Mezi 17 soutěžícími studenty zcela vynikly dívky, které obsadily všechny medailové pozice. Zvítězila B. Kociánová z Prahy, na druhém místě skončila N. Carajiová z Mostu a třetí příčku obsadila N. Varvařovská z Brna. Poděkování za uspořádání pěkné akce patří slavkovské Integrované střední školy, stejně jako partnerským společnostem Metelka a Teekanne.

Zároveň s touto již tradiční soutěží se ve Slavkově konal i třetí ročník juniorského Teekanne Czech Teatenders Cupu. Publiku a komisařům se předvedla rovná desítka soutěžících, která poměřila své síly a schopnosti ve třech disciplínách – degustaci a přípravě aromatizovaných klasických čajů a přípravě volného nápoje, jenž měl podobu horkého čajového punche obsahujícího čaj Darjeeling.

Z vítězství se radoval M. Janíček ze Slovenska, stříbrnou medaili si odvezla J. Večeřová z Poličky a na třetím místě se umístila D. Hoffmanová z Mostu. „Úroveň soutěže se stále zvyšuje, což dokazuje nejen narůstající počet soutěžících, ale i čím dál originálnější servis drinků,“ podotkla L. Svobodová za pořádající Integrovanou středí školu ve Slavkově u Brna. Poděkování patří partnerským společnostem Sahm Gastro a Teekanne, nadačnímu fondu Student, městu Slavkov u Brna a restauraci Austerlitz Golf Resort. Příští ročník akce se uskuteční 13. listopadu 2019.