Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
Bugsy´s bar představil již třetí emisi jedinečného ginu, který vzniká díku umu palírníka Martina Žufánka vždy v limitované edici ručně číslovaných 666 lahví. Výběr bylin má na svědomí ovšem opět tým baru. Každý člen si volí jednu botanical, která jej ve směsi zastupuje a tím zrcadlí atmosféru a DNA Bugsy’s baru.
Londýnský bar Lounge Bohemia rozšířil počet svých koktejlových degustačních menu. V tom novém, pojmenovaném Orient Express, hosté najdou šest drinků bez jediné kapky alkoholu. Co koktejl, to jiná textura a jiná technika přípravy. Mají ale i něco společného: jsou inspirované Asií a v každém z nich sehrává svou roli čaj nebo čajová technika.
Nominační kolo světového mistrovství soutěže TEA MASTERS CUP 2018 v kategorii TEA PAIRING ovládl Jakub Ryšavý. Celou tiskovou zprávu naleznete v přiloženém dokumentu.
fotogalerie     dokument (682 kB)
Historické prvenství si ve výrobě koktejlu Cuba Libre nárokuje Bacardi. Traduje se, že první Cuba Libre vzniklo na přelomu 19. a 20. století během španělsko-americké války. Proto nebýt amerických vojáků a kubánské války za nezávislost, nápoj Cuba Libre by možná ani neexistoval. Minimálně ne pod tímto názvem.
Jaká je nejlepší káva? Tato otázka nedala spát Janu Královi ze Šimonovic. Nakonec zjistil, že jedině ta, kterou si sám upraží. V rodinném domku za Libercem si zřídil pražírnu kávy King’s Coffee a lidi teď pomalu přesvědčuje, že káva může být přirozeně sladká a chutnat třeba po čokoládě.
Ve čtvrtek odpoledne TIC BRNO slavnostně vyhlásilo výsledky již třetího ročníku projektu Gourmet Brno, který mapuje ty nejzajímavější podniky brněnské gastroscény.
Na český trh nově vstoupila prémiová vodka Tom of Finland, specifická nejen svou chutí, organickými surovinami, ale i zajímavým příběhem. Inspirací pro její vznik byl uznávaný finský umělec Touko Laaksonen, známý také jako Tom of Finland. Design lahve nabourává představy o tradiční podobě lahve vodky a odráží smělost i hravost umění Toma of Finland.
Chystá se další čajová paráda v podání Czech Teatenders, čajové sekce České barmanské asociace. V pondělí 25. června od 10 do 16 hodin se v prostorách Makro Akademie v pražských Stodůlkách uskuteční české národní kolo celosvětové soutěže Tea Masters Cup v disciplíně Tea Pairing, tedy párování čaje s jídlem. Jeho vítěz postoupí do světového finále. Více informací přináší v krátkém rozhovoru vedoucí sekce Czech Teatenders Jiří Boháč.
Podívejte se na výtvory těch nejlepších ze světového finále. Galerii najdete zde.
Pálenky z matolin, jak se říká pevným a většinou vlhkým zbytkům, které vinařům zůstávají po vylisování hroznů, tedy slupkám, třapinám a zdřevnatělým částem stonků, jsou známy v řadě zemí s rozvinutým vinařstvím. Ve Francii jim říkají marc, v Portugalsku bagaceira, na Moravě matolinovice nebo také terkelice. Na mezinárodním nebi ale světlem nejjasnějším září italská grappa.
Originální, osvěžující, designově promyšlené, často připravené z nevšedních surovin. Takové byly nealkoholické koktejly, které v sobotu 16. června připravila na Staroměstském náměstí v Praze dvacítka barmanů z celého světa v rámci soutěže Mattoni Grand Drink, která je světovým šampionátem v míchání nealkoholických koktejlů.
dokument (459 kB)
Podívejte se na kompletní výsledkovou listinu Mattoni Grand Drink 2018.
dokument (590 kB)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

29. - 30. 8. 2018
31. 8. - 1. 9. 2018
3. - 5. 9. 2018
6. 9. 2018
7. - 9. 9. 2018
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři