Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association

Czech Mixologist

Od poloviny června u dálnice D1 poblíž Velkého Meziříčí už není vidět známý orel coby symbol tradiční značky minerální vody Mattoni. Dva velkoplošné reklamní nosiče s orlem zde byly nahrazeny uměleckými motivy. Jeden z nich vytvořila Míla Fürstová, mezinárodně uznávaná česká grafička žijící v Londýně, druhý vzešel ze soutěže mladých výtvarníků – studentů AVU.
V Itálii je aperitivo moment nedílnou součástí tamní kultury a gastronomie, své místo si ale drinky servírované před jídlem na povzbuzení chuti našly v celé řadě zemí světa. Mají i své oblíbené receptury. Tak třeba v Karibiku nedají dopustit na Daiquiri a v Japonsku vznikla speciální kategorii drinků mizuwari. Pracovat lze s aperitivy jak v restauracích, tak v klasických koktejlových barech. Je ale potřeba vědět, jak nabídku sestavit a jak s kategorií aperitivních drinků vlastně nakládat.
V sobotu 18. srpna zemřel ve věku 90 let člen Emeritního klubu CBA a držitel ceny Bohumila Pavlíčka, pan Emil Válek. Proslavil se především jako vedoucí baru v luhačovickém hotelu Alexandria, kde míchával oblíbený Gin Fizz. V 80. letech byl u založení Šejkr klubu a následně i České barmanské asociace, zasedal v hodnotících komisích barmanských soutěží.
Karel Pinka je spolu s otcem a synem Křenkovými hlavním organizátorem prvního českého whisky festivalu. Zatímco nultého ročníku se před sedmi lety v jesenické Malé Morávce zúčastnilo pár desítek známých, letos se maximálních 230 vstupenek prodalo během chvilky, a na spousty dalších zájemců se nedostalo. Proto se organizátoři rozhodli, že Whisky Festival přivezou také do Brna, a to konkrétně letošního 21. a 22. září.
Mezinárodní den rumu, který letos připadá na čtvrtek 16. srpna, se po celém světě slaví již dlouhou dobu. V České republice se tento svátek těší oblibě ale až zhruba poslední 3 roky. Udělejte si čas a oslavte jeden z nejoblíbenějších alkoholů. Připravte si třeba legendární rumové míchané koktejly, které zvládne doma hravě připravit každý.
Blíží se 18. ročník International Rudolf Jelínek Cup, mezinárodní soutěže profesionálních barmanů v míchání koktejlů z ovocných destilátů. Uskuteční se v úterý 18. září v areálu likérky Rudolf Jelínek ve Vizovicích.
dokument (509 kB)
Restaurace La Loca láká své návštěvníky nejen na vytříbené středomořské menu šéfkuchaře Radima Gerlicha, ale také příjemné letní drinky. Ty si lze vychutnat ve stylových prostorech nebo také stinné zahrádce, jež se ukrývá ve vnitrobloku podniku.
Kolik láhví by podle vás měl obsahovat domácí bar, aby se z nich daly namíchat až dvě stovky koktejlů? Odpověď na tuto otázku zní dvanáct – tedy alespoň podle manželů Solmonsonových, kteří na toto téma dali dohromady celou knihu a věnují mu také svůj blog.
Teplé letní večery přímo vybízejí k ochutnání některého z nabídky osmi koktejlů ve Four Seasons Hotel Prague inspirovaných omamně vonícími zahradami exotických dálek. Pestrá sestava letních koktejlů v sobě skrývá řadu jedinečných ingrediencí, jako je japonský meloun, portugalský shrub, listy mauricijské papedy nebo malinový kaviár.
Kategorie tequily na celosvětovém trhu každým rokem zaznamenává růst. Jenže tenhle úspěch není bez mráčku. Celý svět si dnes povídá o „nedostatku agáve“ v Mexiku a každý týden vzniká spousta článků; objevují se v nich informace o tom, jak mexickým výrobcům dochází tequila. Konzumenty tequily a ty, co si zamilovali produkty z agáve, to po právu mate a dělá jim to starosti.
Nejprodávanější dovozová značka karibského rumu Captain Morgan, kterou v rámci českého trhu distribuuje společnost Stock, uvedla v květnu limitovanou edici etiket, jež podpořila i televizní kampaní. U té to ale neskončilo, právě naopak. Tato limitovaná edice odstartovala vizuální přechod všech produktů značky Captain Morgan na nový modernější vzhled.
Plné tělo, decentní kouřová vůně, lehce nasládlá chuť, jemný kořenný závěr. Absolutní absence karamelu ne­udiví. Grantovi přísahají na sudy po sherry; evropský dub ochotně barví destilát, takže kosmetické zásahy nejsou nutné, stejně jako dnes tak rozšířené triky s dozráváním whisky v sudech po jiném, někdy i značně odlišném destilátu, či dokonce po vínu. Letní seriál o whisky.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

2. 4. 2019
MGD 2019 - NOMINACE
12. 4. 2019
12. 4. 2019
15. 4. 2019
Saint James Rhum - finále
16. 4. 2019
SPRING FBC 2019
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři