Hradní mok. Na hradě Kašperk uvařili první pivo. Jde o hořkou desítku nazvanou Šplhavec po tamním strašidle. Pivo bude k dostání výhradně v prostorách hradu.

Na dálku. Fandové piva z Liberce se v koronavirové době rozhodli pořádat on-line pivní degustace. Zúčastněné minipivovary hodnotí akci jako přínosnou.

Plní si sen. Koncept pražské kavárny Lights Coffee její majitelé vymysleli, když pracovali na farmě v Toskánsku. Poznávacími znaky jsou neonový nápis na betonové stěně, lákavé brunche a část tržby věnovaná charitativním projektům.

Z Francie. Armaňak je zajímavým destilátem, který se tak trochu pohybuje ve stínu slavnějšího koňaku. Věděli jste, že k loňskému výročí sametové revoluce v Česku vydal jeden z výrobců speciální edici armaňaku?

Severská anabáze. V minulém století se odtud vydávali Norové za novým životem do USA, dnes tady stojí hotel Amerikalinjen s barem Pier 42. A šéfbarmanem tohoto podniku v Oslu je Adrián Michalčík, který donedávna působil v Praze.

Venkovní potěšení. Je to tady! Gastropříznivci si po vynucené pauze nemohli nechat ujít otevření restauračních zahrádek. Podívejte se, kde je mají obzvláště nápadité.