Czech Beer Specialist
section of CBA
Silný a vydatný německý sladový ležák bývá obvykle spojován s oblíbeným pivovarským symbolem kozla. Jeho název ale nejspíš vznikl zkomolením jména místa zrodu tohoto piva. Konzumace bocku se odjakživa soustředila do období příprav i samotných oslav svátků, ať šlo o předvelikonoční půsty, svátky Kristova zmrtvýchvstání nebo čas adventu, Vánoce, vítání nového roku či jiné významné období. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Sedmý ročník soutěže speciálních a neobvyklých piv vyrobených pivovary v České republice CEREVISIA SPECIALIS – PIVNÍ SPECIÁL ROKU 2016 zaznamenal 37 piv, tedy rekordní počet přihlášených značek. Letošního ročníku se zúčastnilo 12 pivovarů. Celý článek naleznete zde: www.gastroahotel.cz
Česká barmanská asociace pořádala již 9. ročník workshopu pro pedagogické pracovníky škol s gastronomickým zaměřením.
Ve dnech 11.-12.11.2016 se do Orea Hotel Voroněž**** sjelo více než 80 pedagogů z odborných hotelových škol a odborných učilišť z celé ČR. Již v pátečních dopoledních hodinách zde začal další ročník vzdělávacího a informačního workshopu pod vedením lektorů České barmanské asociace (CBA).
Celou tiskovou zprávu a fotogalerii naleznete v přiloženém dokumentu.
fotogalerie     dokument (504 kB)
Máme tu další přehled pivních novinek. S blížící se zimou přibývá i silnějších piv, lehké ejly jsou již minulostí. Speciály střídají jeden druhý – kdo jste nestihli žádná svatováclavská, dušičková či halloweenská piva, nesmutněte, ještě přijdou svatomartinská, mikulášská a vánoční. Důvod pro uvaření piva se naštěstí najde vždycky. Celý článek naleznete zde: www.pivnici.cz
Královský pivovar Krušovice má nové pivní sklo. Vysoké štíhlé sklenice o objemu 0,3 a 0,5 l pro něj navrhl přední český designér a sklář Rony Plesl. V restauracích se začnou objevovat už během listopadu. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
V dnešní díle pivních novinek se budeme věnovat pivům chmeleným čerstvě sklizeným nesušeným chmelem, neboli chmelem mokrým či zeleným. V minulých letech takováto piva vařilo jen pár pivovarů, ale letos se s nimi roztrhl pytel a objevilo se jich několik desítek. Celý článek naleznete zde: www.pivnici.cz
V rámci programu Volba sládků v pivovarech Plzeňského Prazdroje už dva roky vznikají různé pivní speciály. V těchto dnech se do hospod dostává světlý ležák ze šesti druhů chmele, který uvařili v pivovaru Radegast. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Mladá vína pojmenovaná po svatém Martinovi se budou po celé republice otevírat už v pátek, připít tomuto světci mohou ale i pivaři. Svatomartinský speciál z Krušovic se letos bude čepovat zhruba v tisícovce hospod. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
V Bruselu v pátek začal 5. ročník mezinárodní soutěže, ve které bude 75 porotců po tři dny ochutnávat více než 1200 piv z celého světa a nakonec rozhodne o nejlepších pivech za rok 2016. Mezi soutěžícími státy je i Česko. Podle webu pořadatelů jsou mezi členy odborné poroty dva Češi. Celý článek naleznete zde: www.marketingsales.tyden.cz
Před 26 lety 3.11.1990 byla Česká barmanská asociace (v té době ještě Československá barmanská asociace) přijata za řádného člena IBA (International Bartenders Association). Přijetí proběhlo v ráci IBA MEETING v Holiday Inn Crown Plaza Hotel, Mexico City.
Dnes doženeme jeden větší rest – vrátíme se v čase na konec léta do Plzně, kde se konal (nejen) pivní festival Brewstock. My hned po něm vyrazili na jedenáctidenní dovolenou do Bavorska, takže po našem návratu už by nebyl report tolik aktuální, a než jsme se probrali svými poznámkami a fotkami, uplynulo bohužel hodně času. Celý článek naleznete zde: www.pivnici.cz
Průměrný Čech chodí do hospody jednou týdně. Posedí v ní 2 až 3 hodiny a vypije 3 piva. S přáteli se v hospodě nejčastěji baví o životě a řeší drby. Do své oblíbené hospody to má půl kilometru. Na jukebox, obsluhu „nahoře bez“ a živou hudbu si příliš nepotrpí. Dobré pivo je základ, ale není nejdůležitější. Do hospody chodí za lidmi. Ty totiž ani pivo nenahradí. Celou tiskovou zprávu naleznete v přiloženém dokumentu.
dokument (378 kB)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

21. 9. - 6. 10. 2019
23. - 25. 9. 2019
24. 9. 2019
PRAGUE BAR SHOW 2019
7. - 9. 10. 2019
BAR CONVENT BERLIN 2019
Svět barmanů 2/2019
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři