Czech Flair Team
section of CBA
Velká hostovací sobota čeká zítra brněnské bary. Připraveny jsou hned dva velmi zajímavé guestbartendingy. Celý článek naleznete zde: www.nepijubrecky.cz



Dnes je poslední den IBA MEETING & WCC 2015 a i dnes se můžete dívat na online streaming SUPERFINAL WCC 2015.

Program dnešního dne:
09:00-10:00 IBA Board Meeting & IBA Associate Members
10:00-12:00 IBA Symposium - pro prezidenty, soutěžící a delegáty
• 10:00-10:30 Monin
• 10:30-11:00 Angostura®
• 11:00-11:30 Marie Brizard Wines & Spirits
• 11:30-12:00 Finest Call & Reàl
12:00-13:00 oběd
13:00-16:00 IBA Symposium - pro prezidenty, soutěžící a delegáty
• 13:00-13:30 Beam Suntory
• 13:30-14:00 Grand Marnier
• 14:00-14:30 Campari
• 14:30-15:00 Fabbri 1905
• 15:00-16:00 Libbey Glassware – A fun learning experience offering inspiration and engagement
• 16:00-16:30 Routin 1883
17:00-19:00 WORLD COCKTAIL CHAMPIONSHIPS 2015 - SUPER FINAL
• Before Dinner Cockail – Andreas Walch (Switzerland)
• Sparkling Cocktail – Robert Jean Brommet (Netherlands)
• Bartenders Choice Cocktail – Vasil Kolev (Bulgaria)
• After Dinner Cocktail – Kuo, Chin-Lin (Taiwan)
• Longdink Cocktail – Ivanov Dosa (Sweden)
• Flair - Chen, Yu-Cheng (Taiwan)
20:00-23:00 Gala Dinner
23:00-02:00 Monin Cocktail Party
Musí obsahovat pelyněk pravý, anýz a fenykl. Pije se zásadně ředěný vodou. Při pomalém přidávání vody vzniká tzv. louche efekt. Jeho kolébkou je Švýcarsko, jež si ho nejprve nechalo patentovat a pak na dlouhá desetiletí jeho výrobu i prodej zakázalo. To všechno jsou známá fakta. Co ale o absintu možná nevíte? Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Sofie – Český flairový barman Václav Abraham dnes zaznamenal další z mnoha životních úspěchů. V bulharské Sofii, kde se v těchto dnech koná kongres Mezinárodní barmanské asociace IBA, skončil ve flair kategorii na třetím místě v mistrovství světa pořádaném touto organizací. Celý článek naleznete zde: www.nepijubrecky.cz
Václav Abraham získal na WORLD COCKTAIL COMPETITION v kategorii FLAIR bronzovou medaili. Vašku, obrovská gratulace !!!!
I když v dnešní době se hry běžně hrají přes internet, přeci jen fyzická, reálná kasina pokračují být populární. V České republice tomu není jinak. Podle statistiky Ministerstva Financí, v našem hlavním městě Praze je v současné době přes 20 kasin. Celý článek naleznete zde: www.barovenoviny.cz
Václav Abrahám postoupil z 50 účastníků kategorie FLAIR na WORLD COCKTAIL COMPETITION 2015 do TOP 6 a zítra se utká o medailová místa. Sledujte jeho exhibici WCC FLAIR 2015 cca od 14:30 (SEČ).
Další finalisti jsou Slava Belyakov (Russia), Bruno Vanzan (Switzerland), Dennis Trifanovs (Latvia), Rodrigo Delpech (USA) a Chen, Yu-Cheng (Taiwan)
Vašku držíme ti palce !!!!
POZOR uzávěrka přihlášek již zítra 13.10.2015.
Za měsíc bude Česká barmanská asociace pořádat workshop pedagogických pracovníků škol s gastronomickým zaměřením. Jako každoročně proběhne v hotelu Orea Santon Brno v termínu 13.-14.11.2015.
V letošním roce nás čeká spousta novinek. Vedení CBA v souladu s maximální snahou o edukativní smysl soutěží juniorů mění zásadním způsobem pravidla a způsob hodnocení juniorských soutěží od 1.1.2016 a právě této problematice se budeme intenzivně věnovat a všichni účastníci obdrží důležité materiály s informacemi tak, aby bez problému mohli v roce 2016 s vašimi studenty soutěžit.
Více informací o programu v přiloženém dokumentu.
dokument (844 kB)
Stavba Národního vzdělávacího centra CBA v Brně pokračuje také díky dalším finančním příspěvkům od členů asociace. Výtěžek z prodeje kávy na veletrhu For gastro&hotel, který se uskutečnil na začátku října, projektu věnoval Petr Čapek, majitel společnosti Gastro Kafe CB. Více v přiloženém dokumentu.
Na český trh vstupuje americká ručně dělaná Tito’s Handmade Vodka. Za jejím vznikem stojí geofyzik Tito Beveridge, který se destilování věnuje už přes 16 let. Lihovina se vyrábí v nejstarší texaské legální pálenici ve městě Austin. „Tito si zakládá na poctivé výrobě a rodinném přístupu. Když začínal s výrobou své vodky, lepil si etikety na lahve sám a údajně vedle destilérky dokonce kdysi přespával se svým psem, aby na vše dohlédl,“ přibližuje Samer Selbak, brand ambassador společnosti Premier Wines & Spirits, která produkt přiváží do České republiky. Celý článek naleznete zde: www.drinkhouse.cz
Přinášíme vám informace z Konference o elektronické evidenci tržeb, která proběhla dne 1.10.2015 v rámci veletrhu FOR GASTRO&HOTEL 2015 v kongresovém sále areálu PVA EXPO Praha. Veškeré informace jsou aktuální k tomuto dni.
Dnes se podívejte na prezentaci Hanuše Weisla a Jana Jirouška z Státní pokladny Centrum sdílených služeb s názvem Technické aspekty EET.
dokument (537 kB)
Před rokem v té době čerstvě otevřený Super Panda Circus obdržel Czech Bar Award za nejlepší koktejlové menu. I letos si přinejmenším nominaci určitě zaslouží. Víte snad o jiném baru, kde by menu mělo podobu komiksových příběhů, jež se prohlížejí pomocí moderně pojatých strojků na čtení papyrových svitků? A to zdaleka není vše – originální a své je i v několika dalších aspektech. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
21. 9. - 6. 10. 2019
23. - 25. 9. 2019
24. 9. 2019
PRAGUE BAR SHOW 2019
7. - 9. 10. 2019
BAR CONVENT BERLIN 2019
Svět barmanů 2/2019
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři