Skutečně zelené pivo. V Šimanovském pivovaru vaří pivo obsahující superřasu Chlorellu. Stojí za ním dva nadšenci do obnovitelných zdrojů – například dárkové pivní bedýnky vyrábějí z dřeva na vlastní pile, kterou pohání vodní elektrárna a fotovoltaické panely.
Vpravo, nebo vlevo? V českokrumlovském Zapa baru opravili málo známý koktejl The Blinker, a to hned nadvakrát. Vznikl long drink protažený grepovou sodou i short drink obsahující marmeládu z granátového jablka, malin a grepové kůry.
Za kulisy populárních bublin. Ve Starém Plzenci obnovili oblíbené prohlídky výrobního závodu Bohemia Sektu. Dvouhodinového okruhu s degustací se ale nově mohou účastnit maximálně patnáctičlenné skupiny.
Co bude dál. Končí zlatá éra alkoholového byznysu, nebo se po skončení pandemie objeví nové obchodní modely a příležitosti? Několik argumentů z globálního pohledu přináší přeložený článek z The Economist.