Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
Prague Bar Show 2018
Whisky Life! Prague
Baristická sekce CBA Mistr kávy uspořádá workshop o pampeliškové kávě, tedy nápoji vyrobeného z pražených kořenů smetánky lékařské. Event se uskuteční v pátek 21. září od 15 hodin v brněnském centru Abzac.
Vanilka, med a karamel, to jsou nejvyýraznější tóny obsažené v americké whiskey Jim Beam. Svébytnou chuť jí dodává čtyřleté staření v sudech z bílého amerického dubu. Výrobní receptura Jim Beam se od roku 1795 dle tvrzení výrobců téměř nezměnila, za světoznámým bourbonem dnes stojí již sedmá generace rodiny Beam.
Být členem CBA se vyplatí! V těchto dnech vychází nové číslo časopisu Beverage&Gastronomy a díky aktuálně uzavřenému partnerství jej naši členové budou od nynějška pravidelně dostávat do své poštovní schránky zdarma.
Po dlouhé vážné nemoci včera v pondělí 10. září ve věku 38 let zemřel špičkový český barman Martin Baťha. Člen Czech Flair Teamu a České barmanské asociace byl několikanásobným mistrem ČR ve flair bartendingu a držitelem bronzové medaile z mistrovství světa IBA na Kubě.
Nová limitovaná edice Československé slivovice je pálenkovou oslavou stoletého výročí naší státnosti. Hlavním impulsem pro spojení českých a slovenských švestek v jeden ovocný destilát byla nepříznivá sklizeň v minulém roce. Vzhledem k nízké úrodě se ve vizovické pálenici zpracovávaly převážně švestky z Česka a Slovenska. Následně palírníci vybrali dvě nejlepší slivovice, jejíchž kombinací vznikla Československá slivovice.
Dejte follow uživateli @abzacbrno!

https://www.instagram.com/abzacbrno/
I když kávu pijí lidé po celém světě, samotné semeno zůstává záhadou. Jeho univerzálnost nemá obdoby. A o jeho specifikách, nebo přesněji zvláštnostech, učí autorka (Gloria Montenegro-Chirouze) této knihy ve své kavárně.
Charles Schumann, barmanská ikona vlastnící mezinárodně známý Schumann’s Bar v Mnichově, jež je tváří i módní značky Hugo Boss, natočil film “Bar talks by Schumann”. Ten v úterý 25. září přijede osobně uvést do pražského kina Dlabačov.
Rodinný pivovar Chodovar zve všechny příznivce na šestou Pivovarskou tančírnu. Zábava se uskuteční v sobotu 24. listopadu 2018 od osmé hodiny večerní ve společenském sále staré sladovny v Chodové Plané. Celý večer bude hrát taneční orchestr, uskuteční se volba Miss Chodovar, oslavnou scénku předvedou Komedyjanti z Tachova a přítomní ochutnají i pivovarské speciály.
Servírovat k vínu vodu by měla být gastronomická samozřejmost. Jednak podporuje tvorbu enzymu alkoholdehydrogenáza, který pomáhá odbourávat alkohol z těla, jednak dokáže pročistit chuťové pohárky. Jak ale vybrat tu správnou?
Whiskey Jameson Black Barrel je třikrát destilovaná míchaná irská whiskey. Navazuje na výrobní techniky a dlouhé dědictví značky Jameson, celosvětově nejprodávanější irské whiskey. Black Barrel odkazuje na tradiční bednářskou metodu vypalování sudů, využívanou pro jejich omlazení a zvýšení intenzity chuti pálenky. Právě zrání v kombinaci sudů z amerického dubu, sudů po sherry a sudů po bourbonu, dodává whiskey chuť s tóny ovoce, karamelu a opáleného dřeva, s nótami hřejivého koření a sladké vanilky.
„Když Američan potká Američana, tak přijde čas na Whiskey Sour.“ Alespoň takto se o klasice koktejlové kultury vyjádřil v roce 1879 americký deník Atlanta Daily Constitution a rozhodně nebyl daleko od pravdy, neboť objevit Ameriku znamená objevit také Sour. Vždyť i tvrzení dnes již světoznámého barmana a publicisty Jima Meehana, který popsal newyorské chutě jako kyselejší, naznačuje, že se jedná o americkou ikonu, jež si zaslouží patřičnou pozornost.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

2. - 3. 11. 2018
Whisky Life! Prague 2018
9. - 10. 11. 2018
WPP 2018
14. 11. 2018
METELKA CUP 2018
14. 11. 2018
TEEKANNE - JTC 2018
22. 11. 2018
DŽEZVA IBRIK CUP 2018
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři