Největším tahákem pro mnoho hostů patrně bude nedělní performance Alexe Kratěny. Jedna z nejvýraznějších osobností barového světa vystoupí s tématem Proč je důležité mít nervy.

„Nervy jsou negativní jen pokud je tak vnímáte a pokud si myslíte, že vám opravdu uškodí. Ve skutečnosti je nervozita naprosto přirozená. Být ve stresu znamená, že jste připraveni čelit nové výzvě,“ tvrdí Alex Kratěna, který kromě svého vystoupení zasedne spolu s předním pražským mixologem Milošem Danihelkou hned ve dvou hodnotících komisích pořádaných soutěží.

V sobotu to bude nominační kolo Mattoni Grand Drink, jehož vítěz postoupí do světového finále mistrovství v míchání nealkoholických koktejlů. Rozhodcovské trio doplní loňský vítěz světového finále, Ladislav Doboš z košického Fashion Café.

Nedělní Grand Prix CBA, prestižní barmanskou exhibici, bude hodnotit trojice ve složení Alex Kratěna, Miloš Danihelka a George Němec, úspěchy ověnčený barman a globální ambasador Becherovky. Po celé odpoledne a večer se na pódiu vystřídá dvacítka špičkových českých barmanů, kteří při vytváření svých drinků bezesporu prokáží dechberoucí kreativitu.

V nedělním nabitém programu si zasoutěží také baristé ze sekce Mistr kávy a teatendeři v rámci Tea Masters Cupu – ti se poperou o postupová místa na čajové mistrovství světa.

Na konferenci CBA se také rozhodne o tom, který drink se stane národním koktejlem České republiky. Mezi dvěma vybranými finalisty, jimiž jsou Beton a Moravský kohout, rozhodnou účastníci a hosté konference vhozením žetonu do příslušné hlasovací schránky. Výsledky hlasování CBA vyhlásí několik dnů po konferenci, vítězný drink bude Českou republiku reprezentovat na seznamu oficiálních koktejlů IBA.

Nedílnou součástí konference je každoročně korunování nejlepších účastníků seriálů soutěží CBA. Barmanem roku 2016 v kategorii Flair je Martin Vogeltanz, v kategorii Classic Jan Teska, Mistrem kávy 2016 pak Kamil Hégr.


Program konference:

Sobota 29.4.2017
·         od 09:00             příjezd a registrace členů CBA
·         11:00                  hromadný odjezd od hotelu do NVC CBA na jednání Členské schůze CBA
·         12:00 – 15:30     Výroční členská schůze CBA 2017
·         18:00 – 20:00     Mattoni Grand Drink – CBA Nomination Round - 1. část
·         20:00 -  21:30     předávání Pohárů značek za roku 2016 (junior/professional)
·         21:30 – 23:00     Mattoni Grand Drink – CBA Nomination Round - 2. část
 
Neděle 30.4.2017
·         10:00 – 12:00     Captain Bucanero Professional Mistr Kávy 
·         10:00 – 16:00     Tea Masters Cup 2017 – Tea Pairing
·         od 12:30             Grand Prix CBA – The Best Bartenders 2017
·         od 14:00             předávání pohárů juniorů - Barman roku, Barista roku, Teatender roku
·         17:30                   Performance Alexe Kratěny
·         20:00                   předání prestižních ocenění CBA
·         20:30                   předávání pohárů profesionálů - Barman roku, Barista roku
·         21:00                   vyhlášení výsledků Grand Prix CBA – The Best Bartenders