Czech Flair Team
section of CBA
25. listopadu byly na slavnostním večeru v Galerii Mánes v Praze rozdány Czech Bar Awards. V celkem deseti kategoriích převažovali vítězové z Prahy, i letos ale významné úspěchy zaznamenaly také podniky z Brna, Českých Budějovic a Olomouce.
V každé kategorii bylo nominováno pět podniků, které představují to nejlepší z české nápojové scény. Zavedená jména, ale i řada zbrusu nových hráčů. Rozhodování odborné poroty ani letos nebylo jednoduché. „Téměř všichni nominovaní splňují přísná hodnotící kritéria a mají můj velký obdiv. Jsem také rád, že nejen existují, ale i dál vznikají nové zajímavé bary, kavárny či kluby s originálním konceptem, skvělým servisem a nabídkou mimo hlavní město. Poprvé v historii Bar Awards patří čtyři prvenství mimopražským podnikům,“ říká vydavatel magazínu Barlife a organizátor soutěže Martin Kraut. Celou tiskovou zprávu naleznete zde: www.barawards.cz

Nejlepší nový podnik - L’Fleur (Praha)
Nejlepší cafe bar/kavárna - La Bohéma café (Praha)
Nejlepší pub/pivní bar - Black Stuff Irish Pub (Olomouc)
Nejlepší wine bar - Grand Cru (Praha)
Nejlepší design bar - Super Panda Circus (Brno)
Nejlepší koktejlové menu - Super Panda Circus (Brno)
Nejlepší hotelový bar - Buddha-Bar & Hotel (Praha)
Nejlepší klub - Dance Bar Paradox (České Budějovice)
Nejlepší barman - Vítězslav Cirok (L’Fleur)
Nejlepší cocktail bar - Black Angel’s (Praha)
Česká barmanská asociace pořádala již 8. ročník workshopu pro pedagogické pracovníky škol s gastronomickým zaměřením.
Ve dnech 13-14. 11. 2015 se do hotelu Santon u brněnské přehrady sjelo více než 80 pedagogů z hotelových škol a odborných učilišť z celé ČR. Již v pátečních dopoledních hodinách zde začal další ročník vzdělávacího a informačního workshopu pod vedením lektorů České barmanské asociace (CBA). Celou tiskovou zprávu včetně výsledky dotazníkového šetření spokojenosti s workshopem mezi účastníky naleznete v přiloženém dokumentu.
fotogalerie     dokument (2.09 MB)
Přijměte naše pozvání na seminář „Jak se stát úspěšným bartenderem“, který se koná v rámci národního finále Havana Club Grand Prix 2015. Seminář se uskuteční 12. listopadu 2015. Celou pozvánku na seminář naleznete v přiloženém dokumentu.
dokument (471 kB)
Stálice českých spižíren a domácích barů, karlovarská Becherovka, přichází s předvánoční dárkovou nabídkou. Tou je půllitrová láhev na objednávku, jejíž etiketa nese jméno obdarovaného. Celý článek naleznete zde: www.nepijubrecky.cz
Stát se barmanem či baristou je pro nejednoho mladého člověka velmi lákavé. Nestačí však jen vystudovat střední hotelovou školu, skutečný barman musí mít i něco víc. Proto se v úterý 3. 11. 2015 uskutečnil další ročník soutěže pro mladé barmany Finlandia Vodka Junior Cup 2015. Své síly do zdejší hotelové školy přijelo poměřit 26 barmanů v kategorii Junior Classic a 4 odvážlivci v disciplíně Junior Flair a účast v soutěži přijalo i 5 profesionálních flairových barmanů z celé České republiky. Podruhé se díky přízni sponzorské firmy Brown Forman CS uskutečnila také soutěž v kategorii juniorských baristů – Mistr kávy, kde své síly poměřilo 15 účastníků. Celou tiskovou zprávu si přečtete v přiloženém dokumentu.
fotogalerie     dokument (613 kB)
Na vrátnici vcelku nenápadné fabriky hoří několik svíček. Parte zaměstnancům sděluje neradostnou novinu. Ve věku nedožitých 76 let zemřel Kostas Samaras, zakladatel společnosti Kofola. Nejde si nevšimnout, že lidé v regionu se značnou nezaměstnaností jeho jméno vyslovují s respektem. Celý článek naleznete zde: www.nepijubrecky.cz
Bratislavský Sky Bar je otevřený už šest let a za tu dobu prostřídal deset koktejlových menu. To aktuální je hostům k dispozici od srpna a od svých předchůdců se liší třeba i v samotném přístupu k jeho sestavování. „Už víme, že nemusíme dávat hostům jen to, co chtějí, ale že jim můžeme nabídnout i to, co teprve chtít začnou,“ říká šéfbarman Sky Baru Tony Velich. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Jste barman classic, barman flair nebo barista? Přihlaste se na jednu ze soutěží FINLANDIA CUP 2015 - MARIÁNSKÉ LÁZNĚ, která se koná 3.11.2015 v Hotelové škole Mariánské Lázně.
POZOR!!! Uzávěrka přihlášek již dnes 23.10. 2015. Propozice naleznete zde: www.cbanet.cz
dokument (566 kB)
19. 10. 2015
Již zítra začíná další ročník PRAGUE BAR SHOW 2015. CBA pro své členy zajistila 50% slevu na vstupenky po předložení členské karty CBA na rok 2015 na pokladně. Těšíme se na setkání s vámi.
Velká hostovací sobota čeká zítra brněnské bary. Připraveny jsou hned dva velmi zajímavé guestbartendingy. Celý článek naleznete zde: www.nepijubrecky.cz



Dnes je poslední den IBA MEETING & WCC 2015 a i dnes se můžete dívat na online streaming SUPERFINAL WCC 2015.

Program dnešního dne:
09:00-10:00 IBA Board Meeting & IBA Associate Members
10:00-12:00 IBA Symposium - pro prezidenty, soutěžící a delegáty
• 10:00-10:30 Monin
• 10:30-11:00 Angostura®
• 11:00-11:30 Marie Brizard Wines & Spirits
• 11:30-12:00 Finest Call & Reàl
12:00-13:00 oběd
13:00-16:00 IBA Symposium - pro prezidenty, soutěžící a delegáty
• 13:00-13:30 Beam Suntory
• 13:30-14:00 Grand Marnier
• 14:00-14:30 Campari
• 14:30-15:00 Fabbri 1905
• 15:00-16:00 Libbey Glassware – A fun learning experience offering inspiration and engagement
• 16:00-16:30 Routin 1883
17:00-19:00 WORLD COCKTAIL CHAMPIONSHIPS 2015 - SUPER FINAL
• Before Dinner Cockail – Andreas Walch (Switzerland)
• Sparkling Cocktail – Robert Jean Brommet (Netherlands)
• Bartenders Choice Cocktail – Vasil Kolev (Bulgaria)
• After Dinner Cocktail – Kuo, Chin-Lin (Taiwan)
• Longdink Cocktail – Ivanov Dosa (Sweden)
• Flair - Chen, Yu-Cheng (Taiwan)
20:00-23:00 Gala Dinner
23:00-02:00 Monin Cocktail Party
24. - 25. 8. 2019
31. 8. - 1. 9. 2019
RUMFEST Berlin 2019
5. 9. 2019
6. - 7. 9. 2019
9. - 10. 9. 2019
SETKÁNÍ LEKTORŮ CBA 2019
Svět barmanů 2/2019
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři