Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association

Czech Mixologist

Před jedním londýnským hotelem stojí od začátku listopadu poněkud zvláštní automat na pití. Ke koupi totiž nenabízí vodu nebo nějakou limonádu, ale kvalitní single malt whisky. Po vhození jednoho žetonu, který stojí 7,95 libry, tedy asi 240 korun, vydá automat balení whisky o objemu 5 centilitrů. Na výběr je více než desítka jednosladových whisky.
Úvodním seminářem startuje šestý ročník soutěže World Class v ČR. Po prezentaci v Praze následuje příští úterý od 13 hodin druhá, v brněnském ABZACU, určená primárně pro moravské barmany.
Zajímavosti o skotské whisky, zásady práce moderního barmana, příprava kávy v džezvě i základy čajové mixologie. Tak vypadá stručný výčet témat jedenáctého ročníku workshopu pro pedagogy středních hotelových a gastronomických škol, který v pátek 9. a sobotu 10. listopadu uspořádala v brněnském vzdělávacím centru Abzac Česká barmanská asociace.
dokument (297 kB)
Role barmana se v průběhu mého působení v barové branži proměňovala a vyvíjela a dělá mi radost sledovat, kam až se posunula. Když jsem v polovině 80. let minulého století v gastronomii začínal, většina lidí nedokázala barmanství vnímat jako kariéru. To už je ale minulost. Nové možnosti, které se před barmany v posledních třech desetiletích otevřely, je posunuly na úroveň jiné obdobně kreativní pohostinské profese – šéfkuchařů.
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže udělil skupině Karlovarských minerálních vod (KMV) povolení pro získání licence a převzetí aktiv společnosti PepsiCo v České republice. Obchod oznámený letos v lednu je schválen úřady všech zemí (České republiky, Slovenska a Maďarska). Společnost KMV se stala největším distributorem nealkoholických nápojů ve střední Evropě.
Krásný říjen plný slunce se pomalu přehoupl do zimy, a nastal tak ideální čas na objevování nových podniků. A že byl říjen na sklizeň opravdu bohatý. Dnes si představíme nové zajímavé bary, kavárny a nebudou chybět ani skvělé restaurace a bistra. Pohodlně se usaďte a nechte vaše chuťové buňky vybrat další zastávku na vašem seznamu gastronomických přání.
S barmanstvím začal pozdě, až ve svých 25 letech, a mnozí mu prorokovali, že v tomto oboru proto rychle skončí. Po 12 letech je českým Barmanem roku 2017 a stříbrným a bronzovým mistrem světa v kategoriích classic a flair.
Rozmarné počasí, ranní mrazíky, teplé svetry, ale i hra krásných barev. To vše je podzim. Jedno ze čtyř ročních období, které někteří z nás milují, na druhé s ním přichází melancholie. Ať už to máte jakkoli, můžete si na jeho příchod připít něčím stejně rozmarným a barevným, jako je on sám. Třeba koktejly s příchutěmi, jež k podzimu neodmyslitelně patří. Příchutí zázvoru, jablka či citronu.
Receptura na Fernet Stock se od roku 1927, kdy Lionello Stock v Božkově namíchal byliny pro přípravu první várky, nijak nezměnila. Nadále rovněž zůstává dobře střeženým tajemstvím, které znají jen dva vyvolení. Ví se však, že pracuje se čtrnácti bylinami, velejemným lihem, vodou ze speciálního vrtu, cukrem a karamelovým kulérem a také s dlouhými týdny macerace a zrání.
Rum je v současnosti jednou z nejpopulárnějších a současně nejrychleji rostoucích alkoholových kategorií. Skutečný rum je destilovaný z cukrové třtiny, respektive z čerstvé štávy z cukrové třtiny nebo ze třtinové melasy. Hlavně z tohoto důvodu jsou nejvýznamnější výrobci rumů právě z oblastí, kde je vhodné podnebí pro pěstování cukrové třtiny s co nejvyšším obsahem cukru.
Značka skotské whisky Chivas Regal přichází s globální kampaní pro svůj 18letý ultraprémiový blend a při té příležitosti odhaluje také nový design láhve. Za výjimečností whisky, která v sobě ukrývá až 85 chuťových tónů stojí řemeslné umění a čas. Právě expertíza míchání whisky master blendera Colina Scotta, jež Chivas Regal 18 YO poprvé představil v roce 1997, spojená s dlouhou dobou zrání, jsou klíčovými ukazateli toho, že některé věci v životě nelze zjednodušit ani uspěchat.
Přesně v neděli, 28. října, tedy v den výročí vzniku Československé republiky, se uskuteční v pražském Banker’s baru ojedinělá akce. Síly zde spojí tamní barmani a majitel Pálenice Zubří Petr Stromský. Společně představí poprvé pro profesionály Gin z lahve.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

2. 4. 2019
MGD 2019 - NOMINACE
12. 4. 2019
12. 4. 2019
15. 4. 2019
Saint James Rhum - finále
16. 4. 2019
SPRING FBC 2019
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři