Czech Beer Specialist
section of CBA
"V tom baru je něco jinak… Hned na první pohled,“ napadne vás, když vejdete dovnitř. A pokud na onen první pohled nepoznáte, co to je, tak na ten druhý se vám to už dozajista podaří. Historické stěny baru totiž kromě původní štukové výzdoby dekorují ještě digitální obrazy technologie videomappingu.
Jaký je rozdíl mezi jarošovským pivem a pivem Jarošov? Záludnost otázky nemusí být fanouškům malého pivovaru, který před rokem navázal na dlouholetou tradici vaření piva v Jarošově, na první pohled patrná.
V sektoru mikro- a minipivovarů je živo. Rodí se skupiny, jejichž výstavy jdou do desítek tisíc hektolitrů.
Jste nadšenci do barmanského řemesla s několikaletou zkušeností, umíte dobře anglicky a lačníte po dalším prohlubování znalostí? Pak možná právě pro vás je určen unikátní rozsáhlý kurz Mezinárodní barmanské asociace IBA, který se pro evropské účastníky letos uskuteční v estonské metropoli Tallinn v termínu od 5. do 17. listopadu.
Pivo sice už několik měsíců vaří, ale až v sobotu jej budou poprvé čepovat také ve vlastní hospůdce. Kde? V Kunčicích pod Ondřejníkem. Právě tam totiž díky přestavbě bývalého kina vznikl Kunčický pivovar.
Zájemci z řad českých i zahraničních barmanů mohou již teď přemýšlet nad účastí na letošním International Rudolf Jelínek Cup. Sedmnáctý ročník tradiční barmanské soutěže se uskuteční v sobotu 9. září v areálu vizovické likérky Rudolf Jelínek.
dokument (597 kB)
Smyslem tohoto magazínového blogu je přiblížit čtenářům dění v novém pražském baru Crazy Daisy a nápojové gastronomii.
Zaměstnancům Plzeňského Prazdroje se podařilo nešťastné faux pas. Zakladatele a sládka svého prémiového ležáku Pilsner Urquell Josefa Grolla, který do Plzně přišel z bavorského Vilshofenu, pravděpodobně omylem na plechovkách „překřtili“ na Františka.
Češi za poslední rok utratili za pivo podle agentury Nielsen v českých obchodech 16,4 miliardy Kč, což je meziročně 1% nárůst. Loni čeští spotřebitelé vypili na hlavu v průměru 143 litrů piva, což je stejně jako v roce 2015.
Dvacátý ročník mistrovství světa v koulení pivních sudů, které se konalo v areálu pivovaru Chodovar, vyhrál v hlavní kategorii ukrajinský tým. O tom, že závodit s půlmetrákovým sudem není žádná legrace, vás přesvědčí přiložený článek v pdf scanu.
dokument (1.08 MB)
Přinášíme vám vyhodnocení dotazníkového průzkumu, které proběhlo v rámci Výroční členské schůze CBA 29.4.2017.

dokument (4.02 MB)
Dvacátý ročník zajímavé akce se uskuteční už tuto sobotu 24. června v Chodové Plané. Více informací v přiložené pozvánce.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

24. - 25. 8. 2019
31. 8. - 1. 9. 2019
RUMFEST Berlin 2019
5. 9. 2019
6. - 7. 9. 2019
SETKÁNÍ LEKTORŮ CBA 2019
6. - 7. 9. 2019
Svět barmanů 2/2019
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři