Českou republiku budou na šampionátu reprezentovat Jan Teska v kategorii Classic a Martin Vogeltanz v kategorii Flair. Doprovodí je prezident CBA Aleš Svojanovský, viceprezidentka CBA Monika Mecová, dále členové CBA Bohumil Váchal, Václav Kadlec a brand ambassador společnosti Karlovarské minerální vody Jan Kolafa.

„Martin Vogeltanz už v roce 2013 zaznamenal třetí místo v klasice, jako flairista jede na mistrovství podruhé. Jen málo barmanů na světě prokazuje takovou všestrannost. Podle mě má velkou šanci uspět, stejně jako Honza, který je zkušeným praktickým barmanem s dobrou angličtinou,“ zhodnotil Aleš Svojanovský možnosti reprezentačního týmu.

Hlavním tématem výroční schůze IBA bude tentokrát volba prezidenta asociace. Delegáti se budou rozhodovat mezi stávajícím funkcionářem Ronem Busmanem, kterého podporuje i CBA, a kandidátem Pepem Diolim.

Poctou pro zástupce CBA je, že budou stejně jako loni v obou soutěžních kategoriích řídit jakostní komisi. Navíc pro jakostní komisaře uspořádají školení.

Dánská metropole je vyhlášenou gastronomickou baštou současnosti. „Vytipovali jsme si čtyři desítky podniků k návštěvě, otázkou je, kolik volného času nám v našlapaném programu zbyde,“ dodal Aleš Svojanovský s tím, že výprava se zpět do Česka vrací už ve čtvrtek dopoledne.