Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
Kocour Cup – Junior Beer Competition, takový byl název juniorské pivní soutěže na letošním veletrhu For Gastro & Hotel 2018. V soutěži čepování piva, kterou odborně garantovala pivní sekce České barmanské asociace Czech Beer Specialist, porovnávali své znalosti a zručnost soutěžící z České i Slovenské republiky.
dokument (302 kB)
Na nejlepší slivovici je potřeba to nejlepší ovoce. Toho jsou si vizovičtí mistři od Jelínka vědomi. Proto před patnácti lety začali vysazovat vlastní švestkové sady. Od roku 2008 sklízeli modré plody po jednotlivých odrůdách, kterých je v sadech celkem devět. Po jednotlivých odrůdách je i pálili, některé dokonce nechali uležet v dubových sudech. Výsledkem jejich několikaletého úsilí je limitovaná edice Vizovické slivovice 24. Je jí pouze 2 000 kusů.
Letošní předávání pohárů CBA za minulou soutěžní sezonu na Grand Openingu centra Abzac pro něj nemohlo být slavnostnější. Martin Vogeltanz si totiž na pódium jako vůbec první v historii asociace přišel pro obě udílené trofeje Barmana roku – v kategorii Klasik i Flair. „Je to určitě můj největší soutěžní úspěch. Ale v životě se počítají i jiné velké úspěchy. Třeba to, že mám dvě krásné děti,“ říká 37letý Martin Vogeltanz na úvod rozhovoru.
Delegace České barmanské asociace dnes ráno odletěla do estonského hlavního města Tallinnu, kde se od 1. do 6. října bude konat kongres Mezinárodní barmanské asociace IBA. CBA reprezentují Aleš Svojanovský, Miroslav Černík, Martin Vogeltanz, Monika Mecová a Bohumil Váchal.
Jak správně servírovat víno? Kromě vhodného výběru sklenice je důležitá také samotná teplota vína. “Většina vín vyžaduje jistý stupeň předchlazení a některá doporučuji před konzumací provzdušnit dekantací, aby při pití byly dobře patrné specifické vlastnosti vína. Obecně počítejte také s tím, že při servírování a následném nalití do skleniček stoupne teplota vína přibližně o 2° C,“ říká Kamil Gruncl z Global Wines.
Bourbon je ušlechtilý destilát pocházející z Ameriky. Za typický produkt Spojených států byla tato whiskey prohlášena až v roce 1964 na 88. zasedání kongresu ve Washingtonu. Někdo holt k ocenění potřebuje více času, historie bourbonu se totiž začala psát o celých tři sta let dříve.
Začalo to jako oslava narozenin a dnes je z toho osmý ročník Týdne kávy, který pořádá společnost Kavateam v čele s Kateřinou Bilíkovou. Jak nápad vznikl a jak podle Kateřiny dnes vypadá česká kávová scéna se dočtete v rozhovoru.
Posledního března roku 2011 byl v Ostravě na Stodolní otevřen koktejlový bar Modrá myš. Jeho majitel a tvůrce Radim Hamrosi si k tomu záměrně vybral datum narozenin známého pražského podniku, v němž se definitivně rozhodl stát barmanem. Zároveň chtěl navázat na Blaue Maus, první koktejlový bar v Moravské Ostravě, jenž byl otevřen v roce 1920. Podařilo se, i když ne vždy to bylo snadné. A co podle Radima dělá dobrého barmana? „Hlavně pohostinnost, ale taky trpělivost a umění naslouchat. Hrdinou je pro mě každý, kdo to vydrží dýl než deset let,“ říká.
Sehnat last minute ubytování v českých hotelech a penzionech byla letos v létě fuška. Obzvlášť v oblíbených destinacích, jako jsou třeba jižní Čechy. Rezervační systémy často hlásily vyprodáno a zbývající nabídka byla mnohdy hodně omezená. Důvod je zřejmý. Česko se stalo oblíbeným dovolenkovým cílem a nikdy v porevoluční historii nebylo navštěvované víc než teď. K radosti tuzemských hoteliérů a vůbec všech, kdo mají co do činění s cestovním ruchem.
Blíží se poslední díl letošního seriálu flairových soutěží pod hlavičkou Barman roku CBA. V neděli 7. října se na výstavišti v pražských Letňanech v rámci veletrhu For Gastro & Hotel uskuteční Havana Club Flair Cup 2018 v juniorské i profesionální kategorii.
Namíchat fancy cocktail, který obsahuje alespoň 2 centilitry pětileté Slivovice Kosher a jehož příběh se týká výročí 100 let od založení Československa. Takový byl úkol účastníků osmnáctého ročníku barmanské soutěže International Rudolf Jelínek Cup, který se v úterý 18. září 2018 uskutečnil v prostorách vizovické likérky Rudolf Jelínek. Odborným garantem soutěže byla Česká barmanská asociace.
dokument (289 kB)
Baristická sekce CBA Mistr kávy uspořádá workshop o pampeliškové kávě, tedy nápoji vyrobeného z pražených kořenů smetánky lékařské. Event se uskuteční v pátek 21. září od 15 hodin v brněnském centru Abzac.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

7. - 8. 1. 2019
10. - 29. 1. 2019
17. 1. 2019
GJB 2019 - BARMAN
17. - 20. 1. 2019
GASTRO JUNIOR BRNO 2019
18. - 20. 1. 2019
GJB 2019 - ČÍŠNÍK
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři