Po pivním proudu. Pod křídly Plzeňského prazdroje vzniká řemeslný experimentální pivovar Proud, který se místním mistrům pivovarského řemesla stane hřištěm pro experimentování s pivními styly, surovinami i technologickými postupy. Začátek provozu je plánovaný na druhou polovinu tohoto roku.

Ostrava -> Bratislava. Ostravar otevírá svou první značkovou pivnici v zahraničí, konkrétně v Bratislavě. Výčep hostům ze slovenské metropole nabídne šest druhů piva i jídelní menu.

My chceme pěnu! Mají v názvu slůvko crema, lahodné pěny se ale dočkáte jen u menšiny z nich. Instantní kávy vynikají dobrým zpracováním obalu, s obsahem už to ale nepřekvapivě tak slavné není.

Stylově v Budějovicích. Sem se můžete vydat za dobrou kávou i povedeným designem. Trojice českobudějovických kaváren, které stojí při návštěvě města za vyzkoušení.

Čínský poklad. Nahlédněte pod pokličku čínským zeleným čajům. Na jakou teplotu zahřívat vodu pro zalití a které čaje z tohoto regionu mají u příznivců největší úspěch?

Barové čtení. Kdejaký barman vám potvrdí, že žijeme v době ginové. Zdá se, že popularita jalovcové pálenky nezná hranic. Zorientovat se v ginové džungli vám může pomoci kniha The World Atlas of Gin. Skrze jinou publikaci, Around the World in 80 Cocktails, zase procestujete svět prostřednictvím osmi desítek koktejlových receptur.

Běžně nedostupné. Velmi zajímavé zhodnocení nabízejí v dlouhodobém horizontu investiční lahve s luxusním alkoholem. Jak se k takovým kouskům dostat, to radí gastronomický odborník s dvacetiletou zkušeností.

Limonádové metamorfózy. Ve sféře nealkoholických nápojů se toho v poslední době na českém trhu událo hodně. Jaký to má dopad na segment horeca?


Foto: Artbureau