Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
Barmanská soutěž
Blíží se deadline přihlášek do letošního ročníku barmanské soutěže Chivas Masters. Zájemci se mohou k soutěžící komunitě připojit do 28. února, tedy do tohoto čtvrtka. Učinit tak mohou vyplněním formuláře na www.chivasmasters.cz. Soutěž je součástí nultého ročníku Czech Bartenders League o Barmana roku CBA.
Vítězem 15. ročníku Mistrovství ČR v řezu révy vinné se stal Tomáš Petržela z Vinařství Kovacs Novosedly. Nejúspěšnější řezačkou mezi ženami byla Simona Mančíková z Terezína. V kategorii Junior vyhrál Miroslav Vodák ze SVŠ Valtice. Vinařskou akci, jejímiž organizátory jsou Svaz vinařů České republiky ve spolupráci se společností BS Vinařské potřeby, hostila letos společnost Zemědělské družstvo Sedlec.
Španělsko bývá právem považováno za jedno z epicenter současného ginového boomu. Patří ke klíčových trhům pro globální hráče a zároveň je místem zrodu malých značek reflektujících volbou botanicals středomořské vůně a chutě. A není tam snad barmana, který by neznal Larios – nejstarší a současně i nejprodávanější španělský gin.
Dvacetiletý Denis Žíla má životní sen – chce se stát baristou a barmanem. Za běžných okolností poměrně dosažitelná meta, tento mladý muž studující speciální střední školu F. D. Roosevelta v Brně však prodělal mozkovou obrnu, a je tak ve svém snažení značně znevýhodněn.
dokument (459 kB)
V prostoru Vinohradského Pavilonu (Vinohradská 50, Praha 2) se příští víkend, v sobotu 2. března, uskuteční již čtvrtý Ginfest by Barlife, zábavně vzdělávací oslava jalovcového nápoje určená především široké veřejnosti. Na jednom místě se návštěvníkům představí mnoho výrobců, kteří se s nimi podělí o svou lásku a vášeň k ginu. Nabídnou nejen vzorky k ochutnání, ale také zájemce seznámí se svým příběhem. Kromě degustací se ginoví nadšenci budou moct zúčastnit i vzdělávacích seminářů. Ginfest organizuje Barlife, odborný časopis o nápojích vycházející od roku 2004.
Vytvořit krátký nebo dlouhý koktejl na téma Mír – takové bylo zadání českého národního kola globální barmanské soutěže CALVADOS NOUVELLE VOGUE INTERNATIONAL TROPHIES 2019, které se v neděli 17. února uskutečnilo v brněnském barmanském centru ABZAC.
dokument (459 kB)
Zmatky kolem ginger beer jsou dány především tím, že má kromě základní ingredience v názvu také slůvko pivo, s nímž má dnes pramálo společného. Převážná většina zázvorových piv je dnes navíc nealkoholická. A i ty, které fermentací procházejí, obvykle neobsahují více než 0,5 % alkoholu. Nebylo tomu tak ale vždy. Chceme-li se o genezi tohoto nápoje dozvědět více, musíme se v čase vrátit o dvě a půl století zpět.
Čaj jako vysoce společenský nápoj? Ale jistě. Zajímavá akce se konala v úterý 5. února ve večerních hodinách v brněnském barbershopu Bubelíny.
Dvacet juniorských barmanů a dvanáct baristů stejné věkové kategorie se ve středu 6. února mezi sebou utkalo na tradiční Kroměřížské koktejlové soutěži. Dvacátý ročník eventu pro studenty škol s gastronomickým zaměřením pořádá Střední škola hotelových služeb Kroměříž.
dokument (284 kB)
Hotel Carlo IV v centru Prahy hledá dva baristy na zajištění přípravy kávy během snídaní.
Regionální manažer (oblast Hradec Králové a Pardubice) je klíčovou osobou, která má velké kompetence a zároveň velkou zodpovědnost jak směrem k firmě, tak i jejím zaměstnancům a zákazníkům. Jste to právě Vy?
dokument (177 kB)
Z produkce zámecké palírny v Blatné přichází nový destilát Baron Hildprandt ze zralých meruněk. Tato 40% ovocná specialita potěší všechny milovníky kvalitních ovocných destilátů. Jedná se o destilát, který je vyrobený blendováním rok stařeného ovocného destilátu, vody z blatenských studní a čistě ovocného macerátu.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

8. 6. 2019
MATTONI GRAND DRINK 2019
8. 6. 2019
MGD 2019
8. 6. 2019
24. - 25. 8. 2019
Svět barmanů 1/2019
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři