General partners:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
Top Gastro & Hotel 2018
Calvados Nouvelle Vogue International Trophies 2018
Juniorští baristé mají po minulém týdnu za sebou svou první letošní soutěž spadající do seriálu Mistr kávy® pořádaného Českou barmanskou asociací. Kávové měření sil studentů středních škol se uskutečnilo 18. a 19. ledna na brněnském výstavišti v rámci eventu Gastro Junior Brno 2018.
Čtvrtý ročník barmanské soutěže Chivas Masters v České republice startuje. Talentovaní barmani a barmanky z celé republiky se mohou do 15. února přihlásit na webových stránkách chivasmasters.cz. Deset nejlepších soutěžících poměří své barmanské schopnosti na konci dubna na lokálním finále v Praze. Vítěze čeká cesta na globální finále do Londýna, resp. Strathisla Distillery – domova značky Chivas Regal, kde se utká s nejlepšími barmany z celého světa.
V prostoru Vinohradského Pavilonu (Vinohradská 50, Praha 2) se uskuteční již potřetí Ginfest by Barlife, zábavně vzdělávací oslava jalovcového nápoje určená především široké veřejnosti. Akce proběhne 24. února 2018. Předcházet jí bude Gin Cocktail Week, během něhož budou vybrané bary nabízet speciální ginové menu. Návštěvníci se mohou těšit na největší výběr ginů a toniků z celého světa na jednom místě. Kromě degustací se ginoví nadšenci budou moct zúčastnit i vzdělávacích seminářů o historii a výrobě ginu či řízené degustace. Ginfest by Barlife organizuje Barlife, odborný časopis o nápojích vycházející od roku 2004.
Společnost Rémy Cointreau po devíti letech končí s distribucí Gruppo Campari, jejíž nejvýznamnější značkou je Aperol, a informovala o tom své zákazníky. Za tuto dobu se podařilo z u nás téměř neznámého drinku vybudovat jeden z nejoblíbenějších koktejlů v České i Slovenské republice, Aperol Spitz.
Patnáct soutěžících barmanů, zajímavé zeleninové drinky na bázi calvadosu, to vše s krásným výhledem na Prahu. Takové bylo národní kolo globální soutěže CALVADOS NOUVELLE VOGUE INTERNATIONAL TROPHIES 2018 v kategorii Professional, kterou pořádala Česká barmanská asociace (CBA) ve spolupráci s organizací Interprofession des Appellations Cidricoles (IDAC). Tradiční soutěž se letos v České republice konala poprvé, a to v neděli 14. ledna v prostorách baru Cloud 9 pražského hotelu Hilton.
Další z aktuálních brněnských gastropříběhů. Milan Bukovský s Jakubem Zatloukalem Škaroupkou "chtěli něco lepšího". A tak vytvořili Atelier.
Pivo vařené ve středověku bylo mnohem hustší, než na jaké jsme zvyklí dnes. Zpočátku se v podstatě jednalo o mírně prokvašenou kaši. Mnohdy dokonce tak hustou, že ji bylo nutné jíst lžicí z misky. Ostatně i slovo ožralý má svůj základ ve slově "žrát".
Zvenčí na domě s číslem popisným 19 v pražské Budečské ulici zatím nic nenasvědčuje tomu, že zde bude na přelomu ledna a února otevřen nový bar. Uvnitř už ale finišují dokončovací práce a pevně osazena na svém místě je i hlavní dominanta celého podniku – bar z bílého mramoru. Jen několik kroků od něj je okénko do kuchyně, kde se budou vařit a smažit čínské knedlíčky dim sum a pár dalších asijských specialit. Martinez, jak zní jméno nového podniku, bude totiž všechno, jen ne klasický koktejlový bar.
Byl to vídeňský číšník jako z románu. Už dávno ne mladý, ale do důchodu daleko. Pohyboval se s noblesou a nonšalancí, ale na tváři měl lehký ironický úšklebek. Samozřejmě byl stoprocentně zdvořilý a elegantní. "Dáte si šampaňské, předpokládám," řekl, pas zlomený v mírné úkloně. Samozřejmě! Co také jiného v podniku jménem Gulasch & Champagne.
Z kalendáře končícího osmičkou je odtrženo sotva několik lístků, čeští juniorští i profesionální barmani se však už nyní připravují na letošní první soutěž. Půjde o CALVADOS NOUVELLE VOGUE INTERNATIONAL TROPHIES 2018, kterou pořádá Česká barmanská asociace (CBA) ve spolupráci s organizací Interprofession des Appellations Cidricoles (IDAC) a za přispění partnerských společností Ultra Premium Brands, Bacchus Vins & Champagnes a Global Wines & Spirits. Barmanské klání se uskuteční v neděli 14. ledna v prostorách baru Cloud 9 pražského hotelu Hilton.
Teprve osmnáctiletá studentka gastronomie na SOŠ a SOU v Poličce KATEŘINA VYMAZALOVÁ je určtě vycházející barmanskou hvězdou. Přípravě čajů se věnuje již třetím rokem a tato disciplina je nejen její prací, ale především velkým koníčkem. Své zkušenosti letos mohla předvést na mistrovství v Číně, kolébce čajové kultury, kde se dokonce stala mistryní světa v kategorii Tea Mixology.
Aarón Díaz Olivos má na kontě spoustu zkušeností – pracoval s nejznámějšími šéfkuchaři a mimo jiné byl i na stáži v chicagském The Aviary. Teď ho čekají nové výzvy. Nedávno uvedl do provozu bezpochyby nejambicióznější projekt v celé Latinské Americe. Carnaval je místo, kde se lidé nebojí dělat věci trochu jinak. Je to bar, o kterém v budoucnu zcela jistě ještě uslyšíme.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

25. - 28. 1. 2018
31. 1. 2018
KROMĚŘÍŽ 2018
31. 1. 2018
JMK - KROMĚŘÍŽ 2018
31. 1. 2018
DILMAH JTC - KROMĚŘÍŽ
14. - 17. 2. 2018
Job offer
Medial partners
Special partners