Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
Prague Bar Show 2018
Whisky Life! Prague
Historie infuzování nápojů s obsahem alkoholu bylinkami, kořením, ořechy, kořeny nebo kůrami sahá až k počátkům civilizace. Alkohol totiž vykazuje mnohem větší schopnost extrahovat aromatické látky než voda, a tak je po celá staletí součástí výroby léků, parfémů i nápojů. Nic se na tom nezměnilo ani v moderní době, destiláty jako vodka, gin nebo rum, ale také likéry stále využívají metodu infuze pro dosažení komplexity. Rádi s ní pracují i barmani.
Vůbec největší světový výrobce, distributor a obchodník s nealkoholickými nápoji plánuje překvapivou změnu. Coca-Cola bude poprvé za celých 125 letech své existence produkovat alkoholický drink. Prezident japonské divize tvrdí, že půjde o “skromný experiment v reakci na specifickou poptávku jejich tamního trhu.” Jakou voltáž budou japonské plechovky koly mít a očekává společnost další distribuci i v jiných státech?
Ve čtvrtek 15. 3. 2018 pořádala Hotelová škola Frenštát pod Radhoštěm pod záštitou Moravskoslezského kraje a odbornou garancí České barmanské asociace osmý ročník Mezinárodní juniorské barmanské soutěže „O pohár náměstka hejtmana Moravskoslezského kraje“. Nejen z celé České republiky, ale také ze Slovenska a Maďarska přijelo se svými pedagogy 31 soutěžících z 16 škol.
dokument (423 kB)
Vyzkoušejte nový třtinový rum Božkov Republica Exclusive, který v sobě mísí hodnoty společnosti Stock Plzeň-Božkov z počátku minulého století s neochvějnými hodnotami, jako jsou hrdost, poctivost, elegance a řemeslný um První republiky, která letos slaví 100 let od svého vzniku. Tento blend až 8letých rumů z karibských zemí má jemnou, nasládlou chuť a je zabalen do elegantní designové láhve s etiketou odkazující na období secese, éru noblesy, elegance a sebevědomí.
Středoevropská nápojová skupina Karlovarských minerálních vod (KMV) v roce 2017 vyrobila přes 1 miliardu lahví, meziročně zvýšila celkový obrat o 12 % na 8,3 mld. Kč a ukazatel EBIDTA vzrostl o 7 %.
Akce pořádané pod hlavičkou Barlife se každoročně těší všeobecné oblibě, ať už se jedná o Rumfest či nedávno uskutečněný Ginfest. Za uplynulé ročníky prošlo festivalovými branami na deset tisíc návštěvníků. Z toho důvodu se organizátoři rozhodli uspořádat novou akci a doplnit své festivaly věnované oslavě těch nejlepších destilátů o whisky. V sobotu 7. dubna se tak uskuteční vůbec první Whiskyfest by Barlife.
Zadáním druhého soutěžního tématu v pražském baru Crazy Daisy odstartovalo druhé kolo pátého ročníku World Class v České republice. V rámci bezmála čtyřhodinového programu byla rovněž oznámena jména první šestice letošních finalistů, složení finálové poroty a taky datum českého i globálního finále soutěže.
Již dvacátý ročník mezinárodní gastronomické soutěže AHOL CUP 2018 proběhl opět v zajímavém industriálním prostředí Multifunkční auly GONG v Dolní oblasti Vítkovice, a to ve středu 28. února 2018. Soutěž mladých teatenderů byla již počtvrté připojena k této velkolepé události, kde Junior Teatenders Cup v roce 2015 poprvé spatřil světlo světa. Soutěž se společností OXALIS, proběhla od brzkého rána v plném nasazení 13 soutěžících. Své talenty na AHOL vyslalo celkem 8 škol z Moravy, Slezska a Čech.
fotogalerie     dokument (261 kB)
Ve středu 28.2.2018 se v prostorách multifunkční haly Gong v Dolní oblasti Vítkovic uskutečnil další a tentokrát jubilejní dvacátý ročník gastronomické soutěže juniorů Ahol Cup 2018. V soutěži čepování piva, kterou odborně garantovala pivní sekce České barmanské asociace Czech Beer Specialist, porovnalo své znalosti a zručnosti 8 soutěžících z České i Slovenské republiky.
fotogalerie     dokument (448 kB)
Gastronomická soutěž s mezinárodní účastí a porotou AHOL CUP se poprvé konala ve školním roce 1997/1998 v prostorách hotelu ATOM (dnes Clarion Congress Hotel Ostrava). Soutěž byla původně dvoukolová – celorepublikovému kolu předcházela kola regionální pro Čechy a Moravu se Slezskem.
Ještě jedno ohlédnutí za soutěží na holešovickém výstavišti, tentokrát formou videa, jehož autorem je Jiří Boháč. Vítězem se stal Robert Weis ml., jako druhý se umístil Jan Lukas a třetí skončil Jan Zlámaný.
video
Loňský rok byl pro Českou barmanskou asociaci plný mimořádných událostí. Kromě zisku zlatých medailí z čajového i koktejlového mistrovství světa se mezi ně bezesporu řadí i vyhlášení českého národního drinku a jeho následné zapsání do knihy oficiálních receptur IBA.
dokument (570 kB)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

2. - 3. 11. 2018
Whisky Life! Prague 2018
9. - 10. 11. 2018
WPP 2018
14. 11. 2018
METELKA CUP 2018
14. 11. 2018
TEEKANNE - JTC 2018
22. 11. 2018
DŽEZVA IBRIK CUP 2018
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři