Skrze tisíciletí. Izraelští vědci se pokusili uvařit pivo, jaké lidé vyráběli před pěti tisíci lety. Použili k tomu dokonce i kvasinky, které se z této doby dochovaly v archeologických vykopávkách. Výsledek byl prý velice chutný – tasting notes zahrnovaly tóny ovoce, oříšků či připáleného chleba.

Zásilka na Svatopetrské náměstí. Velikonoce strávené s plzeňským pivem? To je milá tradice vatikánských hodnostářů, kterým Prazdroj lahve naplněné vyhlášeným českým ležákem letos posílá už desátým rokem. Dar papeži symbolicky předá emeritní sládek pivovaru.

Prověrka hendikepovaných. Zátěžový trénink zažil neslyšící tým pracovníků brněnské Kavárny u Žambocha. Absolvoval totiž ostrou směnu a workshop v prodejně Tchibo v nákupním centru Galerie Vaňkovka. A to je ve srovnání s poklidnou kavárničkou docela rozdíl…

Plážový bar v Praze. Co dělat, když v březnu dostanete chuť užívat si plážového tiki baru v centru Prahy? To je přece jasné, navezete do podniku pár tun písku a patřičně ho vyzdobíte. A přesně to se stalo v Zanzibaru Viktora Gleicha. Za nefalšovanou plážovou pohodou sem můžete chodit do konce měsíce.

Koktejlový světoběžník. Dvanáct destinací na slepé mapě světa, dvanáct tradičních hudebních motivů ve sluchátkách, dvanáct tematických drinků. Tak vypadá nové koktejlové menu brněnského baru Jekyll & Hyde. Kromě Česka na mapě nechybí Rusko, Skotsko či Brazílie.