Mistr sabráže. Umí useknout hrdlo vinné lahve botou či mobilním telefonem, ročně ochutná čtyři tisíce vzorků vína. „Profesor vína“ Kamil Prokeš má v následujících týdnech nabitý program – kde všude se s ním můžete setkat? Mimo jiné také v táborském baru Obývák.

Koktejlová manéž. V pražském klubu Le Valmont pojímají bar jako cirkus, a podle toho taky vypadá zdejší nové koktejlové menu. Drink Grimaldi pojmenovaný po zakladateli moderního klaunství servírují ve velké barevné botě, ke skleničce s koktejlem Scandale zase připevňují igelitový pytlíček s pilulkou vitaminu C…

Poletí na výlet. Za úspěch v soutěži cesta do Plymouthu a Londýna – taková je rovnice soutěže Gin Hub Challenge, jejíž finále se tento týden uskutečnilo v pražské restauraci The Eatery. Do Británie se nakonec vydá desítka šťastlivců z českých a moravských barů.

Na skok do Karibiku. Kuba je ostrov rumům zaslíbený, o čemž se své konzumenty pokouší přesvědčit i značka Santisima Trinidad. Její dvě lahve – sedmiletá a patnáctiletá – jsou nyní k dostání i v České republice.

Šlape jim to. Historicky prvním držitelem titulu EY Podnikatel roku Karlovarského kraje se stal Alessandro Pasquale, ředitel firmy Mattoni 1873. Celorepublikového vítěze vyhlásí organizátoři 3. března v Praze.