Czech Beer Specialist
section of CBA
Za uplynulých šest ročníků Prague Bar Show prošlo jejími branami téměř 10.000 návštěvníků. Za tu dobu je událost již zavedenou na české gastronomické scéně, což dokazuje každoročně narůstající zájem vystavovatelů.
Společnost RUDOLF JELÍNEK a.s. nabízí velmi zajímavou pracovní pozici MARKETINGOVÝ MANAŽER/KA a rozšiřuje tak svůj skvělý marketingový tým.
Veškeré informace k hledané pozici naleznete v přiloženém dokumentu. V případě zájmu kontaktujte Ing. Irenu Konečnou, konecna@rjelinek.cz .
dokument (549 kB)
V úterý 5. září v 10 hodin proběhl na varně pivovaru Budějovický Budvar mimořádně významný akt. Mons. Vlastimil Kročil, biskup českobudějovický, požehnal zvláštní várku piva, které je určeno jako dar pro Svatého otce papeže Františka. Liturgie žehnání se zúčastnili představitelé pivovaru i zástupci médií. Pan biskup si v doprovodu sládka Adama Brože prohlédl i výrobní prostory.
Vlna obliby u nás dlouhou dobu neznámých či neobvyklých piv přinesla spoustu nových pojmů, termínů, názvů i jmen a zavedla jejich více či spíše méně systematické užívání. Co je pivní druh, co styl a jak piva správně kategorizovat? Jak se zkrátka v pestrém světě piva vyznat, ať už jako běžný konzument, poučený laik, homebrewer či kandidující degustátor?
Na pivo z Vyškovského pivovaru už v hostincích ani obchodech lidé nenarazí. Poslední lahve se prodaly teď v létě. Provozovatel chce od majitele pivovaru, tedy státu, odškodné kvůli údajným závadám na technologii. Zároveň se spekuluje, že v areálu začne vařit pivo Budvar.
Trofej Pilsner Urquell Master Bartender zůstává v Plzni Soutěž Pilsner Urquell Master Bartender 2017 zná svého vítěze. Je jím výčepní Miroslav Štych z restaurace U Mansfeldů v Plzni.
Výrobci ovocných sirupů, ze kterých obsluha v restauracích míchá limonády, nestíhají vyrábět. Ani vyšší cena takzvaných domácích limonád poptávku ze strany zákazníků neohrožuje. Limonády jsou dobrým byznysem jak pro majitele občerstvení, tak pro firmy vyrábějící sirupy.
Rozdíl mezi štamgastem a stálým hostem je zásadnější, než byste možná mysleli. Proč je důležité vědět, čím se tyhle dva důležité typy hostů liší, a jak jim vyjít vstříc?
"V tom baru je něco jinak… Hned na první pohled,“ napadne vás, když vejdete dovnitř. A pokud na onen první pohled nepoznáte, co to je, tak na ten druhý se vám to už dozajista podaří. Historické stěny baru totiž kromě původní štukové výzdoby dekorují ještě digitální obrazy technologie videomappingu.
Jaký je rozdíl mezi jarošovským pivem a pivem Jarošov? Záludnost otázky nemusí být fanouškům malého pivovaru, který před rokem navázal na dlouholetou tradici vaření piva v Jarošově, na první pohled patrná.
V sektoru mikro- a minipivovarů je živo. Rodí se skupiny, jejichž výstavy jdou do desítek tisíc hektolitrů.
Jste nadšenci do barmanského řemesla s několikaletou zkušeností, umíte dobře anglicky a lačníte po dalším prohlubování znalostí? Pak možná právě pro vás je určen unikátní rozsáhlý kurz Mezinárodní barmanské asociace IBA, který se pro evropské účastníky letos uskuteční v estonské metropoli Tallinn v termínu od 5. do 17. listopadu.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

21. 9. - 6. 10. 2019
23. - 25. 9. 2019
24. 9. 2019
PRAGUE BAR SHOW 2019
7. - 9. 10. 2019
BAR CONVENT BERLIN 2019
Svět barmanů 2/2019
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři