Barmanská soutěž s originálním řeckým nápojem na téma antické mytologie.
5. 8. 2024 | úvodní seminář, Praha |
6. 8. 2024 | úvodní seminář, Brno |
29. 8. 2024 | deadline pro zaslání přihlášky |
23. 9. 2024 | národní finále, Praha |
4. 11. 2024 | globální finále, Atény |
Inspirujte se jedním z 12 olympských bohů a vymyslete dechberoucí twist na vybraný klasický koktejl od Cobbleru nebo Sidecaru po Cosmopolitan!
Vyplněnou přihlášku ve formátu excelového souboru, který si můžete stáhnout zde, odešlete ambasadorovi Peteru Bobulovi (peter.bobula@stock.cz) nejpozději do půlnoci 29. 8. 2024. Soutěžící musí být barmanem pracujícím v gastronomickém podniku, který má v nabídce zalistován produkt Metaxa 12*. Nesmí být ambasadorem žádné konkurenční značky. Soutěžní koktejl musí po dobu trvání soutěže figurovat v nabídce baru, a to až do uplynutí tří měsíců od globálního finále. V tomto období má být také propagován na sociálních sítích.
Soutěžní drink je autorským originálem a obsahuje alespoň 30 ml produktu Metaxa 12*. Objemově může být long i short, ale nikoliv shot. Obsahuje nejvýše osm ingrediencí včetně ozdoby dotýkající se hladiny. Recept zapisujte v centilitrech, barových lžičkách (2,5 ml), střicích a kapkách. Recept se od lokálních kol po světové finále nemění.
Sklo uvedené v přihlášce musí být použito také v globálním finále. Mějte 5 až 6 sklenic. Připravují se 4 porce nápoje, 1 až 2 sklenice mějte jako záložní. Sklenice, poháry nebo jiné nádoby nesmí být brandované.
Při přípravě koktejlu budete vyprávět příběh. Neberte se příliš vážně, buďte hraví a překvapte nečekaným! Buďte kreativní a přineste převratný koktejl s cílem pobavit publikum (a probudit bohy). Koktejlový dress-up, originální look&feel a hudba odpovídající drinku vítány.
Časové limity:
- 10 minitu příprava v back-stagi
- 2 minuty kontrola ingrediencí a pracoviště na pódiu
- 6 minut samotná příprava drinku a prezentace
Oficiálním jazykem soutěže je angličtina.
Bodování soutěže:
- 30 bodů storytelling a znalost značky
- 20 bodů nápaditost receptury
- 50 bodů balanc, aroma, chuť a aftertaste drinku
- 30 bodů vzhled drinku
- 20 bodů technika, provedení, čistota
Podrobnější pravidla naleznete v prezentaci k soutěži.
Odevzdání receptury: 5 bodů
Umístění ve finále: 1 bod až 10 bodů dle umístění