To jsou jen některá témata, kterých se týkal program setkání licencovaných lektorů České barmanské asociace. Uskutečnilo se ve čtvrtek 6. února na Ranči v Kostelanech u Kroměříže.

 

Do podhůří moravských Chřibů dorazilo 22 účastníků. Byli mezi nimi i nováčci lektorské skupiny Tomáš Prückner a Tomáš Hasík.

 

Program workshopu začal přednáškou brand ambasadora společnosti R. JELÍNEK Achima Šipla o bio destilátech a jejich následnou ochutnávkou. Vizovická likérka totiž nedávno akvírovala německého výrobce bio destilátů BLN Bio, jehož produkci tvoří například bio mandarinkový destilát nebo bio gin. Tímto krokem se R. JELÍNEK hodlá více přiblížit preferencím mladších generací konzumentů. Portfolio pro český trh tvoří produkty pod novou značkou PRG Bio, které jsou již k dostání na e-shopu.

 

Generální sekretářka CBA Kateřina Ryšavá připomenula lektorům základní principy objednávání certifikátů o absolvování kurzu. Zdůraznila, že za rok 2024 vydali certifikovaní lektoři CBA svým absolventům 1.765 certifikátů, což je o 143 proškolených osob více než v předcházejícím roce.

 

Barista Goran Jozić ze sekce Mistr kávy demonstroval metodu přípravy kávy značky Orient Coffee v džezvě, a to na tři způsoby – klasický, s karamelizovaným cukrem a s kardamomem.

 

Pivní specialista Tomáš Hasík prezentoval novou edukační koncepci sekce Czech Beer Specialist včetně kurzů pro školy. Účastníky neochudil ani o řízenou degustaci různých druhů piv.

 

Zástupci společnosti ZANZIBAR Václav Abraham a Tomáš Prückner představili produktové novinky značky Monin pro český trh včetně jejich mixologického využití. Konkrétně šlo o sirupy příchutí rebarbora a pečené marshmallow, pyré z černého rybízu a silné ovocné koncentráty řady Pure okurka a růžový grep.

 

Lektoři vzdělávacích kurzů se v Kostelanech opět sejdou za rok. Setkání se neslo v přátelské atmosféře a nemohlo by se uskutečnit bez podpory tradičního partnera eventu, společnosti RUDOLF JELÍNEK a.s.