Czech Beer Specialist
section of CBA
Jak chutná pivo Sedmý schod? A jak káva Majada z dalekého Salvadoru? Jaké koktejly se dají připravit z různých druhů čaje? To všechno se dozvěděli návštěvníci dvoudenního festivalu Ostravování, který se na začátku dubna uskutečnil v ostravském hotelu Clarion, u prezentačních stánků odborných sekcí České barmanské asociace.
Upozorňujeme na blížící se uzávěrku registrace na KONFERENCI CBA, která je již za 3 dny 31.3.2017. Ještě máme volných pár míst, neváhejte a přihlaste se na tuto prestižní akci roku 2017.
Plzeňský Prazdroj letos slaví 175. výročí od svého zrodu a při této příležitosti se rozhodl uspořádat výstavu dobových předmětů odkazujících na důležitá historická období značky i českých hospod. Exponátem do ní může přispět možná i vy. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Nakuřovaná piva zvaná též kouřová není možné zahrnout do rámce jednotného pivního stylu. Tvoří sice svébytnou skupinu, avšak jen s jedním společným rysem, jejich ostatní vlastnosti se mohou diametrálně rozcházet. Rauchbier, jak se tomuto pivu říká v jeho údajné kolébce a tradiční zemi výskytu, se těší oblibě již po staletí. V současné době se produkuje na mnoha místech starého kontinentu i v dalekém zámoří. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Česká republika patří mezi pět největších producentů chmele. V loňském roce se plocha českých a moravských chmelnic navýšila o 153 ha. Z celkem 4775 ha bylo sklizeno přibližně 6000 tun suchého chmele. Nejznámější a nejproslulejší českou odrůdou je stále Žatecký poloraný červeňák, o slovo se hlásí ale i nově vyšlechtěné odrůdy. Aktuálně byly k registraci přihlášeny další dvě. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Přijďte se podívat do soutěžní arény CBA na 11. ročník mezinárodního veletrhu gastronomie a zařízení pro hotely a restaurace TOP GASTRO & HOTEL 2017 na výstaviště v Holešovicích. Budeme tu pro vás každý den veletrhu 16.-19.2.2017.
Soutěžní arénu CBA naleznete ve levém křídle Průmyslového paláce.
Již zítra je pro vás připravená soutěž mladých nadějných barmanů, kteří svoje koktejly vyrobí na bázi Fernetu Stock Hruška a sirupů FABBRI - FERNET STOCK HRUŠKA JUNIOR BARTENDERS CUP 2017, po které pokračují pivní specialisté v CHODOVAR CUP - JUNIOR BEER COMPETITION 2017.
Dne 21. 12. 2016 byla zveřejněna na www.cbanet.cz výzva pro předložení kandidatury na pozici II. viceprezidenta CBA pro volební období 2017 – 2021.
Oznamuji Vám, že v řádném termínu do 14. 2. 2017 byly do CBA doručeny kandidatury od:

• Jiřího Boháče
• Moniky Mecové, Dis.

Kandidatury naleznete v přiloženém dokumentu.
Volba proběhne na KONFERENCI CBA 2017 v rámci programu členské schůze CBA, dne 29. 4. 2017 v Orea Hotel Voroněž **** Brno.

dokument (964 kB)
Rozlehlost území a jeho několik století trvající roztříštěnost do malých státních útvarů předurčily rozmanitost německé pivní kultury. Současní konzumenti se tak mohou těšit z velkého bohatství druhů a stylů. K německým pivním originálům patří i tři pšeničné variace: tradiční altbier, specialita z hlavního města berliner weisse a gose, jehož chuť ovlivňuje přídavek kuchyňské soli, mletého koriandru nebo třeba jalovce. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
2. 2. 2017
Registrace na konferenci CBA 2017 je otevřena. Tato prestižní akce se uskuteční v termínu 29.4. - 1. 5 .2017 v prostorách brněnského hotelu Orea Hotel Voroněž ****. Více informací zde.
Před pár měsíci jsem měl úžasnou možnost zúčastnit se panelové diskuze na Prague Bar Show. Debatoval jsem s mistry svého oboru Martinem Žufánkem a Jáchymem Klimentem na téma craft brands. No a jak na takovéto akci bývá zvykem, zamířil jsem po našem společném povídaní rovnou ke stánkům, abych ochutnal pro mě doposud neznámé drinky, whisky, rumy a další kvalitní pití. Celý článek naleznete zde: www.barlife.cz
20. 1. 2017
Už podeváté se mladí barmani, pivní specialisté a mistři kávy utkali v soutěži Žatecký Cup 2017. Do královského města se sjeli studenti z celé České republiky, aby se utkali o titul a porovnali své odborné zkušenosti. Soutěžilo se ve třech kategoriích - Junior Coctail Competition, Junior Beer Competition a Junior Mistr kávy. Akce proběhla pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka.
fotogalerie     
Před Vánoci milovníky piva uchvátil tmavý speciál s výrazným aroma a chutí po kávě i čokoládě. To, že se Češi experimentům nebrání a novinky na výčepech umí ocenit, dokazuje fakt, že je várka tmavého speciálu ze skladů Plzeňského Prazdroje téměř vyprodána již v polovině měsíce. Celý článek naleznete zde: www.gastroprofesor.cz

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

17. 9. 2019
21. 9. - 6. 10. 2019
23. - 25. 9. 2019
24. 9. 2019
PRAGUE BAR SHOW 2019
Svět barmanů 2/2019
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři