General partners:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
Na první pohled nenápadný podnik nesoucí název Bar Termini je dle ve středu vydaného žebříčku World’s 50 Best Bars 2018 šestým nejlepším barem na světě. A i když patří světoznámému barmanovi Tonymu Conigliarovi, největší zásluhu na tomto výsledku má Čech. Barmanažerem, pod jehož taktovkou v malém prostoru kmitají číšníci s různými drinky a koktejly a kde návštěvníci mohou posedět jen něco málo přes hodinku a pak musí uvolnit místo dalším zájemcům, je totiž člen aktuálního žebříčku Forbes 30 pod 30 Robin Kolek.
Po dvouleté pauze letos absolvoval soutěžní sezonu špičkový český flairový barman Václav Abraham. A zaznamenal vítězný návrat – bral samá první místa a bude tak reprezentovat Českou republiku na koktejlovém mistrovství světa v roce 2019.
Exkurz do historie okořeněný o moderní přístup, takové bylo téma letošní předposlední soutěže profesionálních klasických barmanů pod hlavičkou České barmanské asociace – GORDON’S PINK CUP, která se uskutečnila v sobotu 6. října na výstavišti v Letňanech v rámci veletrhu For Gastro & Hotel.
Profesionální baristé soutěžící pod hlavičkou České barmanské asociace mají po tomto víkendu za sebou své předposlední klání spadající do celoročního seriálu Profi Mistr kávy®. Na veletrhu For Gastro & Hotel se v sobotu 6. října utkali v soutěži Baileys Professional Mistr kávy 2018.
Energií nabitý životabudič Matcha Tea byl spolu s bílými a žlutými čaji ústředním tématem juniorské soutěže MATCHA TEA – CZECH TEATENDERS CUP 2018 pořádané Českou barmanskou asociací při příležitosti veletrhu For Gastro & Hotel 2018.
Šestým podnikem letošního seriálu soutěží Junior Mistr kávy® o juniorského Baristu roku České barmanské asociace pokračoval v pátek 5. října doprovodný program veletrhu For Gastro & Hotel na výstavišti v pražských Letňanech.
Nápadité koktejly a energií nabité mladé barmanské naděje. Taková byla atmosféra juniorské barmanské soutěže GORDON ́S PINK JUNIOR BARTENDERS CUP 2018 pořádané Českou barmanskou asociací při příležitosti výstavy For Gastro & Hotel 2018.
Kocour Cup – Junior Beer Competition, takový byl název juniorské pivní soutěže na letošním veletrhu For Gastro & Hotel 2018. V soutěži čepování piva, kterou odborně garantovala pivní sekce České barmanské asociace Czech Beer Specialist, porovnávali své znalosti a zručnost soutěžící z České i Slovenské republiky.
Na nejlepší slivovici je potřeba to nejlepší ovoce. Toho jsou si vizovičtí mistři od Jelínka vědomi. Proto před patnácti lety začali vysazovat vlastní švestkové sady. Od roku 2008 sklízeli modré plody po jednotlivých odrůdách, kterých je v sadech celkem devět. Po jednotlivých odrůdách je i pálili, některé dokonce nechali uležet v dubových sudech. Výsledkem jejich několikaletého úsilí je limitovaná edice Vizovické slivovice 24. Je jí pouze 2 000 kusů.
Letošní předávání pohárů CBA za minulou soutěžní sezonu na Grand Openingu centra Abzac pro něj nemohlo být slavnostnější. Martin Vogeltanz si totiž na pódium jako vůbec první v historii asociace přišel pro obě udílené trofeje Barmana roku – v kategorii Klasik i Flair. „Je to určitě můj největší soutěžní úspěch. Ale v životě se počítají i jiné velké úspěchy. Třeba to, že mám dvě krásné děti,“ říká 37letý Martin Vogeltanz na úvod rozhovoru.
Delegace České barmanské asociace dnes ráno odletěla do estonského hlavního města Tallinnu, kde se od 1. do 6. října bude konat kongres Mezinárodní barmanské asociace IBA. CBA reprezentují Aleš Svojanovský, Miroslav Černík, Martin Vogeltanz, Monika Mecová a Bohumil Váchal.
Jak správně servírovat víno? Kromě vhodného výběru sklenice je důležitá také samotná teplota vína. “Většina vín vyžaduje jistý stupeň předchlazení a některá doporučuji před konzumací provzdušnit dekantací, aby při pití byly dobře patrné specifické vlastnosti vína. Obecně počítejte také s tím, že při servírování a následném nalití do skleniček stoupne teplota vína přibližně o 2° C,“ říká Kamil Gruncl z Global Wines.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

25. 4. 2019
KOCOUR CUP 2019
26. - 27. 4. 2019
WHISKY FESTIVAL 2019
7. 5. 2019
JMK - ŽATEC 2019
7. 5. 2019
JBC - ŽATEC
7. 5. 2019
JCC - ŽATEC
Svět barmanů 1/2019
Job offer
Medial partners
Special partners