Dobročinná vodka. Limitovanou edici roušek s podpisy slavných umělců bude dražit Palírna U Zeleného stromu pod brandem Hanácké vodky. Autogramy poskytnou Matěj Ruppert, David Koller či Ben Cristovao. Aukce je další z řady dobročinných aktivit palírny, její výtěžek poslouží k nákupu potřebného vybavení pro zdravotníky a další profese čelící koronaviru v první linii.

Stát + punk = láska. Ikonický skotský pivovar BrewDog, který se vepsal do historie neotřelým punkovým přístupem, bude mít v Česku oficiální distribuci – zajistí ji Budějovický Budvar. Ten tak posunuje spolupráci s craftovými pivovary na mezinárodní level.

Vsadili na videokurzy. Jak přežít současnou situaci se zavřenou kavárnou v centru Prahy a ještě pomoci? Dvojice provozovatelů vymyslela projekt Půl na půl – prodávají on-line videokurzy o pečení chleba nebo dekantování vína a za polovinu utržených peněz navíc připraví kávu pro zdravotní sestřičky.

Budou chybět. Pokud zůstanou české hranice uzavřené zahraničním pracovníkům i v následujících měsících, může to výrazně zkomplikovat život mnoha tuzemským vinařstvím, která k ručním pracím ve vinicích využívají posily ze zahraničí.

Voda plná soudržnosti. Přátelské vzkazy Čechů a Poláků přes řeku Olši v rozděleném Těšíně obletěly média. Marketingově toho využila společnost Mattoni 1873, která krizovým štábům Českého i Polského Těšína poslala vzkaz v lahvi – 15 tisíc minerálek Magnesia.