Karibská atmosféra, latinskoamerická hudba a výtečné rumy z celého světa. Ačkoliv je Karibik považován za kolébku rumu, na světě není mnoho zemí, kde by se rum nevyráběl. Návštěvníci Rumfestu tak budou moci na akci ochutnat 150 druhů rumů, což z něj dělá největší rumový festival v Česku.

Rumfest by Barlife ovšem není jen o zábavě a degustacích, ale také o vzdělávání se a nových informacích. Na návštěvníky letos čeká sedm edukativních seminářů, které detailněji představí vybrané rumové značky a jejich historii, ale také dějiny rumu a jeho výrobu v obecné rovině. Vystoupí například Mario Navarro, Innovation Manager Ron Millonario & Business Development Manager Rum Nation, který se zaměří na svět bílých a tmavých rumů, jejich rozdíly a vysvětlí, proč i ten světlý si zaslouží své místo v srdci každého milovníka rumu.

Značku Brugal představí její globální brand ambasador Pavol Kažimir, Benoit Bail pak pohovoří o rumu Depaz a jeho pohnuté historii – původní palírna byla v roce 1902 zničena při výbuchu sopky Mt. Pelée. Součástí programu bude také první oficiální představení značky Ti Rhum Arranges, likérů na bázi rumu spojených přímo v láhvi s exotickým ovocem. I tuto značku představí její brand ambasadorka, Laura Inguenaud.

Stejně jako loni se i tentokrát v rámci Rumfest by Barlife odehraje finále barmanské soutěže High Five – Flor de Caña Mixtronomy Competition, která vyzývá k uplatnění konceptu mixtronomy, myšlenky snoubení drobných pokrmů s koktejly. Finalisté Tomáš Nejedlý, Ondřej Číhal, Robert Dobrý a Jaroslav Štrunc musí během šesti minut připravit dvě porce svého koktejlu, jehož receptura je inspirována Nikaraguou, a párovaného pokrmu, v němž soutěžící vystihne historii a typické lokální chutě oslavující 30 let od Sametové revoluce. Vítěze čeká týdenní zájezd na Kostariku.

Rumfest by Barlife se uskuteční 18. května 2019 v areálu Žlutých lázní od 13 do 22 hodin. V průběhu odpoledne mohou návštěvníci využít i dalších volnočasových aktivit, které jim Žluté lázně nabízí. Areál se nachází v širším centru Prahy, v Podolí, s dobrou dostupností z centra.

Kompletní program seminářů i seznam vystavovatelů a značek najdete na stránkách www.rumfest.cz, kde lze také zakoupit vstupenky.