Czech Mixologist
section of CBA
Fernet Stock v čisté podobě je s ohledem na svůj bylinný základ skvělým aperitivem i digestivem, své místo má ale i v šejkrech a míchacích sklenicích. První drinky s jeho využitím začaly vznikat patrně už za první republiky. Nejznámější je zcela jistě o poznání mladší Bavorák a mezi barmany a znalci koktejlové kultury také Moravský kohout.
Jak nejlépe zvládnout zimní chmury, než s šálkem dobrého horkého nápoje. Kromě výborného čaje existuje spousta tipů na alkoholické i nealkoholické nápoje, jež dokáží příjemně zahřát a potěšit. Než se rozhodnete pro jakýkoliv horký nápoj, mějte na paměti, že by se neměly pít úplně horké.
Máte rádi svět mixologie, nechybí Vám barmanské zkušenosti a komunikační dovednosti, dokážete čelit výzvám? Pak možná právě vy můžete svou budoucí profesní cestu spojit s Licor 43. Více informací v přiloženém dokumentu.
dokument (193 kB)
Bez ohledu na to, zda šejkrujete klasickým způsobem nebo zda používáte tzv. double shake, dry shake či hard shake, během jediné rušné noci v koktejlovém baru v šejkru protřepete stovky drinků. Měsíčně je jich pak až několik tisíc. Není proto divu, že se mnozí barmani po letech za barem potýkají s bolestmi svalů a nevyhýbají se jim ani zranění, často opakovaná. Opravdu to tak musí být, nebo existuje cesta, jak se těmto obtížím vyhnout?
Česká produkce šumivých vín bývala vysoce ceněna. Například ve dvacátých letech minulého století se v jídelních vozech vlaků Praha-Vídeň servíroval sekt Lobkowicz Mělník a slovenský Château Palugyay, který byl mimochodem velmi úspěšný exportně a podával se i na palubě Titanicu. Šumivá vína zůstávají v našich končinách populární dodnes – dle statistických dat Celní správy České republiky se v loňském roce v Česku vypilo 19,3 milionu láhví šumivých vín, a jedná se tak o zhruba 6% nárůst oproti předchozímu roku.
Každý rok je to stejné – dvakrát tolik hostů než jindy, velké rezervace a natlakované emoce personálu, který marně hledá čas i na rodinu, natož na sebe. Pro číšníky, kuchaře i manažery znamenají Vánoce nepřetržitý maraton. Jak doplnit energii a vydržet až do Silvestra?
V mrazivých zimních dnech je potřeba se zahřát. Rudolf Jelínek proto přichází s novými horkými punči z ovocných pálenek. Nápoje si zájemci vychutnají v rámci konceptu Punč bar s přáteli na vánočních trzích a sjezdovce, nebo si je mohou připravit v pohodlí domova.
Americký bourbon zraje ve vždy nových vypálených sudech z amerického bílého sudu. Řada lidí si myslí, že tímto životnost sudů končí. Nenechte se ale mýlit, tím je pouze uzavřena jedna jeho kapitola. Pak se totiž sudy vydávají na dlouhou cestu, na jejímž konci čeká skotská whisky nebo irská whiskey. Vydejte se s námi za tajemstvími složitostí zrání alkoholu a poznejte krásy těchto mnohaletých procesů i dlouhou životní cestu prvotřídních sudů.
Česká barmanská asociace hledá zájemce, kteří přiloží ruku k dílu za účelem progresu fungování jejích odborných sekcí. Zajímáte se o moderní mixologii nebo vás dráždí rozmanitost piv a milujete ho skvěle načepované? Chcete se podílet na rozvoji odborných sekcí CBA? Máte nějaké nápady, které byste rádi realizovali?
Hosté si šumivá vína objednávají nejčastěji při slavnostních příležitostech, vrcholem jejich sezony je bezesporu poslední den v roce. Stále častěji se k nim ale přiklánějí i v letních měsících, kdy mohou příjemně osvěžit. Pojem šumivá, respektive perlivá vína je však poměrně široký a zahrnuje celou škálu stylů a typů vín. Nejvyšší čas udělat si v nich jasno.
Jen do 23. prosince našel své útočiště v pražském Karlíně White Walker Bar. Kromě sklenky skotské či koktejlu inspirovaného Hrou o trůny si tu lze koupit láhev whisky Johnnie Walker napříč celým portfoliem, a to třeba i s personalizovanou etiketou.
Představenstvo CBA vyzývá v souladu se stanovami asociace všechny potenciální zájemce o funkci I. VICEPREZIDENTA CBA pro funkční období 2019 - 2023, kteří splní zákonné požadavky, aby svoji kandidaturu spolu s výpisem z rejstříku trestů a potvrzením místně příslušného finančního úřadu, že není daňovým dlužníkem, zaslali do 10. 1. 2019 na email info@cbanet.cz, nebo klasickou poštou do sídla CBA.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

8. 6. 2019
MATTONI GRAND DRINK 2019
8. 6. 2019
MGD 2019
8. 6. 2019
24. - 25. 8. 2019
Svět barmanů 1/2019
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři