Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
Barmanská soutěž
Dnes o půlnoci je uzávěrka přihlášek do barmanské soutěže The Bartenders Society s rumem Saint James. Pořadatelem soutěže je společnost Rudolf Jelínek.
dokument (487 kB)
Birell Cup – takový byl název juniorské pivní soutěže na letošním AHOL CUPu. V soutěži čepování piva, kterou odborně garantovala pivní sekce České barmanské asociace Czech Beer Specialist, porovnávali své znalosti a zručnost soutěžící z České i Slovenské republiky.
dokument (454 kB)
Blíží se deadline přihlášek do letošního ročníku barmanské soutěže Chivas Masters. Zájemci se mohou k soutěžící komunitě připojit do 28. února, tedy do tohoto čtvrtka. Učinit tak mohou vyplněním formuláře na www.chivasmasters.cz. Soutěž je součástí nultého ročníku Czech Bartenders League o Barmana roku CBA.
Vítězem 15. ročníku Mistrovství ČR v řezu révy vinné se stal Tomáš Petržela z Vinařství Kovacs Novosedly. Nejúspěšnější řezačkou mezi ženami byla Simona Mančíková z Terezína. V kategorii Junior vyhrál Miroslav Vodák ze SVŠ Valtice. Vinařskou akci, jejímiž organizátory jsou Svaz vinařů České republiky ve spolupráci se společností BS Vinařské potřeby, hostila letos společnost Zemědělské družstvo Sedlec.
Španělsko bývá právem považováno za jedno z epicenter současného ginového boomu. Patří ke klíčových trhům pro globální hráče a zároveň je místem zrodu malých značek reflektujících volbou botanicals středomořské vůně a chutě. A není tam snad barmana, který by neznal Larios – nejstarší a současně i nejprodávanější španělský gin.
Dvacetiletý Denis Žíla má životní sen – chce se stát baristou a barmanem. Za běžných okolností poměrně dosažitelná meta, tento mladý muž studující speciální střední školu F. D. Roosevelta v Brně však prodělal mozkovou obrnu, a je tak ve svém snažení značně znevýhodněn.
dokument (459 kB)
V prostoru Vinohradského Pavilonu (Vinohradská 50, Praha 2) se příští víkend, v sobotu 2. března, uskuteční již čtvrtý Ginfest by Barlife, zábavně vzdělávací oslava jalovcového nápoje určená především široké veřejnosti. Na jednom místě se návštěvníkům představí mnoho výrobců, kteří se s nimi podělí o svou lásku a vášeň k ginu. Nabídnou nejen vzorky k ochutnání, ale také zájemce seznámí se svým příběhem. Kromě degustací se ginoví nadšenci budou moct zúčastnit i vzdělávacích seminářů. Ginfest organizuje Barlife, odborný časopis o nápojích vycházející od roku 2004.
Vytvořit krátký nebo dlouhý koktejl na téma Mír – takové bylo zadání českého národního kola globální barmanské soutěže CALVADOS NOUVELLE VOGUE INTERNATIONAL TROPHIES 2019, které se v neděli 17. února uskutečnilo v brněnském barmanském centru ABZAC.
dokument (459 kB)
Zmatky kolem ginger beer jsou dány především tím, že má kromě základní ingredience v názvu také slůvko pivo, s nímž má dnes pramálo společného. Převážná většina zázvorových piv je dnes navíc nealkoholická. A i ty, které fermentací procházejí, obvykle neobsahují více než 0,5 % alkoholu. Nebylo tomu tak ale vždy. Chceme-li se o genezi tohoto nápoje dozvědět více, musíme se v čase vrátit o dvě a půl století zpět.
Čaj jako vysoce společenský nápoj? Ale jistě. Zajímavá akce se konala v úterý 5. února ve večerních hodinách v brněnském barbershopu Bubelíny.
Dvacet juniorských barmanů a dvanáct baristů stejné věkové kategorie se ve středu 6. února mezi sebou utkalo na tradiční Kroměřížské koktejlové soutěži. Dvacátý ročník eventu pro studenty škol s gastronomickým zaměřením pořádá Střední škola hotelových služeb Kroměříž.
dokument (284 kB)
Hotel Carlo IV v centru Prahy hledá dva baristy na zajištění přípravy kávy během snídaní.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

25. 4. 2019
KOCOUR CUP 2019
26. - 27. 4. 2019
WHISKY FESTIVAL 2019
7. 5. 2019
JMK - ŽATEC 2019
7. 5. 2019
JBC - ŽATEC
7. 5. 2019
JCC - ŽATEC
Svět barmanů 1/2019
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři