Kávová sekce je loňskou novinkou, která se setkala s více než pozitivními ohlasy, proto jsme se ji rozhodli zařadit do programu i letos. Čekají vás zajímavé prezentace ještě zajímavějších hostů, které začínají v každou celou hodinu.

Jako první se představí Petr Kollár, spolumajitel kavárny SKØG a spoluzakladatel pražírny Rusty Nails Coffee Roasters. Téma, které si přichystal, zní: Výběrová káva a koktejly pod jednou střechou, v jednom poháru. Zabývat se bude možnostmi propojení těchto dvou světů a využití kávy v mixologii. Jaroslav Slámečka se podívá na to, jak vypadá komunita lidí ve specialty coffee. Kolik rukou se dotkne kávy, než se z plantáže dostane do vašeho šálku? Ani majitelé pražírny RebelBean, Michal Stec a Jan Špalek, nepřijdou s nudným tématem. Naopak, představí kávovník za hranicemi běžných představ. Tato rostlina totiž nabízí i další zajímavé produkty, než jen kávu samotnou. Řeč je o květech kávovníku a cascaře – sušených slupkách plodů.

Mimoto můžete navštívit i komerční semináře, například společnost Illy si na úterý připravila téma kávových kapslí. To je totiž velmi častá otázka, kterou si klade mnoho provozovatelů koktejlových barů, hotelových barů a některých restaurací. Jednoduše podniků, kde je důležité mít v nabídce skvělé espresso, ale přitom tyto podniky nejsou založeny na nabídce kávy. Na svém workshopu, který povede Matěj Žák, bude celá problematika dopodrobna rozebrána, budete mít i možnost odegustovat jednotlivé vzorky. Ve středu se pak Tomáš Komberec a Pavel Rychtář budou věnovat poslednímu trendu v přípravě kávy, a to extrakci za studena, tzv. cold brew. Opět ochutnáte jednotlivé vzorky jak ze směsi Illy, tak jednodruhových káv.

Postupně jsme vám představili veškeré semináře, které můžete v průběhu Prague Bar Show navštívit. Časový plán a kompletní program prezentací naleznete na webu http://www.praguebarshow.cz.