Mezinárodní klání má letos poměrně zajímavá pravidla. Úkolem účastníků je vytvořit čtyři porce fancy koktejlu na téma Osobnost Rudolf Jelínek. Bází drinku musí být bílá nebo zlatá kosher slivovice o stáří pěti let.

„Soutěžící je dále povinen vymyslet koktejl na místě s použitím minimálně dvou složek z mystery boxu a dalších surovin z mystery marketu, případně vlastních surovin. To vše v limitu jedné hodiny. Home made suroviny jsou přípustné, pokud soutěžící uvede recepturu a postup výroby,“ popsal další náležitosti ředitel soutěže Miroslav Motyčka s tím, že celkový počet ingrediencí je omezen na šest.

Pětice nejlepších barmanů, které vybere odborná komise hodnotitelů, postoupí do superfinále. V něm kromě obligátních soutěžních drinků všichni připraví také stovku degustačních porcí přítomným hostům. Každý z nich pak svým jedním žetonem vybere favorita. O vítězi rozhodne součet bodů z finále a bodů dosažených žetony.

Tři nejúspěšnější účastníci obdrží prize money ve výši 300, 200 a 100 euro. Šampion navíc pojede na výlet do milánského sídla společnosti Fratelli Branca Distillerie. Registrace přihlášek je možná online do 1. září na webu cbanet.cz.

Propozice v pdf příloze