General partners:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
Nová limitovaná edice Československé slivovice je pálenkovou oslavou stoletého výročí naší státnosti. Hlavním impulsem pro spojení českých a slovenských švestek v jeden ovocný destilát byla nepříznivá sklizeň v minulém roce. Vzhledem k nízké úrodě se ve vizovické pálenici zpracovávaly převážně švestky z Česka a Slovenska. Následně palírníci vybrali dvě nejlepší slivovice, jejíchž kombinací vznikla Československá slivovice.
Dejte follow uživateli @abzacbrno!

https://www.instagram.com/abzacbrno/
I když kávu pijí lidé po celém světě, samotné semeno zůstává záhadou. Jeho univerzálnost nemá obdoby. A o jeho specifikách, nebo přesněji zvláštnostech, učí autorka (Gloria Montenegro-Chirouze) této knihy ve své kavárně.
Charles Schumann, barmanská ikona vlastnící mezinárodně známý Schumann’s Bar v Mnichově, jež je tváří i módní značky Hugo Boss, natočil film “Bar talks by Schumann”. Ten v úterý 25. září přijede osobně uvést do pražského kina Dlabačov.
Rodinný pivovar Chodovar zve všechny příznivce na šestou Pivovarskou tančírnu. Zábava se uskuteční v sobotu 24. listopadu 2018 od osmé hodiny večerní ve společenském sále staré sladovny v Chodové Plané. Celý večer bude hrát taneční orchestr, uskuteční se volba Miss Chodovar, oslavnou scénku předvedou Komedyjanti z Tachova a přítomní ochutnají i pivovarské speciály.
Servírovat k vínu vodu by měla být gastronomická samozřejmost. Jednak podporuje tvorbu enzymu alkoholdehydrogenáza, který pomáhá odbourávat alkohol z těla, jednak dokáže pročistit chuťové pohárky. Jak ale vybrat tu správnou?
Whiskey Jameson Black Barrel je třikrát destilovaná míchaná irská whiskey. Navazuje na výrobní techniky a dlouhé dědictví značky Jameson, celosvětově nejprodávanější irské whiskey. Black Barrel odkazuje na tradiční bednářskou metodu vypalování sudů, využívanou pro jejich omlazení a zvýšení intenzity chuti pálenky. Právě zrání v kombinaci sudů z amerického dubu, sudů po sherry a sudů po bourbonu, dodává whiskey chuť s tóny ovoce, karamelu a opáleného dřeva, s nótami hřejivého koření a sladké vanilky.
„Když Američan potká Američana, tak přijde čas na Whiskey Sour.“ Alespoň takto se o klasice koktejlové kultury vyjádřil v roce 1879 americký deník Atlanta Daily Constitution a rozhodně nebyl daleko od pravdy, neboť objevit Ameriku znamená objevit také Sour. Vždyť i tvrzení dnes již světoznámého barmana a publicisty Jima Meehana, který popsal newyorské chutě jako kyselejší, naznačuje, že se jedná o americkou ikonu, jež si zaslouží patřičnou pozornost.
Od poloviny června u dálnice D1 poblíž Velkého Meziříčí už není vidět známý orel coby symbol tradiční značky minerální vody Mattoni. Dva velkoplošné reklamní nosiče s orlem zde byly nahrazeny uměleckými motivy. Jeden z nich vytvořila Míla Fürstová, mezinárodně uznávaná česká grafička žijící v Londýně, druhý vzešel ze soutěže mladých výtvarníků – studentů AVU.
V Itálii je aperitivo moment nedílnou součástí tamní kultury a gastronomie, své místo si ale drinky servírované před jídlem na povzbuzení chuti našly v celé řadě zemí světa. Mají i své oblíbené receptury. Tak třeba v Karibiku nedají dopustit na Daiquiri a v Japonsku vznikla speciální kategorii drinků mizuwari. Pracovat lze s aperitivy jak v restauracích, tak v klasických koktejlových barech. Je ale potřeba vědět, jak nabídku sestavit a jak s kategorií aperitivních drinků vlastně nakládat.
V sobotu 18. srpna zemřel ve věku 90 let člen Emeritního klubu CBA a držitel ceny Bohumila Pavlíčka, pan Emil Válek. Proslavil se především jako vedoucí baru v luhačovickém hotelu Alexandria, kde míchával oblíbený Gin Fizz. V 80. letech byl u založení Šejkr klubu a následně i České barmanské asociace, zasedal v hodnotících komisích barmanských soutěží.
Karel Pinka je spolu s otcem a synem Křenkovými hlavním organizátorem prvního českého whisky festivalu. Zatímco nultého ročníku se před sedmi lety v jesenické Malé Morávce zúčastnilo pár desítek známých, letos se maximálních 230 vstupenek prodalo během chvilky, a na spousty dalších zájemců se nedostalo. Proto se organizátoři rozhodli, že Whisky Festival přivezou také do Brna, a to konkrétně letošního 21. a 22. září.

«   [ předchozích 12 ]     13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 ]     [ dalších 12 ]   »

24. - 25. 8. 2019
31. 8. - 1. 9. 2019
RUMFEST Berlin 2019
5. 9. 2019
6. - 7. 9. 2019
SETKÁNÍ LEKTORŮ CBA 2019
6. - 7. 9. 2019
Svět barmanů 2/2019
Job offer
Medial partners
Special partners