Czech Beer Specialist
section of CBA
Národní vzdělávací centrum České barmanské asociace má být zároveň showroomem partnerské společnosti TECO. Do budoucna zde můžeme očekávat kromě technických událostí a akcí asociace barmanů také kulturní počiny.
Velké pivovary se zajímají o trh minipivovarů, přemýšlí i o stavbě vlastních. Malých stále přibývá zhruba 50 ročně, nyní je jich kolem 360. Novinářům to řekl prezident Českomoravského svazu minipivovarů Jan Šuráň. Podle něj jde ve světě o běžnou věc, například v USA. Konkrétní stavbu, případně akvizici minipivovaru ze strany velkých koncernů, však neuvedl. Některé pivovary zájem o minipivovary připouští.
Pivo, víno a destiláty z České republiky jako vývozní artikl do nejlidnatější země světa? Právě tuto myšlenku podpořilo uspořádáním degustační recepce Czech Beverage Night Beijing 2017 české velvyslanectví v Pekingu.
Česká barmanská asociace a Asociace kuchařů a cukrářů ČR se dohodly na spolupráci, která jim pomůže k dosahování vytyčených cílů. Svými podpisy společného memoranda to v sobotu stvrdili prezidenti obou organizací, Aleš Svojanovský (CBA) a Miroslav Kubec (AKC ČR).
Představitelé České barmanské asociace a Asociace kuchařů a cukrářů České republiky v sobotu
3. 6. 2017 podepíší memorandum o vzájemném porozumění a spolupráci. Akt se uskuteční v rámci programu akce „Gastronomická slavnost na Zichovci aneb Vzpomínka na Mistra kuchaře Ladislava Nodla“ v areálu Zichoveckého pivovaru.
dokument (453 kB)
Trio zástupců České barmanské asociace tento týden odletělo do Pekingu, kde bude prezentovat české pivo, víno a koktejly.
Česká republika má ode dneška nově oficiální národní koktejl. Veřejnost prostřednictvím hlasování rozhodla o tom, že českým reprezentantem na poli míchaných nápojů bude drink Beton. Ten nakonec získal více hlasů než druhý finalista, Moravský kohout.
dokument (455 kB)
Hledání českého národního koktejlu je u konce. Zástupci České barmanské asociace (CBA) jej vyhlásí v pátek 19. května 2017 v ranních hodinách v živém vysílání České televize. Dějištěm slavnostního aktu se stane pořad Dobré ráno.
Rodinný pivovar Bernard uvádí na trh nový franchisový koncept navazující na restaurace Bernard Pub. Jedná se o menší provozovnu, pivnici Bernard Bar.
Nejen milovníci piva mohou zamířit do Chodové Plané, kde se nachází pivovar Chodovar. Ten kromě výroby piva nabízí pro své návštěvníky další možnosti jak využít volný čas. Nejen že se zde skvěle najíte - na výběr jsou zde dvě autentické restaurace (a restaurace Ve Skále je opravdu raritou), ale také si můžete odpočinout v pivních lázní. Samozřejmostí je také možnost prohlídky pivovaru s průvodcem.
Czech Beer Specialist cestuje po republice, v únoru se sekce představila v Praze na pražském výstavišti v Holešovicích, pak v Brně na konferenci CBA a teď ve Varnsdorfu, kde se konal první ročník soutěže mladých pivních specialistů. Soutěž proběhla opět pod odbornou garanci Česká barmanská asociace. Garant soutěže pan Ing. Milan Bočkai dohlížel na regulérnost celé soutěže. Celá soutěž se odehrávala v prostorách restaurace samotného pivovaru Kocour. Celou tiskovou zprávu naleznete v přiloženém dokumentu.
dokument (375 kB)
O vydařeném uplynulém víkendu referovala řada médií.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

15. - 16. 11. 2019
24. 11. 2019
Winter Flair Competition
24. 11. 2019
Winter Flair Competition
2. 12. 2019
JMK-BR. VÁNOČNÍ POHÁR
Svět barmanů 3/2019
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři