Czech Flair Team
section of CBA
„Novinky přinášejí možnost odlišit se od ostatních. A o to v dnešní gastronomii jde,“ říká prezident České barmanské asociace Aleš Svojanovský. Stíhá kromě své profese ještě něco jiného? Sleduje módní trendy, či jakým jezdí automobilem? Odpovídal na otázky magazínu Svět HORECA.
O tom, že práce v našem oboru není vhodná pro “slabší povahy”, určitě není sporu. Ovšem brutální počet odpracovaných hodin, relativně nízká mzda, nezdravý životní styl kombinující nepravidelnou stravu a nedostatek spánku, vysoká míra stresu i absence volného času a příležitostí ke kontaktům s rodinou a přáteli musí dříve či později zanechat stopy i na těch nejsilnějších z nás.
Velkou část své barmanské kariéry jsem strávil v hotelovém provozu, a tak s napětím sleduji, jak se tento segment barového byznysu vyvíjí. Osobně se domnívám, že v blízké budoucnosti budou hotely veškeré F&B služby, tedy i provozování svých barů, outsourcovat. Proč a jak se to stane? Pro jasnější představu je třeba podívat se na tuto problematiku trochu obšírněji.
Stovky soutěžících barmanů, prezentace nápojových společností a velký divácký zájem. Tak vypadala soutěž Gang-Dou Asia Cocktail Competition, kterou ve městě Kao-siung v minulých dnech uspořádala Tchaj-wanská barmanská asociace.
Česká barová scéna následuje dlouhodobé globální trendy a snaží se přispět k řešení globálních problémů. Ukázal to sedmý ročník největší barové akce v České republice, Prague Bar Show. Ta se uskutečnila v úterý 31. října a středu 1. listopadu v někdejších industriálních prostorách Pragovka v pražské Kolbence.
Prague Bar Show je B2B obchodně edukační událost, jediná svého druhu v České republice. Již od roku 2011 se zde každoročně sejdou nápojoví experti, barmani, baristé, výrobci a distributoři nápojů, majitelé a manažeři restaurací, bister, barů, hotelů, kaváren i hospod převážně z České a Slovenské republiky, ale i dalších evropských zemí. Dvoudenní program je naplněn semináři, které se týkají přímo barmanství a mixologie, ale i dalších s gastronomií souvisejících oborů.
dokument (47 kB)
Martin Vogeltanz dnes v dánské Kodani na koktejlovém mistrovství světa Mezinárodní barmanské asociace předvede své flairové vystoupení. Český reprezentant si vylosoval startovní číslo 31, jeho soutěžní show můžete sledovat živě cca v 14.30 hod. na Facebooku IBA, nebo na YouTube.
Mezinárodní barmanská asociace IBA má nové předsednictvo. Na její právě probíhající konferenci v dánské Kodani o tom rozhodla dnešní generální schůze zástupců národních asociací.
V sobotu ráno odlétá z Prahy delegace České barmanské asociace do Kodaně, kde se zúčastní letošní konference Mezinárodní barmanské asociace IBA. Součástí čtyřdenní akce je i koktejlové mistrovství světa – World Cocktail Championships.
Minulou neděli se na veletrhu For Gastro & Hotel v Praze uskutečnil Havana Club Especial Flair Cup, soutěž započítávaná do celoročního seriálu CBA o flairového Barmana roku. V profesionální kategorii se na start postavila pětice barmanů včetně lídra aktuálního flairového pořadí Martina Vogeltanze.
Kde vznikají velké nápady, které jejich autoři za nějaký čas dokážou s úspěchem transformovat v částky pro většinu běžných lidí nepředstavitelné? Úplně všude! Za dobrý příklad může posloužit příběh likéru Hpnotiq, jenž vás na první pohled zaujme okázale azurovým zbarvením.
Lukáše zná celá Praha. Lukáš otevíral, pomáhal rozjíždět a byl tváří těch největších a nejznámějších podniků v Praze. Je to pravděpodobně jediný člověk v Čechách, kterého oslovují majitelé a investoři, aby jim vybudoval podniky generující milionové zisky. Momentálně má na starosti další gigant s názvem Steampunk Prague, který najdete na Starém Městě.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

24. - 25. 8. 2019
31. 8. - 1. 9. 2019
RUMFEST Berlin 2019
5. 9. 2019
6. - 7. 9. 2019
SETKÁNÍ LEKTORŮ CBA 2019
6. - 7. 9. 2019
Svět barmanů 2/2019
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři