Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association

Czech Mixologist

Dnes o půlnoci je uzávěrka přihlášek do barmanské soutěže The Bartenders Society s rumem Saint James. Pořadatelem soutěže je společnost Rudolf Jelínek.
dokument (487 kB)
Blíží se deadline přihlášek do letošního ročníku barmanské soutěže Chivas Masters. Zájemci se mohou k soutěžící komunitě připojit do 28. února, tedy do tohoto čtvrtka. Učinit tak mohou vyplněním formuláře na www.chivasmasters.cz. Soutěž je součástí nultého ročníku Czech Bartenders League o Barmana roku CBA.
Španělsko bývá právem považováno za jedno z epicenter současného ginového boomu. Patří ke klíčových trhům pro globální hráče a zároveň je místem zrodu malých značek reflektujících volbou botanicals středomořské vůně a chutě. A není tam snad barmana, který by neznal Larios – nejstarší a současně i nejprodávanější španělský gin.
Dvacetiletý Denis Žíla má životní sen – chce se stát baristou a barmanem. Za běžných okolností poměrně dosažitelná meta, tento mladý muž studující speciální střední školu F. D. Roosevelta v Brně však prodělal mozkovou obrnu, a je tak ve svém snažení značně znevýhodněn.
dokument (459 kB)
V prostoru Vinohradského Pavilonu (Vinohradská 50, Praha 2) se příští víkend, v sobotu 2. března, uskuteční již čtvrtý Ginfest by Barlife, zábavně vzdělávací oslava jalovcového nápoje určená především široké veřejnosti. Na jednom místě se návštěvníkům představí mnoho výrobců, kteří se s nimi podělí o svou lásku a vášeň k ginu. Nabídnou nejen vzorky k ochutnání, ale také zájemce seznámí se svým příběhem. Kromě degustací se ginoví nadšenci budou moct zúčastnit i vzdělávacích seminářů. Ginfest organizuje Barlife, odborný časopis o nápojích vycházející od roku 2004.
Vytvořit krátký nebo dlouhý koktejl na téma Mír – takové bylo zadání českého národního kola globální barmanské soutěže CALVADOS NOUVELLE VOGUE INTERNATIONAL TROPHIES 2019, které se v neděli 17. února uskutečnilo v brněnském barmanském centru ABZAC.
dokument (459 kB)
Zmatky kolem ginger beer jsou dány především tím, že má kromě základní ingredience v názvu také slůvko pivo, s nímž má dnes pramálo společného. Převážná většina zázvorových piv je dnes navíc nealkoholická. A i ty, které fermentací procházejí, obvykle neobsahují více než 0,5 % alkoholu. Nebylo tomu tak ale vždy. Chceme-li se o genezi tohoto nápoje dozvědět více, musíme se v čase vrátit o dvě a půl století zpět.
Dvacet juniorských barmanů a dvanáct baristů stejné věkové kategorie se ve středu 6. února mezi sebou utkalo na tradiční Kroměřížské koktejlové soutěži. Dvacátý ročník eventu pro studenty škol s gastronomickým zaměřením pořádá Střední škola hotelových služeb Kroměříž.
dokument (284 kB)
Z produkce zámecké palírny v Blatné přichází nový destilát Baron Hildprandt ze zralých meruněk. Tato 40% ovocná specialita potěší všechny milovníky kvalitních ovocných destilátů. Jedná se o destilát, který je vyrobený blendováním rok stařeného ovocného destilátu, vody z blatenských studní a čistě ovocného macerátu.
Jakub Droběna, středoškolák z Krnova, toužil po tom absolvovat směnu ve vyhlášeném brněnském Baru, který neexistuje. Nebál se napsat si o ni - a dočkal se.
V historickém centru Třebíče, v její židovské čtvrti, která patří na seznam světového dědictví UNESCO, má od prosince loňského roku své místo whisky bar, v němž je možné přechutnat prakticky celé portfolio whisky Trebitsch.
Dne 20. ledna ve věku 78 let zemřel dlouholetý člen CBA, jedna z významných osobností gastronomické a barové scény a člen Emeritního klubu CBA, vážený pan Zdeněk Vondráček. Působil v pardubických podnicích Veselka a Zlatá Štika i brněnském Intercontinentalu. Zdeněk Vondráček byl v roce 1988 jedním ze zakladatelů Šejkr klubu, jenž předcházel České barmanské asociaci.
dokument (391 kB)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

2. 4. 2019
MGD 2019 - NOMINACE
12. 4. 2019
12. 4. 2019
15. 4. 2019
Saint James Rhum - finále
16. 4. 2019
SPRING FBC 2019
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři