Vznikají pivní e-shopy. Vypadá to, že jedním z důsledků koronavirové krize bude vznik řady e-shopů s regionálním pivem. Chystají ho v Zichovci na Kladensku, kterému v minulých dnech klesly tržby o 75 procent a internetový prodej je jediným východiskem. Uherskohradišťský pivovar Jarošov pak hlásí 95procentní úbytek odbytu. Také tady chystají e-shop, do 25 kilometrů přivezou pivo bez platby za dopravu.

Čistota půl zdraví. Desinfekci dnes vyrábějí všichni, kdo mohou. Pokud byste ale čekali, že stát v současné situaci přivře oči a nechá ji produkovat i firmy bez patřičných povolení, to jste na omylu – stejně jako Martin Žufánek. Desinfekce jde samozřejmě na dračku, vyprodaná je tradiční Alpa a první várka velejemného lihu od Jelínka je už také téměř pryč.

Čtvrtstoletí. Na konci března měli slavit krásné 25. narozeniny, místo toho ale bude v Bugsy’s, prvním koktejlovém baru v České republice, prázdno. Uplynulé čtvrtstoletí i momentální krizi v rozhovoru bilancuje zakladatel Václav Vojíř.

Ostrý panák. Bylinný likér Jägermeister představuje přírůstek – zázvorovou edici Scharf. Jde o největší produktovou inovaci značky za poslední dekády.