Czech Teatenders
section of CBA
Na Střední škole hotelové a služeb v Kroměříži se 31. ledna konal již třetí ročník DILMAH – CZECH TEATENDERS CUP 2018. Hlavním partnerem této soutěže je společnost DILMAH, která dodala čaje prémiové řady T – SERIES, z nichž soutěžící připravovali své inspirativní nealkoholické koktejly (tzv. moktejly).
dokument (547 kB)
Teprve osmnáctiletá studentka gastronomie na SOŠ a SOU v Poličce KATEŘINA VYMAZALOVÁ je určtě vycházející barmanskou hvězdou. Přípravě čajů se věnuje již třetím rokem a tato disciplina je nejen její prací, ale především velkým koníčkem. Své zkušenosti letos mohla předvést na mistrovství v Číně, kolébce čajové kultury, kde se dokonce stala mistryní světa v kategorii Tea Mixology.
dokument (7.4 MB)
1. 1. 2018
Vážení partneři CBA, Vážení členové CBA, Milí přátelé,

Česká barmanská asociace má za sebou neobyčejný rok 2017. V uplynulém roce jsme hned několikrát okusili, co to znamená ocitnout se ve stavu vítězné euforie. Křičeli jsme radostí, zatínali ruce v pěst ve vítězném gestu, fotografovali se plni úsměvů s poháry, diplomy a státní vlajkou. Byly to ty chvíle, jichž je v lidském životě pomálu, a proto jsou nám tak vzácné.
„Novinky přinášejí možnost odlišit se od ostatních. A o to v dnešní gastronomii jde,“ říká prezident České barmanské asociace Aleš Svojanovský. Stíhá kromě své profese ještě něco jiného? Sleduje módní trendy, či jakým jezdí automobilem? Odpovídal na otázky magazínu Svět HORECA.
Vstali jste, ještě nemáte ani pořádně rozlepené oči, ale už mačkáte tlačítko u kávovaru. Bez svého ranního šálku totiž nefungujete. Co to ale zkusit trochu jinak? Stejně jako káva vám energii dodá i kvalitní černý čaj. A nejenom energii, má spoustu dalších benefitů.
O tom, že práce v našem oboru není vhodná pro “slabší povahy”, určitě není sporu. Ovšem brutální počet odpracovaných hodin, relativně nízká mzda, nezdravý životní styl kombinující nepravidelnou stravu a nedostatek spánku, vysoká míra stresu i absence volného času a příležitostí ke kontaktům s rodinou a přáteli musí dříve či později zanechat stopy i na těch nejsilnějších z nás.
Velkou část své barmanské kariéry jsem strávil v hotelovém provozu, a tak s napětím sleduji, jak se tento segment barového byznysu vyvíjí. Osobně se domnívám, že v blízké budoucnosti budou hotely veškeré F&B služby, tedy i provozování svých barů, outsourcovat. Proč a jak se to stane? Pro jasnější představu je třeba podívat se na tuto problematiku trochu obšírněji.
Český čajový energy drink Samurai Shot uvedl na trh nový formát produktu – placatku. Novinka má objem 0,1 dcl a prázdná stojí 35 Kč. Pořídit se dá na e-shopu Samuraishot.cz, aktuálně hlavně jako součást vánočního balení. Placatku si vyžádali sami zákazníci. Chyběla jim přenosná varianta do auta nebo do kabelky k originální skleněné láhvi o obsahu 0,5 litru.
Ve Slavkově u Brna se 8. listopadu 2017 konal druhý ročník TEEKANNE – CZECH TEATENDERS CUP 2017 společně se soutěží v horkých nápojích Metelka Cup. Tentokrát soutěž probíhala v areálu Austerlitz Golf Resort s překrásným výhledem na golfové hřiště. Hlavním partnerem této soutěže je společnost TEEKANNE, která dodala svoji prémiovou řadu čajů, a soutěžící měli možnost vybrat si z celé gastro řady čaje. Celou tiskovou zprávu naleznete v přiloženém dokumentu.
dokument (455 kB)
Domácí limonády, čajové soutěže juniorů, cupping kávy a rozmanitost pivních stylů, které se v České republice vyrábí. To je stručný přehled témat, která byla obsahem letošního workshopu pro pedagogy středních hotelových a gastronomických škol. Již tradičně ho v Brně vprostřed podzimu pořádá Česká barmanská asociace.
dokument (498 kB)
Česká barová scéna následuje dlouhodobé globální trendy a snaží se přispět k řešení globálních problémů. Ukázal to sedmý ročník největší barové akce v České republice, Prague Bar Show. Ta se uskutečnila v úterý 31. října a středu 1. listopadu v někdejších industriálních prostorách Pragovka v pražské Kolbence.
Prague Bar Show je B2B obchodně edukační událost, jediná svého druhu v České republice. Již od roku 2011 se zde každoročně sejdou nápojoví experti, barmani, baristé, výrobci a distributoři nápojů, majitelé a manažeři restaurací, bister, barů, hotelů, kaváren i hospod převážně z České a Slovenské republiky, ale i dalších evropských zemí. Dvoudenní program je naplněn semináři, které se týkají přímo barmanství a mixologie, ale i dalších s gastronomií souvisejících oborů.
dokument (47 kB)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

24. - 25. 8. 2019
31. 8. - 1. 9. 2019
RUMFEST Berlin 2019
5. 9. 2019
6. - 7. 9. 2019
SETKÁNÍ LEKTORŮ CBA 2019
6. - 7. 9. 2019
Svět barmanů 2/2019
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři