Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
Jak asi chutnala whisky před sto lety? Určitou představu vám může dát King George V z prestižní řady John Walker & Sons. Unikátní blend, jenž se zrodil přesně před deseti lety, totiž sestává výhradně z whisky pocházejících z palíren, které byly v provozu za vlády krále Jiřího V. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Pampero je třídenní bouře, která se tvoří nad jihoamerickými pampami, ale také venezuelský rum. Na každé jeho láhvi se hrdě skví llanero, venezuelský kovboj, symbol svobody a nezávislosti. A zatímco llaneros sehráli velkou roli v osvobození zemí Střední Ameriky od španělských kolonizátorů, Pampero se nesmazatelně zapsalo do historie rumu. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Nerad píšu články o trendech, nebaví mě přemítat nad různými tendencemi nebo bilancovat. Trend je něco, co už známe, týká se věcí, které se už staly. Podstatnější je přitom to, co teprve přijde. Abychom lépe pochopili budoucnost a snáze rozpoznali, jaké změny se blíží, je podle mého názoru potřeba udělat si obsáhlejší obrázek a nekoukat jen na to, co máme před sebou na barovém pultu. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Na 25. ledna připadá National Irish Coffee Day a čtvrtý lednový týden bývá označován jako Irish Coffee Week. Právě do tohoto chladného období roku se totiž datuje vznik drinku kombinujícího kávu s irskou whiskey a smetanou. V rodném listě má jako místo původu zapsáno irské letiště Shannon a jako tvůrce Joea Sheridana. Proslavil se ale za oceánem – v sanfranciském Buena Vista Cafe ho prý dodnes připravují po tisících. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Počátkem roku v Brně otevřel skoro-nonstop bar 4pokoje a zadání téhle reportáže bylo vražedné. Vydržet celou otevíračku od 7 ráno do 5 ráno následujícího dne. 22 hodin bez přestávky. A něco o tom napsat. Celý článek naleznete zde: www.nepijubrecky.cz
Na barmanské scéně panují rozdílné názory, stejně jako v uměleckých kruzích. O čem je však řeč? O ozdobách. Někdo si vystačí s málem a nepotřebuje žádné okázalosti, druhý chce zase zaujmout nejen chutí drinku, ale i jeho vzhledem. Celý článek naleznete zde: www.barlife.cz
V prostoru DUP36 na Národní třídě se uskuteční Ginfest, zábavně vzdělávací oslava jalovcového nápoje určená především široké veřejnosti. Druhý ročník Ginfestu se uskuteční 25. února. Předcházet mu bude Prague Gin Cocktail Week, během něhož budou vybrané pražské bary nabízet speciální ginové menu. Návštěvníci se mohou těšit na širokou nabídku několika desítek značek ginů a toniků. Kromě degustací se ginoví nadšenci budou moct zúčastnit i vzdělávacích seminářů o historii a výrobě ginu. Ginfest organizuje Barlife, odborný časopis o nápojích vycházející od roku 2004. Celou tiskovou zprávu naleznete v přiloženém dokumentu.
dokument (236 kB)
Na přelomu ledna a února se uskuteční už 9. ročník festivalu vína Prague Wine Week. Dějištěm akce, jež je každoročním vyvrcholením mezinárodní soutěže vín Prague Wine Trophy, se stanou pražské vinné bary a restaurace. Na programu je i galadegustace medailových vín. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Nespresso v polovině ledna představilo novou limitovanou edici Selection Vintage 2014. Ročník v názvu nemá náhodou – jde o kolumbijskou kávu sklizenou v roce 2014, jež následně prošla řízeným procesem zrání. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Před pár měsíci jsem měl úžasnou možnost zúčastnit se panelové diskuze na Prague Bar Show. Debatoval jsem s mistry svého oboru Martinem Žufánkem a Jáchymem Klimentem na téma craft brands. No a jak na takovéto akci bývá zvykem, zamířil jsem po našem společném povídaní rovnou ke stánkům, abych ochutnal pro mě doposud neznámé drinky, whisky, rumy a další kvalitní pití. Celý článek naleznete zde: www.barlife.cz
Vznik tohoto tradičního kubánského nápoje je opředen mnoha různými legendami. První zmínky o nápoji podobném mojitu lze nalézt již koncem šestnáctého století… Celý článek naleznete zde: www.gastroahotel.cz
Pár dnů před koncem roku měla v několika pražských podnicích premiéru Bohemsca. Řada prémiových přírodních českých limonád a toniků, jež je určena primárně pro bary a restaurace, má zatím tři chuťové variace – brzy ale přibude čtvrtá. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

1. - 2. 9. 2017
1. 9. 2017
SUMMER BARTENDERS COMP.
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři