Aktuálně mohou restaurace a další gastronomická zařízení až na výjimky navštěvovat pouze osoby s platným očkováním proti onemocnění covid-19, případně s potvrzením o prodělání nemoci v předchozích 180 dnech.

 

Povinností provozovatele je takto definovanou bezinfekčnost každého hosta zkontrolovat, a to při příchodu do provozovny, nebo až u stolu před objednávkou.

 

Pokud host nemůže bezinfekčnost prokázat, neměl by jej personál obsloužit.

 

Data z aplikace Tečka personál kontroluje spárovanou aplikací čTečka. Platné jsou však i tištěné certifikáty o očkování, prodělané nemoci nebo absolvovaném testu PCR ne starším než 72 hodin. Test je však uznáním bezinfekčnosti pouze pro osoby:

 

- rozočkované

- s potvrzenou kontraindikací k očkování

- mladší 18 let (děti do 12 let bezinfekčnost prokazovat nemusí)

 

U jednoho stolu může sedět nanejvýš šest osob, s výjimkou osob ze stejné domácnosti. Pokud jde o stůl s deseti a více místy k sezení, může tento stůl obsadit více těchto skupinek, pokud je mezi nimi dodržen rozestup minimálně 1,5 metru.

 

Pobyt uvnitř je možný pouze s nasazeným respirátorem, výjimku tvoří čas samotné konzumace pokrmů nebo pití.

 

Všechna pravidla pro vstup zákazníků do provozovny naleznete podrobněji rozepsaná zde.

 

Grafické informační materiály od ministerstva zdravotnictví stahujte zde.

 

Děkujeme, že dodržujete veškerá opatření!