Účelem memoranda je nastavit parametry spolupráce těchto profesních asociací a následně společně prosazovat kroky vedoucí k řešení problematiky oboru gastronomie a hotelnictví v České republice.

Výsledkem součinnosti má mimo jiné být zvyšování úrovně gastronomie v České republice, její propagace v tuzemsku i zahraničí, podpora růstu cestovního ruchu prostřednictvím propagace tradičních regionálních specialit či pořádání společných akcí.

„Asociaci kuchařů a cukrářů ČR znám již dlouho jako profesionální uskupení lidí s výbornými výsledky své činnosti, a i díky tomu se těším na spolupráci. Pro různé organizace je v obecné rovině prospěšné spojovat se v kompaktní celky tak, aby získaly silnější mandát k prosazování svých tezí a myšlenek,“ prohlásil k připravované spolupráci prezident České barmanské asociace Aleš Svojanovský.

„Memorandum je vyústěním našeho stávajícího vztahu, který tímto prohloubíme. Práci České barmanské asociace dlouhodobě sleduji a těší mě, že se nyní na jednom pomyslném stole skloubí dobré jídlo a pití,“ uvedl prezident Asociace kuchařů a cukrářů ČR Miroslav Kubec.