Czech Mixologist
section of CBA
Přinášíme vám informace z Konference o elektronické evidenci tržeb, která proběhla dne 1.10.2015 v rámci veletrhu FOR GASTRO&HOTEL 2015 v kongresovém sále areálu PVA EXPO Praha. Veškeré informace jsou aktuální k tomuto dni.
Dnes se podívejte na prezentaci Hanuše Weisla a Jana Jirouška z Státní pokladny Centrum sdílených služeb s názvem Technické aspekty EET.
dokument (537 kB)
Na začátku týdne přivítal hosty nový pražský koktejlový bar. Nachází se v Nádražní ulici na Smíchově, nedaleko metra Anděl. Nade dveřmi je výrazným písmem napsáno Prolog a přehlédnout nelze ani slogan o něco níže na okenním skle: The Exceptional Cocktail Bar. A čím že je tedy výjimečný? Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Před rokem v té době čerstvě otevřený Super Panda Circus obdržel Czech Bar Award za nejlepší koktejlové menu. I letos si přinejmenším nominaci určitě zaslouží. Víte snad o jiném baru, kde by menu mělo podobu komiksových příběhů, jež se prohlížejí pomocí moderně pojatých strojků na čtení papyrových svitků? A to zdaleka není vše – originální a své je i v několika dalších aspektech. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Přinášíme vám informace z Konference o elektronické evidenci tržeb, která proběhla dne 1.10.2015 v rámci veletrhu FOR GASTRO&HOTEL 2015 v kongresovém sále areálu PVA EXPO Praha. Veškeré informace jsou aktuální k tomuto dni.
2. prezentací pro vás připravila Simona Hornochová z MF ČR s názvem Elektronická evidence tržeb.
dokument (379 kB)
Přinášíme vám informace z Konference o elektronické evidenci tržeb, která proběhla dne 1.10.2015 v rámci veletrhu FOR GASTRO&HOTEL 2015 v kongresovém sále areálu PVA EXPO Praha. Veškeré informace jsou aktuální k tomuto dni.
Dnes se podívejte na prezentaci Václava Stárka z AHR ČR s názvem Rovné podmínky v českém pohostinství.
dokument (3.17 MB)
Stálice pražského nočního života rozšiřuje své menu, které doladí nový design baru.
Cloud 9 sky bar & lounge, originální pražský bar s úžasným výhledem na Prahu z výšky 40 metrů nad hladinou Vltavy, s radostí představuje šest novinek, které obohatí repertoár prvotřídních koktejlů spolu s řadou vybraných pochoutek. Nově si v Cloud 9 sky bar & lounge můžete vychutnávat následující koktejly: Celý článek naleznete zde: www.gastroprofesor.cz
6. 10. 2015
Ve dnech 6.-7.10.2015 probíhá v Berlíně největší Evropský barový veletrh. Veletrh můžete navštívit na Station Berlin na ploše 23000 m2. Organizátoři počítají s návštěvností 9000 návštěvníků za oba dny veletrhu. Program veletrhu je velmi nabitý, můžete ochutnat zajímavé produkty, ale i vyslechnout spoustu přednášek. Program naleznete zde: zde
Ikonický koňak Hennessy X.O – je nadčasovým symbolem, který spojuje to nejlepší z minulosti a přítomnosti s jasným výhledem do budoucna. Milovníci jantarového moku dobře znají nejen jeho nezapomenutelnou chuť, ale také stylovou karafu, jejíž návrh pochází z roku 1947. Značka Hennessy však kromě léty prověřeného know-how věří i v sílu inovací. Celý článek naleznete zde: www.barovenoviny.cz
Již za měsíc bude Česká barmanská asociace pořádat workshop pedagogických pracovníků škol s gastronomickým zaměřením. Jako každoročně proběhne v hotelu Orea Santon Brno v termínu 13.-14.11.2015.
V letošním roce nás čeká spousta novinek. Vedení CBA v souladu s maximální snahou o edukativní smysl soutěží juniorů mění zásadním způsobem pravidla a způsob hodnocení juniorských soutěží od 1.1.2016 a právě této problematice se budeme intenzivně věnovat a všichni účastníci obdrží důležité materiály s informacemi tak, aby bez problému mohli v roce 2016 s vašimi studenty soutěžit.
Přihlaste se již nyní, uzávěrka registrace je 13.10.2015. Neváhejte, kapacita ubytování je omezena.
Více informací o programu v přiloženém dokumentu.
dokument (844 kB)
Ikonický italský hořkosladký aperitiv, představuje hollywoodskou herečku a podnikatelku Kate Hudson, jako hvězdu svého kalendáře pro rok 2016. Celý kalendář Campari 2016 bude slavnostně odhalen 18. listopadu 2015. Volba mezi hořkou a sladkou, to je téma kalendáře Campari 2016, a hlavní moto letošní komunikace. Unikátní chuť Campari jeztělesněním duality a je jen na lidech, aby si vybrali, zda jim více chutná jeho hořká či sladká stránka. Celý článek naleznete zde: www.barovenoviny.cz
Největší barový veletrh v Evropě, Bar Convent Berlin, v úterý a středu přivítá tisíce návštěvníků. Těm obvykle rychle vysychá hrdlo, a proto se večer vydávají do města okusit po veletržní teorii také barovou realitu. V několikakilometrovém okruhu kolem Braniborské brány můžete narazit na desítky špičkových koktejlových podniků. Podívejte se alespoň do některých z nich, doporučuje je také server slowtravelberlin.com. Celý článek naleznete zde: www.nepijubrecky.cz
Sobotní den ve veletrhu FOR GASTRO & HOTEL 2015 začíná ve znamení profesionálních barmanů. Přijďte se podívat na
BAILEYS PROFESSIONAL MISTR KÁVY 2015 – odborná soutěž profesionálních baristů, jejichž úkolem je připravit ze zrn značkové kávy precizní espresso a volný nápoj – koktejl s použitím Bailey´s
JOHNNIE WALKER – CZECH MIXOLOGIST CUP 2015 – odborná soutěž profesionálních barmanů, jejichž úkolem je připravit koktejl s použitím 4 cl whisky Johnnie Walker a čaje Dilmah
Soutěžní arénu CBA naleznete ve vstupní hale II. (uprostřed mezi halou 3 a 4 - VSTUP D) - mapka - zde

«   [ předchozích 12 ]     73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 ] 

6. - 9. 4. 2020
20. - 23. 4. 2020
SALIMA 2020
27. 4. 2020
MATTONI GRAND DRINK 2020
6. 5. 2020
ŽATECKÝ CUP 2020
28. 5. 2020
World Class 2020 - finále
Svět barmanů 1/2020
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři