General partners:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
Bourbon je ušlechtilý destilát pocházející z Ameriky. Za typický produkt Spojených států byla tato whiskey prohlášena až v roce 1964 na 88. zasedání kongresu ve Washingtonu. Někdo holt k ocenění potřebuje více času, historie bourbonu se totiž začala psát o celých tři sta let dříve.
Začalo to jako oslava narozenin a dnes je z toho osmý ročník Týdne kávy, který pořádá společnost Kavateam v čele s Kateřinou Bilíkovou. Jak nápad vznikl a jak podle Kateřiny dnes vypadá česká kávová scéna se dočtete v rozhovoru.
Posledního března roku 2011 byl v Ostravě na Stodolní otevřen koktejlový bar Modrá myš. Jeho majitel a tvůrce Radim Hamrosi si k tomu záměrně vybral datum narozenin známého pražského podniku, v němž se definitivně rozhodl stát barmanem. Zároveň chtěl navázat na Blaue Maus, první koktejlový bar v Moravské Ostravě, jenž byl otevřen v roce 1920. Podařilo se, i když ne vždy to bylo snadné. A co podle Radima dělá dobrého barmana? „Hlavně pohostinnost, ale taky trpělivost a umění naslouchat. Hrdinou je pro mě každý, kdo to vydrží dýl než deset let,“ říká.
Sehnat last minute ubytování v českých hotelech a penzionech byla letos v létě fuška. Obzvlášť v oblíbených destinacích, jako jsou třeba jižní Čechy. Rezervační systémy často hlásily vyprodáno a zbývající nabídka byla mnohdy hodně omezená. Důvod je zřejmý. Česko se stalo oblíbeným dovolenkovým cílem a nikdy v porevoluční historii nebylo navštěvované víc než teď. K radosti tuzemských hoteliérů a vůbec všech, kdo mají co do činění s cestovním ruchem.
Blíží se poslední díl letošního seriálu flairových soutěží pod hlavičkou Barman roku CBA. V neděli 7. října se na výstavišti v pražských Letňanech v rámci veletrhu For Gastro & Hotel uskuteční Havana Club Flair Cup 2018 v juniorské i profesionální kategorii.
Namíchat fancy cocktail, který obsahuje alespoň 2 centilitry pětileté Slivovice Kosher a jehož příběh se týká výročí 100 let od založení Československa. Takový byl úkol účastníků osmnáctého ročníku barmanské soutěže International Rudolf Jelínek Cup, který se v úterý 18. září 2018 uskutečnil v prostorách vizovické likérky Rudolf Jelínek. Odborným garantem soutěže byla Česká barmanská asociace.
Baristická sekce CBA Mistr kávy uspořádá workshop o pampeliškové kávě, tedy nápoji vyrobeného z pražených kořenů smetánky lékařské. Event se uskuteční v pátek 21. září od 15 hodin v brněnském centru Abzac.
Vanilka, med a karamel, to jsou nejvyýraznější tóny obsažené v americké whiskey Jim Beam. Svébytnou chuť jí dodává čtyřleté staření v sudech z bílého amerického dubu. Výrobní receptura Jim Beam se od roku 1795 dle tvrzení výrobců téměř nezměnila, za světoznámým bourbonem dnes stojí již sedmá generace rodiny Beam.
Být členem CBA se vyplatí! V těchto dnech vychází nové číslo časopisu Beverage&Gastronomy a díky aktuálně uzavřenému partnerství jej naši členové budou od nynějška pravidelně dostávat do své poštovní schránky zdarma.
Po dlouhé vážné nemoci včera v pondělí 10. září ve věku 38 let zemřel špičkový český barman Martin Baťha. Člen Czech Flair Teamu a České barmanské asociace byl několikanásobným mistrem ČR ve flair bartendingu a držitelem bronzové medaile z mistrovství světa IBA na Kubě.
Nová limitovaná edice Československé slivovice je pálenkovou oslavou stoletého výročí naší státnosti. Hlavním impulsem pro spojení českých a slovenských švestek v jeden ovocný destilát byla nepříznivá sklizeň v minulém roce. Vzhledem k nízké úrodě se ve vizovické pálenici zpracovávaly převážně švestky z Česka a Slovenska. Následně palírníci vybrali dvě nejlepší slivovice, jejíchž kombinací vznikla Československá slivovice.
Dejte follow uživateli @abzacbrno!

https://www.instagram.com/abzacbrno/

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

25. 4. 2019
KOCOUR CUP 2019
26. - 27. 4. 2019
WHISKY FESTIVAL 2019
7. 5. 2019
JMK - ŽATEC 2019
7. 5. 2019
JBC - ŽATEC
7. 5. 2019
JCC - ŽATEC
Svět barmanů 1/2019
Job offer
Medial partners
Special partners