Pivní stanoviště. Na Prostějovsku se koronakrizí vyrovnávali po svém – vznikly tady dvě samoobslužné pivní budky, které navíc prověří poctivost konzumentů, protože nikdo nehlídá, zda zaplatili danou cenu piva. Vydrží tenhle experiment také v běžných časech, nebo se na něj bude vzpomínat jako na krátce trvající raritu?

Dopolední ochutnávání. Hodnota investiční whisky také díky pandemii láme rekordy. Seznamte se s tím, jak vypadá virtuální degustace velmi povedených vzorků. Z tohohle čtení dostanete chuť utopit část jmění v dobře se zhodnocujícím zlatavém destilátu…

Ze všech úhlů pohledu. Historie páleničářství ve Vizovicích, projekce ze švestkových sadů, virtuální realita simulující výrobu slivovice nebo její technologický popis. To vše v multimediálním provedení. Takový je zážitek z pražského muzea slivovice, které na Malé Straně letos otevřela likérka Rudolf Jelínek.

Světoběžnice. Rodačka z Transylvánie začínala svou barmanskou pouť v Kluži, aby to přes londýnský The Gibson Mariana Beke vzala do Švýcarska, kde otevřela svůj vlastní bar. Rumunka Katalin Bene vyladila podnik Voodoo Reyes do mystické atmosféry, kdy menu má podobu tarotových karet.

Pivní franšíza. Rodina hospod pod značkou humpoleckého pivovaru se rozrostla o další Bernard Bar, který otevřel v brněnském Komárově. Výčep nabízí šest druhů piva Bernard s obměňující se nabídkou speciálů.