Historie rumu je dlouhá a barvitá. Poprvé se sice objevil někde na pomezí Číny a Indie, svůj opravdový domov našel ale v Karibiku, odkud se dnes dováží ty nejkvalitnější rumy. Stejně je to i v případě Captain Morgan, který je nejprodávanějším dovozovým rumem v České republice. Rumový mok si v každé době našel své příznivce, ať už to byli námořníci a piráti, nebo dnes obyčejní lidé. Tento alkohol je velmi oblíbený i v rámci míchaných drinků. Legendární Cuba Libre snad není třeba ani představovat.

Užijte si čtvrtek 16. srpna a oslavte Mezinárodní den rumu se sklenkou osvěžujícího koktejlu v ruce. Zde jsou tři tipy na základní drinky založené na rumové bázi, které se těší celosvětové oblibě již po dlouhá léta. Díky nim se přenesete do Karibiku a ochutnáte rum nejen klasický kořeněný, ale také bílý a tmavý.

Rum s colou. Drink, který prostě nikdy neomrzí

40 ml rumu Captain Morgan Original Spiced Gold
120 ml coly
1 měsíček limety

Vysokou sklenici naplňte ledem, zalijte rumem a colou. Ozdobte limetou a vychutnejte si tuto nestárnoucí klasiku.

Mojito

40 ml rumu Captain Morgan White Rum
10 lístků (2 snítky) čerstvé máty
½ limety
25 ml cukrového sirupu nebo lžíce třtinového cukru
Sodovka
Drcený led

Mátové listy pomačkejte v ruce, abyste tak uvolnili její aroma. Poté je dejte na dno velké sklenice či korbelu. Limetu nakrájejte na měsíčky, vložte do sklenice a přidejte sirup nebo třtinový cukr. Vše společně dobře pomačkejte tak, aby se uvolnila limetová šťáva. Do ¾ naplňte sklenici drceným ledem, přilejte rum a sodovku. Drink dobře promíchejte, dosypte drceným ledem, ozdobte mátou a vychutnejte si osvěžující drink.

Rum se zázvorovou limonádou

40 ml rumu Captain Morgan Dark Rum
120 ml Ginger Ale
1 měsíček limety

Sklenici naplňte ledem a přidejte rum i Ginger Ale. Sklenici ozdobte kouskem limety a vychutnejte tmavý drink, který má opravdový říz.