Czech Beer Specialist
section of CBA
Provozujete hotel, restauraci nebo kavárnu? Zajímáte se o kvalitní gastronomii? Potom zavítejte od 29. září do 2. října 2016 do areálu PVA EXPO PRAHA na mezinárodní veletrh hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie FOR GASTRO & HOTEL. Těšit se můžete na přední firmy v oboru, představení novinek v oblasti gastronomie, vybavení pro hotely a gastronomické provozovny, celonárodní soutěže nebo exkluzivní vystoupení michelinských kuchařů. Celou tiskovou zprávu naleznete v přiloženém dokumentu
dokument
Čerstvý chmel pro mimořádnou várku ležáku Gambrinus První chmel na Dny českého piva dnes doputoval do pivovaru. Ještě ráno jej na chmelnici Chmelařského institutu v Žatci sklízeli, aby už před polednem z něj sládci v pivovaru uvařili výtečný ležák. Rychlost je v tomto případě velmi důležitá, aby zůstala zachována čerstvost šištic a pivo tak vonělo i chutnalo intenzivně chmelem. Milovníci piva budou moci Gambrinus První chmel ochutnat od konce září čepovaný v hospodách a restauracích a od října pak bude i k zakoupení v obchodech v půllitrových lahvích. Celý článek naleznete zde: www.svethg.cz

Šestý ročník Prague Bar Show, který se uskuteční ve dnech 18. a 19. října v Praze na Novoměstské radnici na Karlově náměstí, se nezadržitelně blíží. Některé z řečníků jsme vám již představili, s radostí však oznamujeme, že pozvání přijal i Iain Bell, jehož vystoupení celou Prague Bar Show uzavře. Těšit se můžete také na panelovou diskuzi zaměřenou na tzv. craft brands. Celou tiskovou zprávu naleznete v přiloženém dokumentu

dokument (300 kB)
Už jsou to čtyři roky, co si takzvaná metanolová aféra vyžádala na pět desítek lidských životů. Následovala prohibice a další administrativní omezení, jež výrazně zasáhla i legální producenty lihovin. Co se od té doby změnilo a jaká je situace na trhu s lihovinami dnes? Tím se ve své zprávě zabývá Unie výrobců a dovozců lihovin. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com

V průběhu letních prázdnin nominovalo přes osmdesát členů poradního sboru Bar Awards Academy podniky, které dle jejich názoru patří mezi ty nejlepší na české scéně. Ze 425 nominovaných podniků se jich do finále probojovalo 32, nyní je na odborné osmičlenné porotě, aby určila vítěze pro každou se sedmi kategorií. O poslední kategorii – nejlepším barmanovi – rozhodnou do konce září sami barmani. Slavnostní vyhlášení a předání cen proběhne 18. října v Novoměstské radnici v rámci Prague Bar Show. Celý článek naleznete zde: www.barawards.cz
Ve slovinském městečku Žalec si mohou již první zájemci natočit pivo ze zatím jediné pivní fontány na světě. Unikátní zařízení, které stojí v srdci městského parku, nemá podle přání iniciátorů zvýšit spotřebu piva, ale především pomoci přilákat turisty nejen přímo do Žalece, nýbrž do celého Slovinska. Celý článek naleznete zde: www.marketingsales.tyden.cz
Horská 10 od začátku září plní první půllitry. Konzumenti si ji mohou dopřát čepovanou i v lahvích. Jako první pivovar zaváží restaurace v Jeseníkách a na Olomoucku. Hned poté pokryje gastro i obchodní síť v republice. Vše ukazuje na to, že bude úspěšná a prodeje ještě letos dosáhnou na 10 tisíc hl. Celý článek naleznete zde: www.gastroahotel.cz
Inovace se nevyhýbají ani tradičním značkám. Tak třeba Guinness v září pivařům napříč celou Velkou Británií představí novinku v podobě Rye Pale Ale. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
V zemi, kde zhruba 200 pivovarů produkuje více než 1000 různých piv, by nikdo nečekal, že se najdou i tací, kteří si budou chtít uvařit vlastní pivo. Opak je ale pravdou. V Belgii vznikl v červnu Svaz domácích pivovarníků, který má již 60 členů a každý týden přibývají další, kteří si chtějí měnit nápady a rady a získat levnější přísady, jako jsou slad a chmel, díky společným nákupům ve velkém. Celý článek naleznete zde: www.marketingsales.tyden.cz
Praha je zase o jeden pivní bar bohatší. Minulý čtvrtek otevřel své dveře veřejnosti a od tohoto týdne je už v plném provozu. Tentokráte nejde o übercraft podnik s bambiliónem píp, ale ani obyčejnou hospodu se dvěma pivy na čepu. Celý článek naleznete zde: www.pivnici.cz
Titul mistra výčepního v soutěži Pilsner Urquell Master Bartender 2016 získal Michal Prokeš z restaurace Slezska P.U.O.R. Pivovarskou porotu přesvědčil o tom, že je z 205 přihlášených tím největším profesionálem a osobností mezi výčepními plzeňského pro tento rok. Celý článek naleznete zde: www.stamgastagurman.cz
S pivovary se v Praze v posledních měsících roztrhl pytel. Po Kunraticích, Uhříněvsi a Dolních Počernicích začal své pivo čepovat i restaurační pivovar v Lochkově. Nebyli bychom to my, kdybychom to tam nezašli omrknout. Celý článek naleznete zde: www.pivnici.cz

«   [ předchozích 12 ]     13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 ] 

24. - 25. 8. 2019
31. 8. - 1. 9. 2019
RUMFEST Berlin 2019
5. 9. 2019
6. - 7. 9. 2019
SETKÁNÍ LEKTORŮ CBA 2019
6. - 7. 9. 2019
Svět barmanů 2/2019
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři