Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
Vážené kolegyně, kolegové,

před několika dny postihla mnoho míst a krajů ČR ničivá povodeň, která připravila o bydlení, zázemí a často i o veškerý majetek stovky spoluobčanů. Česká barmanská asociace o.s. není k neštěstí druhých lhostejná a věřím, že i její členové uvažují o pomoci pro nejvíce potřebné. Legislativně i technicky nemůže CBA sbírku na povodně 2010 sama pořádat, proto jsme se spojili s neziskovou společností Člověk v tísni www.clovekvtisni.cz.Tato nezisková organizace zajišťuje v postižených oblastech nejnutnější pomoc, potraviny, ošacení, dezinfekční a úklidové prostředky a náhradní bydlení.

Pomozte podle svých možností finanční částkou převodem na povodňové konto Člověka v tísni 72027202/0300 u ČSOB nebo odesláním textové zprávy ve tvaru DMS SOSPOVODNE na číslo 87777. Cena DMS je 30,- Kč, na pomoc postiženým oblastem bude připsáno 27 Kč.

Věříme, že nezůstanete lhostejní, i malá pomoc pomáhá.

Jménem prezidia CBA Mojmír Prokeš, II.Viceprezident CBA
V tématu týdne se věnujeme vhodnému oblečení, které si žádá prostředí baru. Je správné, že společenská pravidla pro dress code polevují? Je to přirozený vývoj nebo bary ulevují standardům etikety, která vždy v baru hrála hlavní roli? Mohou si dnes bary dovolit nepouštět hosty v nevhodném oděvu? Tak nebo tak, jedná se o citlivé téma a odpovědi jsme hledali u odborníků i v podnicích samotných. Z praxe je známo, že v letním období jsou barové pulty obleženy turisty v tričkách a šortkách, což je fenomén, se kterým lze těžko bojovat, neboť vzdát se těchto hostů, může bar připravit o nemalé tržby, zvláště o sezoně, kdy odjíždějí stálí hosté pryč. Celý článek naleznete zde:
www.barovenoviny.cz

Svatba roku, tak se označuje v Karlovarských minerálních vodách kontrakt, který uzavřely KMV s německou společností Eckes, která představuje jednu z nejstarších tradičních značek výrobců v Německu a je jedním z předních evropských dodavatelů nápojů. Olm Peter Eckes založil rodinný podnik již v roce 1857. Z regionálního výrobce lihovin se za krátkou dobu stal jedním z předních výrobců značkových ovocných šťáv v Evropě. Dnes společnost dodává svůj sortiment do více jak 70 zemí světa. Více zde: www.barovenoviny.cz
Poslední týden v červenci se uskutečnil v New Orleans další ročník prestižní celosvětové soutěže Tales of the Cocktail. Jedná se o seskupení více jak 600 koktejlových nadšenců z celého světa, kteří každoročně udělují ceny v oblasti "barového průmyslu". V soutěži bodoval před dvěma lety fantasticky slovenský bar Paparazzi, který si ze soutěže odnesl (dokonce dvakrát po sobě) titul "Nejlepší nápojové menu světa". Letos exceluje bar Death & Co. v New Yorku, který dle Tales of the Cocktail je nejlepším barem nejen Ameriky, nýbrž i světa. Cenu dostal podnik i za nejlepší koktejlovou kartu. Více zde: www.barovenoviny.cz
Nové menu vyhlášeného koktejlového baru, má podobu knihy formátu A5, nestaví na gastronomických pravidlech, nýbrž soustřeďuje vybrané drinky do kapitol s abstraktními názvy, které by měly usnadnit orientaci a rozvinout představivost klientů. Každá z kapitol je doprovázena příběhem, který je ztvárněn akvarelem z ruky předního českého grafika Jana Jiříčka, jenž na tvorbě obrázků pracoval 4 měsíce! Celý článek zde:
www.barovenoviny.cz
Barman Petr Bartoníček působí v současné době na pozici F&B manažera v novém čtyřhvězdičkovém hotelu EURO**** v Pardubicích. Po maturitě pracoval na hotelové škole v Poděbradech – hotelu Černigov v Hradci Králové a hotelu Labe v Pardubicích. Od roku 1993 je členem CBA, kdy se aktivně účastnil celé řady soutěží - (2. místo Mattoni Grand Drink Budapešť – 2003 – mezinárodní finále, Pražská Vodka Cup 2008 -Top Hotel Praha - 1.místo, Ron Barcelo Cup 2008 - Centrum Babylon Liberec - 1.místo, Barman roku CBA 1977 – 5.místo, Barman roku CBA 2003 – 2.místo, Barman roku CBA 2004 – 3.místo, Barman roku CBA 2007 – 3.místo) … Celý článek zde:
www.barovenoviny.cz
Dne 15. 7. 2010 se v Rezidenci velvyslance USA v Praze uskutečnil poutavý seminář o amerických whiskey pro výhradně pozvanou skupinu odborné veřejnosti. Seminář vedla významná osobnost v oblasti výroby bourbonu a prezident společnosti Maker’s Mark Bill Samuels. Koktejly připravoval přední český barman a člen CBA Roman Uhlíř. Poutavý program sledovali i pozvané osobnosti z řad CBA. Více ve fotogalerii...
fotogalerie
Vážené kolegyně a vážení kolegové,


rád bych Vás pozval na letní setkání Západočeské sekce CBA, které se uskuteční 10. a 11. srpna 2010 v nádherném prostředí Zvíkovského podhradí. Kolega Zdeněk Javorský pro nás připravil bohatý program, který naleznete v přiloženém dokumentu. Počasí je objednané, dobrou náladu přivezte s sebou.
Prosím Vás o potvrzení Vaší účasti (neůčasti) mailem/SMS u mě nejpozději do 5.8. S organizačními otázkami se neváhejte obrátit na mě, nebo na Z.Javorského.

Plášil Zdeněk místopředseda ZČ sekce CBA
dokument (199 kB)
Vždycky se mu líbilo v rodině frekventované povolání kuchaře, jenomže ho odrazovala představa vstávání a tak se raději šel učit číšníkem do Chrudimi k tehdejší legendě pohostinství panu Salačovi. „Barmanství mě začalo přitahovat někdy kolem druhého ročníku. Začal jsem shánět literaturu, šejkry a podobně. Pak pomohla náhoda. Když mě na národní soutěži číšníků viděl známý plzeňský barman Miloš Tretter, jak předvádím flambované palačinky, pronesl osudná slova: „Tak šikovné ruce jsem už dlouho neviděl. Nechceš to někdy zkusit jako barman?“ Pak už to šlo rychle. V roce 1996 se zúčastnil českého mistrovství a vyhrál. Potom odcestoval do Finska na mezinárodní mistrovství Finlandia Vodka Cup. Skončil těsně pod stupněm vítězů na “smolném“ čtvrtém místě. Dnes je členem České barmanské asociace a provozuje svůj vysněný podnik – Martini´s Bar v Pardubicích ... Více zde: www.barovenoviny.cz
Vedoucí týmu "MISTR KÁVY CBA" Roberto Trevisan představuje v přiloženém materiálu první mezinárodní soutěž baristů a týmů v rámci mezinárodního turné "BARISTA OPEN 2010". Samotné finále soutěže se uskuteční během sobotního hlavního programu "KONFERENCE CBA 2011" dne 12.3.2011 v Praze.
dokument (474 kB)
Antonín Truhlář je nejstarším dosud žijícím barmanem u nás, je obdivuhodnou uznávanou barmanskou legendou. Nestor českého barmanství Antonín Truhlář nesl hrdě vztyčenou vlajku řemesla v dobách, kdy byl barman třídní nepřítel. BAROVÝM NOVINÁM ukázal vlastní exkluzivní International Mixing Passport, který svému majiteli otevíral dveře všech barů na světě ...
Více zde: www.barovenoviny.cz
"Ve dnech 14. – 16. 7. 2010 jsem Českou barmanskou asociaci reprezentoval na evropském finále soutěže Grand Marnier, které se konalo na Francouzské riviéře v Nice.... Jsem velice vděčný za tuto příležitost, kterou mi Česká barmanská asociace nabídla, byla to zajímavá zkušenost, poznal jsem spoustu barmanů z celé Evropy a seznámil se s rodinou atmosférou panující ve společnosti Grand Marnier. David Štangler" Celý článek a fotodokumentaci nalezenete zde:
dokument (617 kB)

«   [ předchozích 12 ]     301 | 302 | 303 | 304 | 305 | 306 | 307 | 308 | 309 | 310 | 311 | 312 ]     [ dalších 12 ]   »

6. 6. 2020
RUMFEST 2020
27. 6. 2020
ZRUŠENO - MATTONI GRAND DRINK 2020 - WORLD CHAMPIONSHIP IN MIXING NON-ALKOHOLIC COCKTAILS
29. 6. 2020
22. 8. 2020
Čajomír fest 2020
27. 8. 2020
ŠKOLENÍ KOMISAŘŮ CBA 2020
Svět barmanů 1/2020
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři