal přichází s globální kampaní pro svůj 18letý ultraprémiový blend a při té příležitosti odhaluje také nový design láhve. Za výjimečností whisky, která v sobě ukrývá až 85 chuťových tónů stojí řemeslné umění a čas. Právě expertíza míchání whisky master blendera Colina Scotta, jež Chivas Regal 18 YO poprvé představil v roce 1997, spojená s dlouhou dobou zrání, jsou klíčovými ukazateli toho, že některé věci v životě nelze zjednodušit ani uspěchat.
Přesně v neděli, 28. října, tedy v den výročí vzniku Československé republiky, se uskuteční v pražském Banker’s baru ojedinělá akce. Síly zde spojí tamní barmani a majitel Pálenice Zubří Petr Stromský. Společně představí poprvé pro profesionály Gin z lahve.
Co se vám vybaví pod pojmem moderní americká tradice? Z oblasti nápojové gastronomie by to mohl být kentucký bourbon, jehož historie se dotýká až roku 1789, kdy ho v dnešním okrese Bourbon County poprvé vyrobil baptistický kněz Elijah Craig. Ten se po několika ne příliš oslnivých pokusech rozhodl nechat zrát kukuřičnou whiskey v ožehnutých dubových sudech. Palírna Heaven Hill vyrábí bourbon nesoucí jeho jméno dodnes. Na paty jim ovšem šlape rodina Jim Beam, která se řemesla drží již sedmou generací.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

21. - 24. 2. 2019
TOP GASTRO & HOTEL 2019
27. 2. 2019
27. 2. 2019
27. 2. 2019
27. 2. 2019
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři