Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
Do finále soutěže Whisky World by Stock zbývají necelé tři týdny. Tucet finalistů absolvoval seminář o moderních metodách přípravy koktejů, z nichž si každý musí alespoň jednu pro svůj soutěžní drink vybrat.
Už tento pátek a sobotu se v Plzni uskuteční Station Coffee Fest | PLZEŇ 2019. Nabídne nejen soutěžení juniorských a profesionálních baristů pod záštitou CBA - Džezva Ibrik Cup 2019 - ale také například workshop alternativních kávových metod nebo barmanskou show.
Výrazných individuálních ocenění se v minulém týdnu dočkaly dvě persony spjaté s Českou barmanskou asociací. Vedoucí čajové sekce CBA Czech Teatenders Jiří Boháč se umístil na třetím místě v pražském kole soutěže Moneta Živnostník roku 2019, spolumajitel dvou Partner’s barů CBA Honza Vlachynský pak převzal ocenění Český Goodwill 2019 v kategorii Inovace.
Letošní limitovaná edice hruškového destilátu vychází v symbolickém počtu 1989 kusů. Místo motta, které provází historii rodu Hildprandtů již od roku 1885, tedy „Přes překážky ke slávě“, bude oslavovat 30 let svobody dočasným mottem „Přes překážky ke svobodě“.
Na východě Čech to vypadá na rozkvět koktejlové scény. Mladý barman Kristián Šplíchal tam otevřel Bar No. 3.
Jak vznikal nový rum od tradiční české značky? Byl u toho barman Martin Vogeltanz, který popisuje spolupráci s marketingovým oddělením společnosti i chuťový profil destilátu.
Tytam jsou časy, kdy jediným kávovým koktejlem v nabídce českých kaváren byla irská káva. Jak dnes ke kávové mixologii přistupují pražské trendy podniky?
Komplexní, náročná a přínosná. Účastníky prověří nejen v individuálních dovednostech, ale také týmovosti a komunikačních schopnostech. Tak popisují organizátoři a komisaři soutěž MAKRO HoReCa Pětiboj, jejíž sedmý ročník vyvrcholil ve dnech 10. a 11. října celorepublikovým finále. Na hodnocení soutěžících se letos poprvé podíleli také komisaři z České barmanské asociace, hlavním organizátorem a garantem odborné soutěže byla společnost MAKRO.
dokument (468 kB)
Výnosy nižší, ovšem výjimečná kvalita hroznů zejména mezi bílými odrůdami. Tak hodnotí prozatím letošní vinařský ročník zástupci Unie enologů ČR. Ročník 2019 mezi bílými víny má podle nich nakročeno stát se opravdu signifikantním ročníkem, který bude pravděpodobně svou kvalitou srovnatelný s úspěšným ročníkem 2013.
Co je to vlastně kofein, jakou lze na kávě získat závislost a kolik vody vyloučí organismus po jednom šálku espressa? Několik minut povídání o kávě.
Česká republika zná po uplynulém víkendu dvojici teatenderů, kteří ji budou reprezentovat ve světovém finále čajové soutěže Tea Masters Cup. Národní kolo v disciplíně Tea Pairing vyhrál na výstavišti v pražských Letňanech Honza Zlámaný, v disciplíně Tea Mixology kraloval Libor Andla. Oba teatendery tak ještě čeká konfrontace se světovou špičkou v globálním finále.
Energií nabitý životabudič Matcha Tea byl spolu s bílými a žlutými čaji ústředním tématem juniorské soutěže MATCHA CZECH TEATENDERS CUP 2019 pořádané Českou barmanskou asociací při příležitosti veletrhu For Gastro & Hotel.
dokument (529 kB)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

24. 11. 2019
Winter Flair Competition
24. 11. 2019
Winter Flair Competition
2. 12. 2019
JMK-BR. VÁNOČNÍ POHÁR
2. 12. 2019
BRNĚNSKÝ VÁNOČNÍ POHÁR
23. - 26. 1. 2020
DANUBIUS GASTRO 2020
Svět barmanů 3/2019
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři