Czech Flair Team
section of CBA
Václav Abrahám postoupil z 50 účastníků kategorie FLAIR na WORLD COCKTAIL COMPETITION 2015 do TOP 6 a zítra se utká o medailová místa. Sledujte jeho exhibici WCC FLAIR 2015 cca od 14:30 (SEČ).
Další finalisti jsou Slava Belyakov (Russia), Bruno Vanzan (Switzerland), Dennis Trifanovs (Latvia), Rodrigo Delpech (USA) a Chen, Yu-Cheng (Taiwan)
Vašku držíme ti palce !!!!
POZOR uzávěrka přihlášek již zítra 13.10.2015.
Za měsíc bude Česká barmanská asociace pořádat workshop pedagogických pracovníků škol s gastronomickým zaměřením. Jako každoročně proběhne v hotelu Orea Santon Brno v termínu 13.-14.11.2015.
V letošním roce nás čeká spousta novinek. Vedení CBA v souladu s maximální snahou o edukativní smysl soutěží juniorů mění zásadním způsobem pravidla a způsob hodnocení juniorských soutěží od 1.1.2016 a právě této problematice se budeme intenzivně věnovat a všichni účastníci obdrží důležité materiály s informacemi tak, aby bez problému mohli v roce 2016 s vašimi studenty soutěžit.
Více informací o programu v přiloženém dokumentu.
dokument (844 kB)
Stavba Národního vzdělávacího centra CBA v Brně pokračuje také díky dalším finančním příspěvkům od členů asociace. Výtěžek z prodeje kávy na veletrhu For gastro&hotel, který se uskutečnil na začátku října, projektu věnoval Petr Čapek, majitel společnosti Gastro Kafe CB. Více v přiloženém dokumentu.
Na český trh vstupuje americká ručně dělaná Tito’s Handmade Vodka. Za jejím vznikem stojí geofyzik Tito Beveridge, který se destilování věnuje už přes 16 let. Lihovina se vyrábí v nejstarší texaské legální pálenici ve městě Austin. „Tito si zakládá na poctivé výrobě a rodinném přístupu. Když začínal s výrobou své vodky, lepil si etikety na lahve sám a údajně vedle destilérky dokonce kdysi přespával se svým psem, aby na vše dohlédl,“ přibližuje Samer Selbak, brand ambassador společnosti Premier Wines & Spirits, která produkt přiváží do České republiky. Celý článek naleznete zde: www.drinkhouse.cz
Přinášíme vám informace z Konference o elektronické evidenci tržeb, která proběhla dne 1.10.2015 v rámci veletrhu FOR GASTRO&HOTEL 2015 v kongresovém sále areálu PVA EXPO Praha. Veškeré informace jsou aktuální k tomuto dni.
Dnes se podívejte na prezentaci Hanuše Weisla a Jana Jirouška z Státní pokladny Centrum sdílených služeb s názvem Technické aspekty EET.
dokument (537 kB)
Před rokem v té době čerstvě otevřený Super Panda Circus obdržel Czech Bar Award za nejlepší koktejlové menu. I letos si přinejmenším nominaci určitě zaslouží. Víte snad o jiném baru, kde by menu mělo podobu komiksových příběhů, jež se prohlížejí pomocí moderně pojatých strojků na čtení papyrových svitků? A to zdaleka není vše – originální a své je i v několika dalších aspektech. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Přinášíme vám informace z Konference o elektronické evidenci tržeb, která proběhla dne 1.10.2015 v rámci veletrhu FOR GASTRO&HOTEL 2015 v kongresovém sále areálu PVA EXPO Praha. Veškeré informace jsou aktuální k tomuto dni.
2. prezentací pro vás připravila Simona Hornochová z MF ČR s názvem Elektronická evidence tržeb.
dokument (379 kB)
Přinášíme vám informace z Konference o elektronické evidenci tržeb, která proběhla dne 1.10.2015 v rámci veletrhu FOR GASTRO&HOTEL 2015 v kongresovém sále areálu PVA EXPO Praha. Veškeré informace jsou aktuální k tomuto dni.
Dnes se podívejte na prezentaci Václava Stárka z AHR ČR s názvem Rovné podmínky v českém pohostinství.
dokument (3.17 MB)
6. 10. 2015
Ve dnech 6.-7.10.2015 probíhá v Berlíně největší Evropský barový veletrh. Veletrh můžete navštívit na Station Berlin na ploše 23000 m2. Organizátoři počítají s návštěvností 9000 návštěvníků za oba dny veletrhu. Program veletrhu je velmi nabitý, můžete ochutnat zajímavé produkty, ale i vyslechnout spoustu přednášek. Program naleznete zde: zde
Již za měsíc bude Česká barmanská asociace pořádat workshop pedagogických pracovníků škol s gastronomickým zaměřením. Jako každoročně proběhne v hotelu Orea Santon Brno v termínu 13.-14.11.2015.
V letošním roce nás čeká spousta novinek. Vedení CBA v souladu s maximální snahou o edukativní smysl soutěží juniorů mění zásadním způsobem pravidla a způsob hodnocení juniorských soutěží od 1.1.2016 a právě této problematice se budeme intenzivně věnovat a všichni účastníci obdrží důležité materiály s informacemi tak, aby bez problému mohli v roce 2016 s vašimi studenty soutěžit.
Přihlaste se již nyní, uzávěrka registrace je 13.10.2015. Neváhejte, kapacita ubytování je omezena.
Více informací o programu v přiloženém dokumentu.
dokument (844 kB)
Neděle je posledním dnem veletrhu FOR GASTRO & HOTEL 2015. Přijďte podpořit juniorské i profesionální flairové barmany CBA, mezi nimiž nechybí ani barman roku 2014 Václav Abraham. Uvidíte jedinečnou show.
HAVANA CLUB FLAIR CUP 2015 - soutěž nejlepších juniorských a profesionálních barmanů kategorie flair, kteří předvedou svoje exhibiční vystoupení, při kterém vyrobí koktejl na rumové bázi značky Havana Club
Soutěžní arénu CBA naleznete ve vstupní hale II. (uprostřed mezi halou 3 a 4 - VSTUP D) - mapka - zde
Globální nápojový gigant Coca-Cola v Americe vstupuje na trh s bionápoji, který tam roste hektickým tempem. Výrobce legendární limonády koupil menšinový podíl ve společnosti Suja, jež produkuje organické džusy. 30 procent této firmy stálo Coca-Colu 90 milionů dolarů. Dalších 20 procent si za 60 milionů koupila banka Goldman Sachs. Celý článek naleznete zde: www.nepijubrecky.cz
24. - 25. 8. 2019
31. 8. - 1. 9. 2019
RUMFEST Berlin 2019
5. 9. 2019
6. - 7. 9. 2019
SETKÁNÍ LEKTORŮ CBA 2019
6. - 7. 9. 2019
Svět barmanů 2/2019
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři