KAREL VEVERKA

29 let, narozen ve Valašském Meziříčí. Zájmy: čaj, knihy, Kung Fu Bagua Zhang a šerm Tesákem

Ohlédnutí za národním kolem Tea Masters Cup (Tea Pairing)

Cítil jsem se opravdu velmi přirozeně a příjemně. Od Jirkovy pomyslné startovní pistole jsem žil jen jedním momentem, přítomen jsem byl pouze já a mí hosté (porotci). Za poznamenání určitě stojí výkon ostatních soutěžících i organizátorů. Rozdíl ve vítězné sféře byl opravdu jen o pár bodů a CBA i Jirka Boháč a další prošli za pouhých pár let znatelným vývojem.

Moment, který mě přivedl k čaji

Byly tři. První? Ve svých 13 letech jsem si poprvé koupil čaj, byla to Tie Guan Yin. Druhý? Rozhovor s mým učitelem na Bagua Zhang u něj doma, kdy jsem poprvé viděl přípravu stylem Gong Fu Cha. Třetí? Úvodní den práce v čajovně Cesta čaje. Body samotné jsou však nedůležité. Podstatné je poznání, že čaj je o lidech. Do prodejny Oxalisu v Přerově mě vzal bývalý spolužák, s mým učitelem Bagua Zhang jsem se seznámil přes dobrotu jednoho čajovníka ve Wabi (Olomoucká čajovna), a o brigádu v Cestě čaje jsem se ucházel až v okamžiku, kdy jsem si od (teď už) svého kamaráda koupil svůj první Pu Erh.

Profesní dráha

V minulém roce jsem se velkou částí podílel na založení Queen Luxury Hookah Club, a nyní pracuji v Goose Shisha lounge jako teatender. V posledních letech jsem odvedl velký kus práce směrem ven, nyní vnímám, že je potřeba se trochu stáhnout, přehodnotit své kroky a začít se věnovat pravé Cestě čaje.

Cíle pro světové finále

Loni jsem na TMC 2016 v Koreji strávil nádherný čas plný poznání, nových přátel a získávání informací. Odjíždět do Číny a být motivován pouze výhrou v soutěži je pro mne omezující. Výhra je určitě důležitá, ale přátelství a mezinárodní spolupráce jsou také významnými aspekty celé akce.