Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      

Kurzy

Vzdělávání   Katalog kurzů   Vyhledání lektora   

ZÁKLADNÍ KURZ BARBEK

Počet dnů kurzu: 2
Cena: 1.100,- Kč

Posláním tohoto vzdělávacího kurzu je ve dvou dnech seznámit frekventanta s popisem baru a jednotlivými základními pracovními postupy, nastínit dějiny čeké mixologie, vysvětlit hierarchii pozic v barovém provozu. Kurz je dále zaměřen na seznámení se s barovým inventářem, základní charakteristikou alkoholických surovin a významnou kapitolou je komunikace s hostem a kolegy. Absolvent bude schopen vykonávat činnosti na pozici comis de bar.
Kurz je zakončen teoretickou a praktickou zkouškou.
Úspěšní absolventi obdrží certifikát CBA.

ZÁKLADNÍ BARMANSKÝ KURZ

Počet dnů kurzu: 4 + 1
Cena: 3.500,- Kč

Intenzivní barmanský kurz, probíhá formou vlastní výuky prostřednictvím lektora CBA a formou samostudia z podkladů dodaných studentům. Kurz navazuje na poznatky získané v kurzu Barbek CBA, rozšiřuje znalosti o odbornou terminologii, znalost kompletního inventáře, strojů a zařízení za barem používaných. Účastník se podrobně seznámí s výrobními postupy destilátů, likérů i nealkoholických nápojů, získá přehled o kategorizaci, charakteristikách, a pracovním postupu při výrobě míšených nápojů. V praktické části si vyzkouší namíchat nejoblíbenějsí světově známé drinky podle receptur IBA. Absolvent kurzu je připraven pracovat za barmanským pultem v pozici barman s předpokladem získání kvalitní praxe.
Kurz je zakončen teoretickou a praktickou zkouškou.
Úspěšní absolventi obdrží certifikát CBA.

10-DENNÍ PROFESIONÁLNÍ BARMANSKÝ KURZ

Počet dnů kurzu: 10
Cena: 8.900,- Kč

Tento intenzivní barmanský kurz je pořádán výhradně v prostorách České Barmanské Školy v Praze. Je zaměřen na kompletní praktické zvládnutí práce koktejlového barmana za barovým pultem. Účastník se naučí historii a výrobní postupy základních bází: vodka, gin, rum, tequila, whisk(e)y, stařené vinné destiláty, likéry, aperitivy, šumivá vína. Seznámí se s vybavením a zařízením baru. V praktické části si vyzkouší namíchat 100 nejoblíbenějších světových koktejlů s pomocí všech známých technik, včetně základních prvků tzv. „flair bartending“. Absolvent kurzu získá potřebné znalosti a dovednosti pro budoucí práci v profesionálním koktejlovém baru.
Kurz je zakončen teoretickou a praktickou zkouškou.
Absolventi obdrží certifikát CBA.

ZÁKLADNÍ KURZ TEATENDER JUNIOR

Počet dnů kurzu: 1
Cena: 1.150,- Kč

Náplní kurzu je projít cestou od čajového keře k misce lahodného čaje. Ukážeme si čaj jako bylinu se všemi jejími účinky, pak jako potravinu v mnoha podobách podle způsobu zpracování. Společně s kurzisty navštívíme pět nejvýraznějších čajových kultur, dozvíme se něco z tradičního pojetí přípravy a servisu čaje, ukážeme si též, jak se tato tradice dá přetavit v moderní a progresivní způsob přípravy a servis v současné gastronomii. Součástí kurzu je též základ čajové mixologie.
Kurz je celodenní a zahrnuje 3,5 hodiny teoretické a 3,5 hodiny praktické výuky, které se v průběhu kurzu budou prolínat s hodinovou přestávkou na oběd.
Kurz je zakončen teoretickou a praktickou zkouškou.
Úspěšní absolventi obdrží certifikát CBA.

ZÁKLADNÍ TEATENDER KURZ

Počet dnů kurzu: 2
Cena: 1.750,- Kč

Kurz je zaměřen na nezbytné znalostní základy každého, kdo připravuje čaj v gastronomických provozovnách. Kurz je postaven na mnohaletých praktických zkušenostech a naučí frekventanty orientovat se ve světě čaje. Důležitým posláním kurzu je pochopit čaj jako surovinu ve všech jeho základních podobách. Ukážeme si charakteristické rysy pěti nejvýraznějších čajových kultur a jejich tradiční pojetí přípravy a servisu čaje. Cílem je tyto poznatky přetavit v moderní a progresivní způsoby přípravy a servírování čaje v současné gastronomii s důrazem na čajovou mixologie.
Kurz je dvoudenní a zahrnuje každý den 3,5 hodiny teoretické a 3,5 hodiny praktické výuky, které se v průběhu kurzu budou prolínat s hodinovou pauzou na oběd.
Kurz je zakončen teoretickou a praktickou zkouškou.
Úspěšní absolventi obdrží certifikát CBA.

Certifikát

ZÁKLADNÍ KURZ BEER SPECIALIST JUNIOR

Počet dnů kurzu: 1
Cena: 1.200,- Kč

Kurz je zaměřen na prvotní seznámení s pivní problematikou. V teoretické části je seznámení s pivem jako kulturním nápojem, se základními surovinami na jeho výrobu, technologií vaření piva včetně základních druhů piv. Kurz se zaměřuje na použití základního výčepního zařízení, jeho jednotlivých součástí a základní sanitace, účastník bude seznámen s druhy pivního skla. V praktické části dojde na ověření všech získaných teoretických znalostí, včetně správného způsobu čepování piva a jeho servisu. Kurz je zakončen teoretickou a praktickou zkouškou.

SPECIALIZAČNÍ KURZ MOLEKULÁRNÍ MIXOLOGIE

Počet dnů kurzu: 1
Cena: 2.500,- Kč

Kurz je zaměřen na základní techniky přípravy molekulární mixologie, s ukázkou postupů a servisu. Specializuje se na recepty vhodné pro přímé použití v baru. Účastník se seznámí jak s jednotlivými surovinami pracovat a jaké používat pomůcky. Dále kde jednotlivé suroviny koupit a jak je skladovat a samozřejmě bezpečnost práce. Všechny informace jsou přednášeny přímo při ukázce jednotlivých receptů - postupů. Součástí jsou ukázky servisu a samozřejmě i ochutnávka.
Absolventi obdrží certifikát CBA.

Certifikát

SPECIALIZAČNÍ KURZ BAROVÝCH TRENDŮ SOUČASNOSTI

Počet dnů kurzu: 1
Cena: 2.800,- Kč

Intenzivní jednodenní barmanský kurz je primárně určen pro profesionální barmany.
Kurz je zaměřen na mixologii z hlediska posledních trendů, pomůcek a technologií. Všechny informace jsou přednášeny přímo při prezentaci jednotlivých receptur a postupů. Součástí jsou názorné ukázky servisu a nechybí samozřejmě i ochutnávka.
Absolventi obdrží certifikát CBA.

SPECIALIZAČNÍ KURZ VÝROBY MÍŠENÝCH NÁPOJŮ – AMERICKÁ KOKTEJLOVÁ ŠKOLA

Počet dnů kurzu: 4
Cena: 4.500,- Kč

Intenzivní čtyřdenní Specializační kurz výroby míšených nápojů – Americká koktejlová škola je určen absolventům Základního barmanského kurzu CBA a pracovníkům oboru gastronomie. Cílem kurzu je osvojení technologických postupů výroby Americké skupiny drinků – American Drink Groups, při využití trendů moderní mixologie spolu s twistováním receptůr klasických drinků, včetně charakteristiky složek míšených nápojů jednotlivých kategorií – báze, modifikátoru a speciálních ingrediencí. Terminologie je uváděna v anglickém jazyce.
Kurz je zakončen teoretickou a praktickou zkouškou.
Úspěšní absolventi obdrží certifikát CBA.

SPECIALIZAČNÍ KURZ BARTENDER´S MASTER CLASS

Počet dnů kurzu: 4
Cena: 4.500,- Kč

Kurz je určen absolventům základního barmanského kurzu. Cílem specializačního kurzu je odborně připravit účastníky pro praxi v následujících činnostech:
- Specialista horkých nápojů „Hot drinks“ – historie přípravy, inventář a detailní příprava včetně ochutnávek
- Specialista zdobení koktejlů „Garnish Cocktails“ - technika přípravy kreativních dekorací koktejlů a jejich aplikace v dnešní praxi
- Specialista anatomie míšených nápojů - Bowles, Egg Nogs, Frappés, Shooters,…
- Specialista pro working flair - příprava koktejlů na profesionálním mobilním open baru s prvky working flair a trendy moderní mixologie (fúze, twisty a vybrané druhy molekulární mixologie).
Detailní informace na www.barmanska-skola-zapalac.cz.
Kurz je zakončen teoretickou a praktickou zkouškou.
Úspěšní absolventi obdrží certifikát CBA.

ZÁKLADNÍ KURZ FLAIR

Počet dnů kurzu: 4 + 1
Cena: 4.000,- Kč

Kurz je zaměřen na styl barové práce working flair a exhibition flair. Je určený pro absolventy kurzu barbek a základního barmanského kurzu. Cílem kurzu je rozšířit účastníkům kurzu schopnosti a znalosti práce za barovým pultem a ukázat jim praktické využití flairové práce v praxi. Účastníci si osvojí používání plných lahví, šejkrů, sklenic, otvíráků i koktejlových ubrousků. Kurz má individuální přístup, jehož cílem je opravdu naučit a chceme aby si každý odnesl maximum znalostí, proto je počet účastníků omezen.
Kurz je zakončen teoretickou a praktickou zkouškou.
Úspěšní absolventi obdrží certifikát CBA.

KURZ BARTENDING & WORKING FLAIR

Počet dnů kurzu: 5
Cena: 4.000,- Kč

Kurz je určen všem, kteří by chtěli s barmanstvím začít, ale zároveň i pro ty, kteří již barmany či majiteli baru jsou a rádi by se zdokonalili v základních znalostech a práci za barem zvanou working flair (pracovní forma flairu). Kurz je zaměřen na barmanství jako celek, s tím, že se za barovým pultem využívá americký pracovní systém, který vede k urychlení práce za barem, ale zároveň k pobavení hosta.
Kurz je zakončen teoretickou a praktickou zkouškou.
Úspěšní absolventi obdrží certifikát CBA.

KURZ SHOW & EXHIBITION FLAIR

Počet dnů kurzu: 5
Cena: 4.000,- Kč

Tento kurz navazuje na kurz BARTENDING & WORKING FLAIR a je zaměřen na exhibiční formu flairu. Jde o intenzivní trénink barmanské show, přípravu na barmanskou soutěž a využití tohoto stylu za barovým pultem či na jiných akcích, kde se jedná hlavně o pobavení hosta.
Kurz je ukončen barmanskou soutěží s využitím jak exhibition tak working flairu..
Absolventi obdrží certifikát CBA.

ZÁKLADNÍ KURZ BARISTA JUNIOR

Počet dnů kurzu: 1
Cena: 1.000,- Kč

Základní kurz techniky, výroby a přípravy kávy espresso a cappuccino, jako prvotní seznámení s oborem barista. Kurz je zaměřen na práci na profesionálním pákovém kávovaru a mlýnku kávy. Během teoretické části získají účastníci základní informace týkající se kávy, pražení kávy, historie a současnosti oboru barista a další důležité informace, jenž by měli o kávovém světě vědět.
Kurz je určen především pro studenty odborných škol s gastronomickým zaměřením, ale mohou se ho účastnit i dospělí.
ZÁKLADNÍ KURZ BARISTA JUNIOR je doporučen Českou barmanskou asociací z.s., jako základní odborná příprava pro soutěže Mistr kávy.
Seminář je jednodenní (cca 10-17 hodin s přestávkou na oběd).
Kurz je zakončen teoretickou a praktickou zkouškou.
Úspěšní absolventi obdrží certifikát CBA.

ZÁKLADNÍ BARISTICKÝ KURZ

Počet dnů kurzu: 1
Cena: 1.990,- Kč

Kurz je zaměřen na nezbytné znalostní základy každého, kdo připravuje kávu v gastronomických provozovnách. Kurz je postaven na mnohaletých praktických zkušenostech, naučí frekventanty mezinárodně uznávané standardy v přípravě nápojů z kávy a zároveň také principy každodenní péče o kávovar a kávomlýnek. Kurz je celodenní a zahrnuje 4,5 hodiny teoretické výuky, hodinovou přestávku na oběd, 1,5 hodiny zahrnující praktickou ukázku a následně 1,5 hodiny samostatné praxe.
Kurz je zakončen teoretickou a praktickou zkouškou.
Úspěšní absolventi obdrží certifikát CBA.

SPECIALIZAČNÍ KURZ LATTE ART

Počet dnů kurzu: 1
Cena: 3.500,- Kč

Kurz navazuje na základní baristický kurz, jehož absolvování je podmínkou pro účast na semináři Latte Art. Kurz je zaměřen na informace o mléce, praktickou práci s mlékem a osvojení si dodržování správných postupů i hygienických pravidel. Po zvládnutí základní práce s mlékem probíhá nácvik techniky Latte Art. Kurz je celodenní a zahrnuje 2,5 hodiny teoretické výuky, 2 hodiny praxe, hodinovou přestávku na oběd a další 3 hodiny praxe.
Kurz je zakončen teoretickou a praktickou zkouškou.
Úspěšní absolventi obdrží certifikát CBA.

1. - 2. 9. 2017
1. 9. 2017
SUMMER BARTENDERS COMP.
8. - 10. 9. 2017
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři