Dne 2. března 2016 se v Plzni uskutečnil jubilejní již 10. ročník barmanské soutěže Plzeňský Šejkr pořádaný Akademií hotelnictví a cestovního ruchu v Plzni – Skvrňanech a za podpory partnerů: BOHEMIA SEKT, s.r.o., Coca-Cola Česká Republika, s.r.o., Zanzibar s.r.o. - výhradní dovozce sirupů Monin. V letošním roce se soutěž přesunula do atraktivního prostředí music Clubu Pantheon.

V kategoriích junior cocktail competition, junior flair, profi flair se představilo více než 30 soutěžících z celé České republiky. Účastníci měli za úkol připravit sparkling cocktail skládající se z produktů společností Bohemia Sekt nealkoholický, Monin a Coca-Cola. Garancí nad kvalitou soutěže se pak ujala Česká barmanská asociace, jejíž tým komisařů hodnotil úroveň soutěžících. Je třeba dodat, že kvalita připravovaných drinků byla vysoká. V komisích se pod vedením hlavního rozhodčího Martina Vogeltanze a Davida Neumanna vystřídala celá řada certifikovaných komisařů CBA.

Po velkém a korektním souboji se z vítězství v junior cocktail competition radoval Filip Jung z SSŠG Svídnická Praha, před druhým Petrem Špákem ze stejné školy a třetí Lucií Zborovskou z SŠ a VOŠ CR Č. Budějovice. V kategorii junior flair zvítězil Ondřej Lhoták, před druhým Vojtěchem Rejholcem a třetím Tomášem Sosnou. Všichni tři jsou studenti HŠ v Teplicích. V kategorii profi flair se z vítězství radoval Michal Těžký z Prahy před druhým Martinem Vogeltanzem pracujícím pro plzeňský Zapa Bar a třetím Martinem Pfeifrem z plzeňské Elvis a Frankie bar agency a zároveň reprezentující pořádající Pantheon club.

Všem účastníkům, komisařům, organizátorům a především partnerům děkujeme za účast a vynikající spolupráci při zajištění průběhu soutěže.

Jsme potěšeni kladnými ohlasy účastníků kvitujícími skvělé zázemí a dobrou atmosféru v průběhu soutěže.

Plášil Zdeněk – garant soutěže