Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
Naposledy za barovým pultem Super Panda Circusu stál před bezmála dvěma lety. A dnes, na konci února 2017, zase. Ale jen na pár hodin, jako hostující barman. Roman Čech se po dlouhé době vrátil z Londýna do Brna, aby se za několik dní vydal hledat štěstí zase jinam, tentokrát směrem na daleký východ. Na jižní Moravu s sebou přivezl čtveřici drinků z britské megapole, například ten s všeříkajícím jménem Sunset from the Shard. Celý článek naleznete zde: www.nepijubrecky.cz
Jak jde dohromady řecká Metaxa s českými Velikonocemi? Celkem dobře. Malovaná porcelánová láhev Grande Fine je totiž zdobena podobným stylem jako naše tradiční kraslice. Od 1. dubna se navíc bude prodávat s malým velikonočním dárkem. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
International Bartenders Association před nedávnem oznámila záměr rozšířit soubor svých oficiálních koktejlových receptur o národní drinky a s tímto požadavkem oslovila všechny členské asociace. Český národní koktejl můžete pomoci vybrat i vy. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Nakuřovaná piva zvaná též kouřová není možné zahrnout do rámce jednotného pivního stylu. Tvoří sice svébytnou skupinu, avšak jen s jedním společným rysem, jejich ostatní vlastnosti se mohou diametrálně rozcházet. Rauchbier, jak se tomuto pivu říká v jeho údajné kolébce a tradiční zemi výskytu, se těší oblibě již po staletí. V současné době se produkuje na mnoha místech starého kontinentu i v dalekém zámoří. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Z rušné tokijské ulice vystoupáte několik pater, abyste se octli v chodbě s několika stejnými dveřmi. Nenacházíte se však v bytovém domě. Najdete zde kancelář, zámečnictví, a za jedněmi dveřmi i bar. Celý článek naleznete zde: www.nepijubrecky.cz
Společnost RUDOLF JELÍNEK a.s. hledá vhodného kandidáta/kandidátku na pozici obchodního zástupce na hlavní pracovní poměr, který bude zodpovědný za komunikaci a obchodní činnost s gastronomickými provozovnami, zalistovávání a podporu produktů v těchto provozovnách a spolupráci s obchodními zástupci spolupracujících velkoobchodů.
Česká republika patří mezi pět největších producentů chmele. V loňském roce se plocha českých a moravských chmelnic navýšila o 153 ha. Z celkem 4775 ha bylo sklizeno přibližně 6000 tun suchého chmele. Nejznámější a nejproslulejší českou odrůdou je stále Žatecký poloraný červeňák, o slovo se hlásí ale i nově vyšlechtěné odrůdy. Aktuálně byly k registraci přihlášeny další dvě. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Brněnský Bar, který neexistuje po několika měsících znovu obměnil koktejlovou nabídku. Hosté v novém menu, jež má opět podobu časopisu, tentokrát nenajdou drinky pojmenované po filmových star ani po vlastnostech či charakteristikách, ale po divadelních postavách. Vzniklo totiž v úzké spolupráci s brněnskými divadly. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Slyšte příběh o zjevení škvarkovky, která vládne mocí dovést vaše umami chutě k bájné nirváně…
Před nějakým časem jsme v Super Panda Circusu obměnili sortiment drobných pokrmů, kterými lze prokládat konzumaci koktejlů. Staré klasiky se dočkaly otwistování, ale přidali jsme i nové kousky. Všechna jídla jsou více či méně inspirovaná fantazírováním o Asii, toho se ostatně v Pandě držíme od samého počátku. I tu škvarkovku jsme upravili v dálnovýchodním duchu. Celý článek naleznete zde: www.nepijubrecky.cz
Myslíte si, že je možné přirovnávat tragickou lásku Romea a Julie ke snoubení parmazánové zmrzliny s perníkovým sirupem? Ode dneška vám nejen na tuto otázku dá odpověď nové koktejlové menu Baru, který neexistuje. Celý článek naleznete zde: www.nepijubrecky.cz
6. 3. 2017
První březnový den patřil v Ostravě již 19. ročníku soutěže AHOL CUP.
Multifunkční aula GONG v Dolní oblasti Vítkovic se opět stala místem setkání mladých barmanů, baristů, teatendrů, kuchařů, a cukrářů z celé České republiky i zahraničí. Kromě těchto soutěžních klání byl pro diváky připraven bohatý doprovodný program (např. příprava zážitkového dezertu inspirovaného malířem Salvatorem Dalí šéfkuchařem hotelu Park Inn, porcování třiceti osmi kilogramového tuňáka a příprava různých pokrmů z něj atd.)
fotogalerie     
I přesto, že AHOL je škola, Gong – multifunkční aula, tuňák – mořská ryba - jsou součástí gastronomické soutěže s mezinárodní porotou AHOL CUP 2017. GONG se opět stal místem setkání mladých kuchařů, baristů, teatendrů, barmanů a cukrářů z celé České republiky a zahraničí. Dvacet kuchařů připravovalo tříchodové menu inspirované jarem, regionálními produkty s povinnou ingrediencí králičím hřbetem. V časovém limitu jedné hodiny se nejlépe dařilo týmu SŠSS z Ostravy – Hrabůvky, druhé místo vybojoval tým z polské školy ZSEH Czieszyn a třetí místo patří HŠ a VOŠ z Opavy.
fotogalerie     

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

29. - 31. 5. 2017
11. 6. 2017
TMC -TEA DEGUSTATION 2017
16. 6. 2017
MATTONI GRAND DRINK 2017
16. 6. 2017
MATTONI GRAND DRINK 2017
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři